Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

SinterklaasTaarten zonder oven

No bake kruidnoten cheesecake

by Liefde voor bakken 24/11/201723/11/2017
written by Liefde voor bakken 24/11/201723/11/2017
Kruidnoten cheesecake

Nu de Sint en zijn pieten weer in het land zijn, is het natuurlijk hoogste tijd voor een aantal heerlijke Sinterklaasrecepten! En Sinterklaas betekent natuurlijk een hele berg met kruidnoten! Dus vandaag een heerlijke no bake cheesecake met pepernoten!

We hebben twee jaar geleden al een keertje een kwarktaart met kruidnoten en ananas gemaakt. Maar nu twee Sinterklazen later, is het tijd voor een nieuwe! Deze variant smaakt extra naar Sinterklaas, door de toegevoegde Koek en Speculaaskruiden. Snel aan de slag!

Benodigdheden

Bodem

  • 25o gram kruidnoten
  • 85 gram boter

Vulling

  • 400 gram roomkaas
  • 250 ml slagroom (vers)
  • 3 el witte basterd suiker
  • 7 blaadjes gelatine
  • 150 ml water
  • 2 tl koek & speculaas kruiden

Decoratie

  • handje kruidnoten
  • pure chocolade

Extra: bakvorm 24 cm + bakpapier

Aan de slag!

1. Doe een stuk bakpapier op de bodem van je vorm en vet deze in

2. Verkruimel de kruidnoten met een staafmixer. Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de kruidnootkruimels aan toe. Doe dit in je bakvorm en druk het aan met de bolle kant van de lepel. Zet de bakvorm 10 minuutjes in de koelkast, zodat de bodem stevig kan worden.

3. Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.

4. Klop de roomkaas los.

5. Klop de slagroom stijf in een aparte kom. Doe dit met koude gardes!

6. Voeg de opgeklopte slagroom bij de roomkaas en mix dit kort door elkaar. Voeg hier de basterdsuiker en de koekkruiden aan toe en mix nogmaals kort door.

7. Breng 150 ml water aan de kook, laat dit heel even staan. Los hier dan één voor één de blaadjes gelatine in op. Voeg deze dan door een zeef toe aan het roomkaas-slagroom mengsel. Klop nogmaals kort door.

8. Laat dit 2 à 3 uur opstijven in de koelkast.

9. Smelt voor het decoreren een stukje pure chocolade au bain marie. Doe dit in een zip-lock zakje of een spuitzakje. Verdeel wat grof gehakte kruidnoten over de taart. Maak met de gesmolten chocolade een zigzag beweging overheen.

Snoep smakelijk!

Liefs Ria & Laura

cheesecakekruidnotenno bake cheesecakesinterklaaszonder oven
7 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Pepernotenkoekjes
next post
Sinterklaasvlaai met sinaasappelroom

You may also like

Sinterklaasvlaai met sinaasappelroom

26/11/2017

6x sinterklaas inspiratie

30/11/2016

Sinterklaastaart

16/11/2016

Kwarktaart met verse aardbeien

26/08/2016

Gezonde mango kwarktaart

23/07/2017

Bosvruchten Lasagna

04/04/2021

No bake witte chocolade en frambozen cheesecake

18/06/2017

Sinterklaas monchoutaart

20/11/2016

Aardbeienkwarktaart met chocolade

07/05/2016

Kruidnoten fudge

27/11/2019

7 comments

Lianne 24/11/2017 - 14:55

Ziet er heerlijk uit, lekker met de chocolade en kruiden. :)

Reply
Liefde voor bakken 25/11/2017 - 13:25

Dankjewel Lianne!

Reply
Laura 02/12/2017 - 19:40

Lekker! Dacht dat het mengsel veel te vloeibaar zou zijn maar het is toch goed gekomen.
Groetjes Laura

Reply
Naara 18/11/2018 - 20:53

Ziet er heerlijk uit, denk dat ik die van de week eens ga proberen!
Heb wel een vraagje… bij punt 7, gelatine oplossen in water en dan door een zeef? Waarom door een zeef? Is toch gewoon water met opgeloste gelatine?
En je gooit dan die hele 150 ml plus opgeloste blaadjes door het mengsel?

Reply
Liefde voor bakken 20/11/2018 - 09:51

Hoi Naara, ja ik doe de opgeloste gelatine vaak een keer zeven. Meer voor de zekerheid. Voor het geval dat er toch nog een stukje gelatine niet goed is opgelost.dit moet inderdaad in zijn geheel door het mengsel.

Reply
Jenske 13/11/2019 - 19:38

Hoi Laura,
Is het ook mogelijk om hier mini cheesecakes van te maken? Zo ja, wat voor vorm moet ik gebruiken om ze er wel uit te krijgen?
Alvast bedankt voor je reactie!

Reply
Liefde voor bakken 17/11/2019 - 10:58

Hey Jenske, dat is zeker mogelijk! Dan kan ik je aanraden om een vorm voor cupcakes te gebruiken en bakingcups. Anders ga je ze niet uit de vorm krijgen. Dan krijg je een beetje dit effect: https://liefdevoorbakken.nl/no-bake-oreo-cupcakes/. Als je een cupcake vorm voor mini cupcakes gebruikt, zijn ze helemaal super mini, dat kan natuurlijk ook! Net een beetje waar je naar op zoek bent!

Liefs Laura

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....