Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten zonder oven

Bounty taartje

by Liefde voor bakken 21/02/201921/02/2019
written by Liefde voor bakken 21/02/201921/02/2019
Bounty taartje

Houd je van chocolade èn van kokos? Nou dan vind je dit vast een heel lekker taartje. Een Bounty taartje! Lekker fris doordat een groot deel van de taart bestaat uit kwark en slagroom.

Het is lekker weer de laatste dagen, dus we willen naar buiten! Lekker in het bos wandelen of op een terrasje thee drinken! Heerlijk! Het lijkt wel lente, maar dat is het nog niet. Het kan nog best gaan vriezen de komende tijd. Maar goed, nu is het lekker weer en we moeten er wel meteen van genieten! Lekker wat vitamine D op doen!! Dit keer heb ik een klein taartje gemaakt. Doorsnee 18 cm. Ik schat dat je er 6 à 7 punten uit kunt snijden! Handig dus voor een klein gezin! Uiteraard kun je ook altijd een paar stukjes invriezen als je maar met z’n tweetjes of alleen bent. Het taartje heeft een bodem van Bounty, een paar volkoren biscuitjes en boter. De koekjes heb ik erdoor gedaan om de Bounty wat beter te kunnen verkruimelen. Anders gaat het wat teveel plakken en blijven de Bounty stukjes te groot. Dan een kwarklaag met slagroom en gemalen kokos. Bovenop slagroomtoefjes en nog wat fijngemalen Bountymix. Het is echt een lekker taartje geworden.

Bounty taartje

Bounty taartje

Liefde voor bakken Houd je van chocolade èn van kokos? Nou dan vind je dit vast een heel lekker taartje. Een Bounty taartje! Lekker fris… Printen
Cijfer 4.7/5
( 3 gestemd )

Ingrediënten

  • een springvorm met een doorsnee van 18 cm
  • een vel bakpapier om op de bodem te leggen
  • een spuitzak en een kartelspuitmondje
  • totaal heb ik voor dit taartje een pak met 5 (dubbele) Bounty’s gebruikt van totaal 285 gram

Voor de bodem:

  • 3 pakjes met twee Bounty’s. Dat is dus 3 x 59 gram.
  • 30 gram gemalen kokos
  • 45 gram Digestive koekjes, dat is ongeveer 3 stuks
  • 30 gram boter of margarine

Voor de kwarklaag:

  • 6 1/2 blaadjes gelatine
  • 75 ml water
  • 400 gram kwark
  • 175 ml verse slagroom
  • beetje poedersuiker om de slagroom iets te zoeten
  • 30 gram gemalen kokos
  • 1 enkele Bounty

Voor de topping:

  • 150 ml verse slagroom
  • 1 dubbele + 1 enkele Bounty
  • beetje fijngemalen  kokos

Instructies

  1. Leg een vel bakblik op de bodem van het bakblik en klem het vast met de rand.
  2. Vet de bodem een beetje in met margarine en strooi er een beetje bloem over, schud de overtollige bloem er uit.
  3. Doe de Bounty’s in de keukenmachine of een staafmixer. Voeg 3 droge volkoren biscuitjes toe en 30 gram fijngemalen kokos. Maal dit fijn.
  4. Smelt de boter in een pannetje.
  5. Doe het fijngemalen Bounty mengsel in een kom, giet hier de gesmolten boter bij en meng het goed door elkaar.
  6. Schep het in de bakvorm, spreid het uit over de bodem en strijk het mooi glad met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast om stevig te worden.
  7. Week de gelatine in koud water, minimaal 10 minuten.
  8. Doe de kwark in een kom en roer los.
  9. Klop de 175 ml slagroom stijf met wat poedersuiker. Roer dit door de kwark.
  10. Hak één Bounty in hele kleine stukjes, voeg dit toe aan het kwarkmengsel.
  11. Verwarm de 75 ml water in een pannetje, breng dit heel even aan de kook en laat dan één minuutje staan.
  12. Knijp de gelatine uit en los de blaadjes één voor één op in het warme water. Roer goed door. zorg dat alle blaadjes goed zijn opgelost. Je hebt nu een heldere vloeistof.
  13. Laat dit ongeveer 5 minuutjes staan, zodat het al wat is afgekoeld.
  14. Schenk het dan beetje bij beetje bij het kwarkmengsel. Klop het telkens even kort door op een lage stand. Ga door tot alle gelatine is toegevoegd.
  15. Schenk het kwarkmengsel in de bakvorm. Strijk het een beetje glad. Zet in de koelkast. Laat het een paar uur opstijven.
  16. Klop de 150 ml ( of iets meer) stijf met een beetje poedersuiker en een beetje Klopvast.
  17. Doe het in een spuitzak met een kartelspuitmondje 1M.
  18. Spuit mooie toefjes op de taart.
  19. Maal een Bounty in de keukenmachine of staafmixer, voeg eventueel nog een half biscuitje toe om het wat kruimeliger te krijgen.
  20. Strooi dit over de slagroomtoefjes.
  21. Strooi daar eventueel nog een klein beetje kokosschaafsel overheen.
  22. Snijd de andere Bounty’s in kleine stukjes en leg deze in het midden van de taart.

Liefs, Ria

bounty
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Hoe maak je je eigen sprinkels?
next post
Monchou petit fourtjes

You may also like

Gezonde frambozen mango kwarktaart

19/08/2018

No bake cheesecake met Mellow Cakes

23/09/2016

No bake taartje met frambozen en chocodrip

12/05/2019

Ananas kwarktaart

08/09/2017

Bastogne kwarktaart met frambozen en mango

07/05/2022

Nobake taartje met Nutella, Griekse yoghurt en bosvruchten

06/08/2017

Pepernoten kwarktaart

19/11/2015

Tiramisu !

14/08/2015

Aardbeienkwarktaart met chocolade

07/05/2016

Valentijnskwarktaart met aardbeien en Kitkatbodem

03/02/2019

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....