Laat die oven maar uit en ga deze heerlijke bosvruchten lasagne maken! Eerder heb ik al eens een Monchoukersenlasagne gemaakt. Heb je die misschien ook al geprobeerd? Zo’n lasagne, zoals dat soms wel eens genoemd wordt, is eigenlijk gewoon een soort nobaketaart, maar dan in een ovenschaal. Deze bestaat uit verschillende laagjes. Bijvoorbeeld koek, cake, vulling of fruit.
Het voordeel van het maken van een taart in een ovenschaal is, dat de lagen niet persé superstevig hoeven te zijn. Ik heb er in dit geval dan ook voor gekozen om geen gelatine te gebruiken. Dat is fijn voor de vegetariërs onder ons, want die eten vaak geen gelatine, omdat dat een dierlijk product is. Het eerste laagje bestaat uit fijngemalen koekjes met boter, chocolade en een beetje slagroom. De tweede en derde laag bestaat uit een mascarponecrème. Deze heb ik verdeeld, waarbij aan de derde laag bosvruchten zijn toegevoegd. Dan de vierde laag, slagroom, witte chocolade en een beetje yoghurt. En dan de bovenste laag, een bosvruchtenvulling.
Nodig:
Voor de eerste laag:
Voor de tweede en de derde laag:
Voor de vierde laag:
Voor de bovenste laag:
Recept:



Geniet van deze overheerlijke lasagne!
Liefs, Ria en Laura