Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten zonder oven

Bosvruchten Lasagna

by Liefde voor bakken 04/04/2021
written by Liefde voor bakken 04/04/2021
Bosvruchten Lasagna

Laat die oven maar uit en ga deze heerlijke bosvruchten lasagne maken! Eerder heb ik al eens een Monchoukersenlasagne gemaakt. Heb je die misschien ook al geprobeerd? Zo’n lasagne, zoals dat soms wel eens genoemd wordt, is eigenlijk gewoon een soort nobaketaart, maar dan in een ovenschaal. Deze bestaat uit verschillende laagjes. Bijvoorbeeld koek, cake, vulling of fruit.

 

Het voordeel van het maken van een taart in een ovenschaal is, dat de lagen niet persé superstevig hoeven te zijn. Ik heb er in dit geval dan ook voor gekozen om geen gelatine te gebruiken. Dat is fijn voor de vegetariërs onder ons, want die eten vaak geen gelatine, omdat dat een dierlijk product is. Het eerste laagje bestaat uit fijngemalen koekjes met boter, chocolade en een beetje slagroom. De tweede en derde laag bestaat uit een mascarponecrème. Deze heb ik verdeeld, waarbij aan de derde laag bosvruchten zijn toegevoegd. Dan de vierde laag, slagroom, witte chocolade en een beetje yoghurt. En dan de bovenste laag, een bosvruchtenvulling. 

 

Nodig:

• Een ovenschaal van ongeveer 29 bij 20 cm
• Klein beetje margarine om de schaal in te vetten

Voor de eerste laag:

• 300 gram “Time Out” meergranenkoekjes
• 60 gram boter of margarine
• 50 gram melkchocolade
• 60 ml verse slagroom

Voor de tweede en de derde laag:

• 250 gram mascarpone
• 60 gram poedersuiker
• 300 ml verse slagroom ( minimaal 35 % vetgehalte)
• Een zakje slagroomversteviger
• Een doosje diepvries fruit bosvruchten

Voor de vierde laag:

• 300 ml verse slagroom
• 80 gram witte chocolade
• 50 ml magere yoghurt

Voor de bovenste laag:

• Eem blik vlaaivulling bosvruchten (eventueel 2 blikjes)

 

Recept:

1. Zet de ovenschaal klaar. Vet een klein beetje in met wat margarine.
2. Maal de koekjes fijn met een keukenmachine of een staafmixer.
3. Verwarm de chocolade met de slagroom “au bain marie”.
4. Smelt de margarine in een pannetje.
5. Schenk de gesmolten margarine bij de koekjeskruim, roer erdoor.
6. Schenk dan ook het vloeibare chocolademengsel erbij en roer dit er ook door.
7. Schep dit koekjesmengsel in de ovenschaal en spreid het uit over de hele bodem. Strijk het mooi glad met een paletmes. Laat dit even stevig worden.
8. Doe het diepvriesfruit in een steelpan en laat dit op een laag vuur ontdooien.
9. Zodra het redelijk ontdooid is, maal je het  met de staafmixer tot een puree. Zorg dat het helemaal glad is.  
10. Laat deze puree ongeveer 20 tot 25 minuten inkoken, dan wordt de puree wat dikker. Laat dan afkoelen.
11. Doe de mascarpone met de 60 gram poedersuiker in een kom en roer dit door elkaar met een spatel.
12. Voeg de slagroom toe en klop het geheel bijna stijf.
13. Voeg eventueel nog wat extra poedersuiker toe, proef even of dat nodig is. Voeg dan ook het zakje slagroomversteviger toe en klop het geheel nog even tot het goed stijf is.
14. Neem nu een aantal scheppen van de mascarponecrème en schep dit op de koekjesbodem, strijk het uit met een paletmes. Gebruik zoveel crème dat je net een dunne laag mascarponecrème hebt.
15. Voeg de afgekoelde bosvruchtenpuree in delen toe aan de rest van de mascarponecrème. Schep er goed door.
16. Verdeel dit over de witte mascarponelaag. Smeer gelijkmatig uit. Laat in de koelkast stevig worden.
17. Klop 250 ml van de slagroom stijf met een beetje poedersuiker.
18. Smelt je de witte chocolade met 50 ml slagroom “aubainmarie” .Laat deze afkoelen tot ongeveer 36 graden.
19. Voeg dan de witte chocolade ganache in kleine delen voorzichtig toe aan de slagroom, schep er telkens even door met een spatel. Ga door totalle witte chocolade is toegevoegd.
20. Schenk dan de yoghurt in delen toe. Schep ook dit er telkens even voorzichtig door.
21. Schenk het geheel over de bosvruchten mascarponelaag. Strijk weer glad met het paletmes. Zet weer een tijdje ind e koelkast zodat ook deze laag wat steviger wordt.
22. Schep dan de bosvruchtenvulling over de witte chocoladelaag. Verdeel gelijkmatig. Ik heb hier twee blikjes gebruikt. Dan is de bovenste laag goed gevuld. Maar dit hoeft niet persé. 
23. Eén blikje is ook voldoende, dan houd je aan de zijranden een stukje leeg.
24. Zet het geheel zo nog een tijdje in de koelkast tot gebruik.

 Geniet van deze overheerlijke lasagne!

 

Liefs, Ria en Laura

0 comment
2
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Paaskoekjes met advocaat
next post
Bretons zanddeeg gebakje met perzik

You may also like

Oreo kwarktaart

25/02/2018

Kwarktaart met frambozen

29/07/2015

Oreo Kwarktaart

10/01/2021

No bake witte chocolade en frambozen cheesecake

18/06/2017

IJstaart met walnoot & banaan

22/12/2016

Ananas kwarktaart

08/09/2017

Kwarktaart met chocoladebodem en ananasstukjes

06/07/2015

No bake kruidnoten cheesecake

24/11/2017

Bokkenpootjestaart met advocaat

14/03/2021

No bake taartje met frambozen en chocodrip

12/05/2019

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....