Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Ontbijt & lunch

Bananen pannenkoekjes met room

by Liefde voor bakken 24/03/201723/03/2017
written by Liefde voor bakken 24/03/201723/03/2017
Bananenpannenkoekjes
Het is vandaag Nationale Pannenkoekendag! Hoe vet is dat? Gewoon een dag dat we allemaal ongestoord pannenkoeken kunnen bakken (en eten natuurlijk). Deze dag is eigenlijk in de wereld geholpen zodat basisschool kinderen pannenkoeken kunnen bakken voor ouderen. Super goed initiatief. Maar stiekem vinden wij dat iedereen lekker pannenkoeken moet gaan eten vandaag. Daarom vanuit ons ook een beetje extra pannenkoeken inspiratie: bananenpannenkoekjes met room. Vooral heel erg lekker voor ontbijt/lunch!

We kennen inmiddels allemaal wel de super hippe healthy bananenpannenkoekjes van maar 2 of 3 ingrediënten. Ik denk dat iedere blogger wel een variant van deze heerlijke pannenkoekjes online heeft staan (wij niet). Maar wij wilde eigenlijk iets voedzamere bananenpannenkoekjes. Dus gewoon met bloem en suiker. En room. Met een knipoog naar alle #healthyfitgirls. Al is er overigens niets mis met gezond eten en sporten. Schepje suiker minder kan af en toe ook geen kwaad!

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 500 ml amandelmelk
  • 1 el suiker
  • 2 eieren
  • 2 el plantaardige olie
  • 4 rijpe bananen
  • 3 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 125 ml slagroom
  • 75 ml crème fraîche
  • poedersuiker

Dit recept is goed voor 4 personen. Niet zo van de amandelmelk? Je kan ook prima gewone halfvolle melk gebruiken. Net zo lekker!

Aan de slag!

  1. Doe de bloem, de suiker, de bakpoeder en een snufje zout in een kom en roer goed door.
  2. Prak in een ander kom 3 bananen. Hoe rijper deze zijn, hoe beter. Brengt de bananensmaak beter naar voren en op deze manier zijn ze een stuk makkelijker te prakken.
  3. Doe bij de geprakte banaan de eieren, de amandelmelk en de olie. Meng dit goed door elkaar.
  4. Voeg hier de droge ingrediënten (bloemmengsel) aan toe en roer nogmaals goed door. Je beslag zal iets klonterig zijn, dit komt door de banaan. Dit is niet erg, merk je niets meer van zodra je pannenkoekjes gebakken zijn.
  5. Bak je pannenkoekjes in een warme koekenpan met olie. Let op: je pannenkoekjes worden vrij dik, dus de koekenpan moet niet té heet zijn. Dan garen ze niet goed van binnen.
  6. Als de pannenkoekjes gebakken zijn, maak je de room. Doe de slagroom en crème fraîche in een kom met een flinke snuf poedersuiker. Mix dit.

Doe de room op de pannenkoekjes en beleg met plakjes banaan. Een echte zoetekauw? Doe er dan nog een flinke laag poedersuiker op.

Wij hebben deze pannenkoekjes gebakken met een een metalen ring van de Dille & Kamille. Super handig om mooie strakke pannenkoekjes te krijgen! Een echte aanrader als je ook zo’n mooie strakke stapel pannenkoeken wil maken. Lang leve pannenkoekendag!

Liefs Ria & Laura

pannenkoekpannenkoeken
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Appel kruimel cupcakes
next post
Schwarzwalder kirsche cake

You may also like

Appel kaneel muffins met havermout

10/02/2017

Pancakes met frambozen en roomkaascrème

26/03/2020

Granola cups met yoghurt en fruit

28/06/2018

Griekse yoghurttaart met notenbodem

08/01/2017

Ontbijtsmoothie met amandelmelk en bosvruchten

18/01/2017

Healthy chocolade bananenbrood met noten

12/08/2016

Bananenbrood met Griekse yoghurt en appel-kaneel

05/05/2017

Video: Chocolate chip bananen pannenkoekjes

15/11/2018

Zelf ham kaas croissantjes maken

25/01/2017

Kwark pannenkoekjes met banaan en bosbessen

10/03/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....