Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

High teaIJs & drankjesSnacks & tussendoortjes

Frozen cheesecake bites

by Liefde voor bakken 13/04/201805/12/2018
written by Liefde voor bakken 13/04/201805/12/2018
Cheesecake bites

Het is de afgelopen week lekker weer! Hier en daar nog wel flink wat bewolking, maar elk zonnestraaltje maakt mij blij! Want ik heb zoveel zin in de zomer! Dus heb ik alvast een lekker zomer snackje voor jullie gemaakt: frozen cheesecake bites!

Als het warmer is dan 15 graden, ben ik al blij! Zo lang ik maar mijn nieuwe zomerjasje aan kan! En om te vieren dat het eindelijk niet meer vriest vandaag dus een recept voor bevroren cheesecake hapjes. Deze zijn no bake, dus maak je zonder oven. En omdat ze bevroren zijn, kan je ze bewaren. Voor het geval het meerdere dagen mooi weer is!

Cheesecake bites

Frozen cheesecake bites

Liefde voor bakken Het is de afgelopen week lekker weer! Hier en daar nog wel flink wat bewolking, maar elk zonnestraaltje maakt mij blij! Want… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 250 gram digestive koekjes
  • 100 gram margarine

Voor de vulling:

  • 300 gram magere kwark
  • 200 ml verse slagroom (minimaal 35% vet)
  • 6 blaadjes gelatine
  • 75 ml water

Voor de topping:

  • 200 gram pure chocolade

Extra:

  • vierkante of rechthoekige bakvorm (ik heb een brownievorm van 28 x 18 cm gebruikt)
  • bakpapier

Instructies

  1. Doe een stukje bakpapier in je bakvorm. Doe hem er zo in, dat je aan twee zijden nog een stuk papier over hebt. Zodat je later je baksel makkelijk uit je vorm kan krijgen. Vet deze in met een beetje boter of margarine.
  2. Voor de bodem maal je je digestivekoekjes met een staafmixer. Smelt de boter in een pannetje en voeg deze toe aan de digestivekruimels. Doe deze in de springvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Laat 10 minuutjes opstijven in de koelkast.
  3. Week de gelatine 10 minuutjes in koud water.
  4. Klop je kwark even kort los in een kom. Klop in een andere kom de slagroom bijna stijf. Voeg deze bij de kwark en doe hier een eetlepel witte basterd suiker aan toe. Mix nogmaals kort door.
  5. Zet een pannetje met 75 ml water op het vuur en breng het net aan de kook. Laat heel even kort iets afkoelen, zodat je zeker weet dat je water echt niet meer kookt. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg je één voor één toe aan het water. Zorg steeds dat ze goed opgelost zijn!
  6. Voeg dit dan voorzichtig door een zeef toe aan je kwarkmengsel. Klop dit nog even door op de laagste stand. Doe je kwarkmengsel in de bakvorm. Laat dit ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast. Als de kwarklaag goed stevig is geworden, zet je het nog een uurtje in de vriezer.
  7. Vervolgens haal je de bakvorm uit de vriezer. Haal voorzichtig de plak bevroren cheesecake uit de vorm. Snijd blokjes van 2 x 2 cm. Doe een stukje bakpapier in een schaal en zet ze hierin, zodat ze weer even kunnen opstijven in de vriezer.
  8. Nu ga je de chocolade tempereren. Hiervoor smelt je eerst 2/3 van je chocolade au bain marie, tot 55 graden. Als je chocolade de 55 graden heeft bereikt, haal je het van je pannetje en voeg je hier de overgebleven 1/3 van je chocolade aan toe. Wacht tot je chocolade tot 27 graden is afgekoeld. Roer wel tussendoor, zodat de overgebleven chocolade ook goed smelt. Zet de kom weer op het pannetje en verwarm de chocolade au bain marie tot 30 – 33 graden. Je chocolade is klaar voor gebruik.
  9. Haal je cheesecake blokjes uit de vriezer en dip ze in de chocolade. Je zult merken dat door kou van de bevroren blokjes, de chocolade snel hard wordt. Dus snel dippen!
  10. Bewaar je blokjes in de vriezer en haal ze 10 minuten voor serveren uit de vriezer.

Zien ze er niet fantastisch uit? Ze smaken echt fantastisch! En omdat er wel gelatine in zit, is het niet erg als ze ontdooien. Dan blijven ze toch stevig!

Liefs Laura

frozenhigh teaijssnack
5 comments
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Appeltjescake
next post
Plaatcake met Monchou en kersen

You may also like

Mini Schwarzwalderkirsche bolletjes

10/11/2017

Video: vegetarische mini pizza’s

19/06/2019

Merengue speculooskoekjes met karamelsaus

09/03/2018

Taartjes in een glaasje!

19/07/2017

High Tea: zalm op toast

08/07/2016

Bananenbrood met kokos en chocola

29/04/2020

Bosbessen avocado smoothie

25/01/2019

Makkelijke aardbeienijsjes met de Silikomart Ice Cream mould!

14/08/2016

Avocado snack

29/12/2019

Smoothie met kiwi en banaan

25/09/2016

5 comments

Bep 13/04/2018 - 08:49

Lijkt me erg lekker.
Ik ben op Koningsdag jarig en heb jij een tip hoe ik ze oranje kan krijgen.
Kleurstof snap ik maar iets natuurlijks met oranje fruit en hie die je dat dan ?

Reply
Liefde voor bakken 13/04/2018 - 11:38

Hoi Bep, het is echt een lekker recept. Wat betreft de oranje kleur: als je geen kleurstof wilt gebruiken, dan kun je inderdaad wortelpuree maken, zoals Aafke aangeeft. Wat je misschien ook kunt gebruiken is pompoenpuree. Dat is echt heel lekker en ook zoetig. Kook de pompoenstukjes en pureer ze. Daarna misschien nog door een zeef. Als je dit gebruikt, moet je wel minder kwark gebruiken. Dus bijvoorbeeld 150 gram kwark en 150 gram pompoen of wortelpuree. Ben benieuwd of het lukt. Misschien maken wij dit ook wel. Lijkt me erg lekker!

Reply
Aafke 13/04/2018 - 10:22

Wat een leuk recept! Alleen jammer dat ik steeds als ingredient margarine tegenkom bij jullie. Zo natuurlijk mogelijk is toch tegenwoordig steeds meer de trend en zo weinig mogelijk chemische toevoegingen. Als je vegetarisch bent kun je in plaats van gelatine ook agar-agar gebruiken, vaak bij de toko te koop of grotere supermarkt. Wat betreft vraag van vorige commentator Bep; gebruik ingedikte wortelsap voor een oranje kleur. Wortelsap uit een pak b.v. en even iets laten inkoken zodat het dikker wordt.

Reply
Liefde voor bakken 13/04/2018 - 11:32

Hoi Aafke, bedankt voor je compliment! Wat betreft de margarine, ik geef meestal aan dat je kunt kiezen tussen boter of margarine. Er is voor allebei wat te zeggen. Boter is een dierlijk vet. Niet iedereen wil dierlijke vetten eten en willen dan vaak juist plantaardige margarine gebruiken. Wat betreft de oranje kleur is wortelsap een prima alternatief. Ik reageer nog even op het berichtje van Bep.

Reply
Bep 13/04/2018 - 13:26

Bedankt voor jullie snelle reacties, hier kan ik vast wel wat mee.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....