Houd je van chocolade èn van kokos? Nou dan vind je dit vast een heel lekker taartje. Een Bounty taartje! Lekker fris doordat een groot deel van de taart bestaat uit kwark en slagroom.
Het is lekker weer de laatste dagen, dus we willen naar buiten! Lekker in het bos wandelen of op een terrasje thee drinken! Heerlijk! Het lijkt wel lente, maar dat is het nog niet. Het kan nog best gaan vriezen de komende tijd. Maar goed, nu is het lekker weer en we moeten er wel meteen van genieten! Lekker wat vitamine D op doen!! Dit keer heb ik een klein taartje gemaakt. Doorsnee 18 cm. Ik schat dat je er 6 à 7 punten uit kunt snijden! Handig dus voor een klein gezin! Uiteraard kun je ook altijd een paar stukjes invriezen als je maar met z’n tweetjes of alleen bent. Het taartje heeft een bodem van Bounty, een paar volkoren biscuitjes en boter. De koekjes heb ik erdoor gedaan om de Bounty wat beter te kunnen verkruimelen. Anders gaat het wat teveel plakken en blijven de Bounty stukjes te groot. Dan een kwarklaag met slagroom en gemalen kokos. Bovenop slagroomtoefjes en nog wat fijngemalen Bountymix. Het is echt een lekker taartje geworden.

Ingrediënten
- een springvorm met een doorsnee van 18 cm
- een vel bakpapier om op de bodem te leggen
- een spuitzak en een kartelspuitmondje
- totaal heb ik voor dit taartje een pak met 5 (dubbele) Bounty’s gebruikt van totaal 285 gram
Voor de bodem:
- 3 pakjes met twee Bounty’s. Dat is dus 3 x 59 gram.
- 30 gram gemalen kokos
- 45 gram Digestive koekjes, dat is ongeveer 3 stuks
- 30 gram boter of margarine
Voor de kwarklaag:
- 6 1/2 blaadjes gelatine
- 75 ml water
- 400 gram kwark
- 175 ml verse slagroom
- beetje poedersuiker om de slagroom iets te zoeten
- 30 gram gemalen kokos
- 1 enkele Bounty
Voor de topping:
- 150 ml verse slagroom
- 1 dubbele + 1 enkele Bounty
- beetje fijngemalen kokos
Instructies
- Leg een vel bakblik op de bodem van het bakblik en klem het vast met de rand.
- Vet de bodem een beetje in met margarine en strooi er een beetje bloem over, schud de overtollige bloem er uit.
- Doe de Bounty’s in de keukenmachine of een staafmixer. Voeg 3 droge volkoren biscuitjes toe en 30 gram fijngemalen kokos. Maal dit fijn.
- Smelt de boter in een pannetje.
- Doe het fijngemalen Bounty mengsel in een kom, giet hier de gesmolten boter bij en meng het goed door elkaar.
- Schep het in de bakvorm, spreid het uit over de bodem en strijk het mooi glad met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast om stevig te worden.
- Week de gelatine in koud water, minimaal 10 minuten.
- Doe de kwark in een kom en roer los.
- Klop de 175 ml slagroom stijf met wat poedersuiker. Roer dit door de kwark.
- Hak één Bounty in hele kleine stukjes, voeg dit toe aan het kwarkmengsel.
- Verwarm de 75 ml water in een pannetje, breng dit heel even aan de kook en laat dan één minuutje staan.
- Knijp de gelatine uit en los de blaadjes één voor één op in het warme water. Roer goed door. zorg dat alle blaadjes goed zijn opgelost. Je hebt nu een heldere vloeistof.
- Laat dit ongeveer 5 minuutjes staan, zodat het al wat is afgekoeld.
- Schenk het dan beetje bij beetje bij het kwarkmengsel. Klop het telkens even kort door op een lage stand. Ga door tot alle gelatine is toegevoegd.
- Schenk het kwarkmengsel in de bakvorm. Strijk het een beetje glad. Zet in de koelkast. Laat het een paar uur opstijven.
- Klop de 150 ml ( of iets meer) stijf met een beetje poedersuiker en een beetje Klopvast.
- Doe het in een spuitzak met een kartelspuitmondje 1M.
- Spuit mooie toefjes op de taart.
- Maal een Bounty in de keukenmachine of staafmixer, voeg eventueel nog een half biscuitje toe om het wat kruimeliger te krijgen.
- Strooi dit over de slagroomtoefjes.
- Strooi daar eventueel nog een klein beetje kokosschaafsel overheen.
- Snijd de andere Bounty’s in kleine stukjes en leg deze in het midden van de taart.
Liefs, Ria