Nu de Sint en zijn pieten weer in het land zijn, is het natuurlijk hoogste tijd voor een aantal heerlijke Sinterklaasrecepten! En Sinterklaas betekent natuurlijk een hele berg met kruidnoten! Dus vandaag een heerlijke no bake cheesecake met pepernoten!
We hebben twee jaar geleden al een keertje een kwarktaart met kruidnoten en ananas gemaakt. Maar nu twee Sinterklazen later, is het tijd voor een nieuwe! Deze variant smaakt extra naar Sinterklaas, door de toegevoegde Koek en Speculaaskruiden. Snel aan de slag!
Benodigdheden
Bodem
- 25o gram kruidnoten
- 85 gram boter
Vulling
- 400 gram roomkaas
- 250 ml slagroom (vers)
- 3 el witte basterd suiker
- 7 blaadjes gelatine
- 150 ml water
- 2 tl koek & speculaas kruiden
Decoratie
- handje kruidnoten
- pure chocolade
Extra: bakvorm 24 cm + bakpapier
Aan de slag!
1. Doe een stuk bakpapier op de bodem van je vorm en vet deze in
2. Verkruimel de kruidnoten met een staafmixer. Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de kruidnootkruimels aan toe. Doe dit in je bakvorm en druk het aan met de bolle kant van de lepel. Zet de bakvorm 10 minuutjes in de koelkast, zodat de bodem stevig kan worden.
3. Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.
4. Klop de roomkaas los.
5. Klop de slagroom stijf in een aparte kom. Doe dit met koude gardes!
6. Voeg de opgeklopte slagroom bij de roomkaas en mix dit kort door elkaar. Voeg hier de basterdsuiker en de koekkruiden aan toe en mix nogmaals kort door.
7. Breng 150 ml water aan de kook, laat dit heel even staan. Los hier dan één voor één de blaadjes gelatine in op. Voeg deze dan door een zeef toe aan het roomkaas-slagroom mengsel. Klop nogmaals kort door.
8. Laat dit 2 à 3 uur opstijven in de koelkast.
9. Smelt voor het decoreren een stukje pure chocolade au bain marie. Doe dit in een zip-lock zakje of een spuitzakje. Verdeel wat grof gehakte kruidnoten over de taart. Maak met de gesmolten chocolade een zigzag beweging overheen.
Snoep smakelijk!
Liefs Ria & Laura
7 comments
Ziet er heerlijk uit, lekker met de chocolade en kruiden. :)
Dankjewel Lianne!
Lekker! Dacht dat het mengsel veel te vloeibaar zou zijn maar het is toch goed gekomen.
Groetjes Laura
Ziet er heerlijk uit, denk dat ik die van de week eens ga proberen!
Heb wel een vraagje… bij punt 7, gelatine oplossen in water en dan door een zeef? Waarom door een zeef? Is toch gewoon water met opgeloste gelatine?
En je gooit dan die hele 150 ml plus opgeloste blaadjes door het mengsel?
Hoi Naara, ja ik doe de opgeloste gelatine vaak een keer zeven. Meer voor de zekerheid. Voor het geval dat er toch nog een stukje gelatine niet goed is opgelost.dit moet inderdaad in zijn geheel door het mengsel.
Hoi Laura,
Is het ook mogelijk om hier mini cheesecakes van te maken? Zo ja, wat voor vorm moet ik gebruiken om ze er wel uit te krijgen?
Alvast bedankt voor je reactie!
Hey Jenske, dat is zeker mogelijk! Dan kan ik je aanraden om een vorm voor cupcakes te gebruiken en bakingcups. Anders ga je ze niet uit de vorm krijgen. Dan krijg je een beetje dit effect: https://liefdevoorbakken.nl/no-bake-oreo-cupcakes/. Als je een cupcake vorm voor mini cupcakes gebruikt, zijn ze helemaal super mini, dat kan natuurlijk ook! Net een beetje waar je naar op zoek bent!
Liefs Laura