Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Ontbijt & lunchTaarten zonder oven

Griekse yoghurttaart met notenbodem

by Liefde voor bakken 08/01/201721/09/2018
written by Liefde voor bakken 08/01/201721/09/2018
DSC_0741bn

Om de gezonde week af te ronden hebben we nog een lekker ontbijttaartje voor jullie! Ja want je kan ook ontbijten met taart! Heerlijk toch? Met Griekse yoghurt, honing en noten. En zonder toegevoegde suikers. Bij ons loopt het water al in de mond, zo’n taartje wil de toch elke ochtend?

We hebben geprobeerd om bij dit taartje niet voor hele heftige smaken te gaan, omdat wij daar ’s ochtends ook niet zo van houden. Ik (Laura) ontbijt laatste tijd heel vaak met Griekse yoghurt, muesli en vers fruit. Dus eigenlijk wat betreft smaak bijna hetzelfde als dit taartje. Dit is een flink exemplaar geworden. Maar mocht je nou kleine bakvormpjes in huis hebben voor mini taartjes, dan kan je ook de helft nemen van alle ingrediënten.

DSC_0741bn

Griekse yoghurttaart met notenbodem

Liefde voor bakken Om de gezonde week af te ronden hebben we nog een lekker ontbijttaartje voor jullie! Ja want je kan ook ontbijten met… Printen
Cijfer 3.1/5
( 40 gestemd )

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 150 gram amandelen
  • 150 gram hazelnoten
  • 125 gram honing
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 6 blaadjes gelatine
  • 4 el honing
  • 150 ml water

Topping:

  • vers fruit naar keuze

Extra: springvorm van 24 cm

Instructies

  1. Doe een stukje bakpapier op de bodem van je bakvorm. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en maal dit tot een korrelig deeg. Dit is een lastig klusje, lekker plakkerig. Doe het deeg in de bodem en gebruik vochtige vingers om het deeg aan te drukken. Dit moet echt met vochtige handen, anders blijft je bodemmengsel aan de vingers kleven door de honing.
  2. Bak dit 10 minuutjes op 175 graden, tot je bodem goudbruin is. Laat afkoelen.
  3. Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Doe ondertussen de honing en de yoghurt in een kom en meng dit door elkaar. Proef even tussendoor, je kan het altijd nog wat zoeter maken met een schepje extra honing
  4. Breng 150 ml water tot net aan de kook en laat het even staan. Voeg dan één voor één de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Zorg steeds dat het blaadje gelatine helemaal is opgelost, voordat je de volgende toevoegt. Voeg vervolgens dit gelatine mengsel door een zeef toe aan je yoghurt mengsel, mix dit even kort door.
  5. Doe je mengsel in de springvorm en laat dit opstijven in de koelkast.
  6. Serveer met vers fruit. Wij gingen voor frambozen en wat bosbessen!

Liefs Ria & Laura

no bakeontbijttaart zonder oven
8 comments
6
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Gezonde kwarktaart met bosvruchten
next post
Roomboter koekjes met Nutella

You may also like

No bake vlaai met oreo en bosbessen

21/04/2017

Limoncello tiramisu

17/06/2018

Ontbijtsmoothie met amandelmelk en bosvruchten

18/01/2017

Kwark pannenkoekjes met banaan en bosbessen

10/03/2017

No-bake mango cheesecake

11/12/2015

Frambozen tiramisu

21/03/2019

Lotus speculoos cheesecake

28/12/2016

Perzik kwarktaart

17/07/2016

Croissantjes met pure chocolade en frambozen

20/04/2018

No bake vanille taartje met peer

29/09/2019

8 comments

Nina 24/01/2017 - 11:23

Het malen van de bodem gaat beter als je eerst de droge ingrediënten maalt en daarna pas de honing meemaalt.

Reply
Best bekeken artikelen van januari 2017 – Liefde voor bakken 03/02/2017 - 08:02

[…] 1. Griekse yoghurttaart met notenbodem […]

Reply
Angelique 30/10/2018 - 18:19

kan ik de gelatine vervangen door agar-agar, zo ja hoeveel moet ik ervan gebruiken?

Reply
Liefde voor bakken 06/11/2018 - 11:25

Sorry voor de late reactie. Je kunt de gelatine inderdaad vervangen door Agar Agar. Wij hebben daar nog geen ervaring mee, maar ik wil dit binnenkort wel uit gaan proberen.Dus voor nu moet je dit even gaan ‘googelen’. Maar mogelijk heb je dat al gedaan.

Reply
Angelique 06/11/2018 - 21:15

Klopt toch bedankt voor de reactie, maar de juiste verhouding vind ik niet!

Reply
Liefde voor bakken 06/11/2018 - 21:35

Ik zal nog eens kijken of ik het voor je kan achterhalen.

Reply
Elianne Kok 05/07/2020 - 10:28

Leuk recept, ik heb de noten gemalen, de honing eerst verwarmd en met een vork door de droge ingrediënten gemengd, in de springvorm gedaan en met de bolle kant van een lepel aangedrukt. Niks geen plakkerige vingers?. Verder agar agar (arrowroot) gebruikt, 2-3 gram staat voor 6 blaadjes gelatine . Eigengemaakte suikervrije (splenda stevia zonder vervelende bijsmaak) kersenvlaaivulling gebruikt. Nu nog gaan proeven…..

Reply
Liefde voor bakken 07/07/2020 - 10:13

Klinkt goed, ben heel benieuwd!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....