Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Vullingen, toppings & sauzen

Snelle eenvoudige caramelsaus

by Liefde voor bakken 19/10/201504/12/2018
written by Liefde voor bakken 19/10/201504/12/2018
Snelle eenvoudige caramelsaus
We zijn al een tijdje op zoek naar een lekkere caramelsaus en hebben nu dit recept ontdekt. En na meerdere uitprobeersels, hebben we het perfecte recept gevonden voor een eenvoudige caramelsaus. Deze saus is heel gemakkelijk om te maken en ook nog eens super yummy!

Het handige van deze saus is dat bij verschillende temperaturen de saus anders van consistentie is. Als je de caramelsaus opnieuw verwarmt, wordt deze dunner vloeibaar. Laat je de saus wat afkoelen op kamertemperatuur, wordt het wat dikker. Laat je hem nog verder afkoelen, bijvoorbeeld in de koelkast, wordt de saus nóg steviger.

Caramelsaus

Caramelsaus

Benodigdheden

  • 100 gram boter of margarine
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 65 ml slagroom

Aan de slag

  1. Smelt de boter in een pannetje, totdat deze net een beetje bruin begint te worden.
  2. Voeg dan de basterdsuiker en de slagroom toe en blijf roeren totdat de suiker geheel is opgelost.
  3. Breng het aan de kook en laat het 3 minuutjes zachtjes doorkoken. Roer het af en toe door.
  4. Neem de pan van het vuur en laat het afkoelen.
  5. Hoe langer je hem laat doorkoken, hoe steviger de saus.

Hoe langer je de caramelsaus laat doorkoken, hoe steviger hij wordt.

Caramelsaus

Deze saus is fantastisch bij een appeltaart, of over je dessert, bij ijs of bijvoorbeeld als vulling tussen je biscuittaart. Je kan het zo gek niet bedenken: caramelsaus past echt bij heel veel dingen en is zó lekker!

Laat ons weten wat jullie van deze caramelsaus vinden! Laat een berichtje achter!

Liefs van Ria & Laura

caramelcaramelsaussaus
2 comments
2
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Hoe maak je een minion 3D taart?
next post
Zweedse appeltaart met caramelsaus

You may also like

Basisrecept voor buttercream icing

02/02/2016

Romige karamelsaus

07/03/2018

Bananencrème

30/05/2021

Chocolademousse

30/01/2019

Sticky toffee saus

31/10/2019

Italiaanse meringue botercrème

10/02/2019

Fluffy creamcheese frosting

20/01/2016

Basisrecept voor een eenvoudige botercrème

06/01/2016

Basisrecept voor Royal Icing

06/02/2016

Amandelcrème

24/01/2021

2 comments

Marina 03/07/2016 - 09:26

Maar hoe maak je die yummie saus dan ;)

Reply
Liefde voor bakken 03/07/2016 - 10:46

Dat staat in het recept!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....