Een kwarktaart gaat er altijd in. Ook deze is weer erg lekker en zeker niet moeilijk te maken! Je moet wel even zoeken naar de Kinderbueno. Is niet overal te koop, althans dat was mijn ervaring. Je ziet het overal, behalve als je het nodig hebt. uiteindelijk gevonden bij de Kruidvat, maar dan wel in kleine verpakkingen.
Het zijn moeilijke tijden op dit moment. Heel veel van ons zitten in isolatie thuis. Wij dus ook. Het is moeilijk, maar we moeten actief blijven. Dus gewoon doorbakken, zullen we maar zeggen. Laura is verpleegkundige zoals jullie misschien wel weten, en dat is heftig in deze gekke tijden. Ze heeft het erg druk. Maar ondanks dat proberen we toch om tweemaal per week een recept te plaatsen. Ik weet niet of dat telkens weer gaat lukken, maar we doen ons best. Dit keer heb ik maar weer eens een kwarktaart gemaakt. De taart is echt heel lekker geworden, de bodem is gemaakt van gepofte tarwekorrels. Ze heten ‘smacks’ van Kellogs. Soort cornflakes, maar dan gepoft. Lekker luchtig. Smaakt een beetje naar popcorn.

Ingrediënten
Voor de bodemlaag:
- 100 gram “smacks”, ofwel gepofte tarwekorrels (van Kellogs, soort cornflakes)
- 120 gram pur of melk chocolade
- 30 ml slagroom
- 30 gram boter of margarine
Voor de kwarklaag:
- 8,5 blaadjes gelatine
- 500 gram magere kwark
- 250 ml verse slagroom
- beetje poedersuiker
- 75 ml water
- wat stukjes Kinderbueno (in totaal heb ik 4 pakjes Kinderbueno gebruikt, met in elk twee repen. Hiervan heb ik er drie in stukjes gehakt voor in de vulling)
- 2 grote bananen
Voor de decoratie:
- 150 ml verse slagroom
- 50 gram verse roomkaas ofwel zuivelspread naturel
- 1/2 zakje slagroomversteviger
- beetje poedersuiker
- 5 stuks Kinderbueno repen
- Een beetje chocolade crispy pearls in verschillende kleuren ( melk, puur en wit)
Extra:
- Een bakvorm van 22 of 24 cm doorsnee
- Een vel bakpapier om op de bodem van de vorm vast te klemmen
Instructies
- Leg het vel bakpapier over de losse bodem van de bakvorm en klem deze vast met de zijrand. Knip het overtollige papier weg.
- Voor de bodem: verwarm de chocolade met de boter en de slagroom “au bain marie” op een pannetje met heet water. Zorg dat alles vloeibaar wordt. Als dat zo is, neem je de kom van de pan af en laat dit een klein beetje afkoelen.
- Doe de gepofte smacks in een kom. Voeg het vloeibare chocolademengsel toe en roer dit met een spatel goed door elkaar. Het wordt een smeuiig geheel.
- Schenk dit in de bakvorm. Strijk dit met de bolle kant van een lepel zo glad mogelijk. Zorg dat je een gelijkmatige laag krijgt. Zet dit in de koelkast om wat stevig te worden.
- Week de gelatine minimaal 10 minuten in koud water.
- Doe de kwark in een kom en roer deze goed door.
- Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker( je kunt van te voren de gardes even in de vriezer leggen)
- Voeg de slagroom in delen toe aan de kwark, klop telkens even door met de mixer op een lage stand.
- Houd 5 repen Kinderbueno apart voor de garnering. De taart wordt verdeeld in 10 punten en op elke punt komt een halve Kinderbueno. Zie foto.
- Dan heb je nog drie repen over, die hak je in kleine stukjes. Schep deze door de vulling.
- Breng het water in een steelpan even aan de kook, zet het vuur dan uit.Laat een minuutje staan.
- Los dan één voor één de gelatine er in op. roer goed door, zorg dat alle gelatine goed is opgelost.
- Laat dit, indien nodig, nog even afkoelen.
- Schenk dan beetje bij beetje bij het kwarkmengsel. Klop telkens even door. Ga door tot het hele gelatine mengsel is toegevoegd.
- Haal de bakvorm uit de koelkast.
- Smeer de binnenkant van de vorm in met een klein beetje margarine.
- Plak dan een smalle reep bakpapier, iets hoger dan de vorm, langs de binnenkant van de vorm. Zorg dat ie er goed tegenaan zit .
- Pel de bananen, snijd ze doormidden, en dan nog een keer in de lengte doormidden. Besprenkel ze met een beetje citroensap.
- Leg deze stukken banaan verspreid op de bodem van de taart.
- Schenk het kwarkmengsel hier overheen. Strijk de bovenkant glad met een paletmes.
- Zet in de koelkast en laat dit een paar uur opstijven.
- Doe voor de decoratie de roomkaas in een kom en klop deze smeuïg.
- Voeg de slagroom toe en klop het geheel stijf, voeg op het laatst de poedersuiker en de slagroomversteviger erdoor.
- Als de taart stevig is, haal je deze uit de koelkast.
- Maak de rand van de springvorm los. Haal voorzichtig de rand papier er weer af.
- Probeer dan voorzichtig de taart met een taartschuiver of groot plat mes van de bodem af te halen. Leg de taart op een mooi bord. Probeer ook voorzichtig het bakpapier er onderuit te halen.
- Smeer dan een laagje van de roomkaas crème over de bovenkant en de zijkanten van de taart. Strijk dit mooi glad.
- Als je een draaiplateau hebt, zet je de taart er op.
- Dan maak je met je paletmes, os een andere rond, glad mes, een cirkelende beweging over de bovenkant van de taart. Tegelijkertijd draai je de taart rond, je cirkelpatroon gaat door, totdat je in het midden van de taart bent. Zo krijg je een cirkelpatroon op de bovenkant van de taart. Als je geen draaiplateau hebt, kun je ook voorzichtig met je hand de draaibeweging maken.
- Dan snijd je bovenkant van de taart in 10 stukken. Dus alleen de bovenkant van de taart. Dat geeft een mooi effect, en dan kun je later, als je de taart echt aansnijdt, precies zien waar je moet snijden.
- Snijd elke Kinderbueno netjes doormidden met een scherp mes.
- Leg op elke ‘punt’ een halve Kinderbueno.
- Strooi dan de crispy pearls over de rest van de bovenkant van de taart. Niet te veel, dat is mooier.
Liefs Ria