Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten zonder oven

Koffie kwarktaart

by Liefde voor bakken 19/03/201722/09/2018
written by Liefde voor bakken 19/03/201722/09/2018
DSC_0679bn

Dit taartje is een van de taartjes die we gemaakt heb voor de verjaardag van Jan (echtgenoot, vader). Op al onze verjaardagen is er altijd wel een kwarktaart, die valt altijd zo goed in de smaak! We hadden ook de Tiramisutaart en de perentaart gemaakt (die komen nog online!), dus een taartje met koffiesmaak vonden we daar wel bijpassen. Het voordeel van een kwarktaart is ook, dat deze zo snel klaar is en super eenvoudig om te maken.

We hebben gekozen voor een bodem van café noir koekjes, dat zijn van die ouderwetse likkoekjes. Op deze manier kunnen we die koffiesmaak ook een beetje doorvoeren in de bodem. Die hadden wij (Ria) als kind thuis vroeger altijd. Deze hebben een lekker koffiesmaakje. Verder kwark, slagroom, en een beetje sterke koffie! Wat koffieboontjes ter decoratie en klaar is je koffietaart!

DSC_0679bn

Koffie kwarktaart

Liefde voor bakken Dit taartje is een van de taartjes die we gemaakt heb voor de verjaardag van Jan (echtgenoot, vader). Op al onze verjaardagen… Printen
Cijfer 3.0/5
( 25 gestemd )

Ingrediënten

Voor de taartbodem:

  • 200 gram Café noir koekjes
  • 110 gram margarine

Voor de kwarklaag:

  • 500 gram magere kwark
  • 250 ml slagroom
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • 9 blaadjes gelatine
  • 100 ml sterke koffie (eventueel Senseokoffie)
  • 1 pakje koffieboontjes

Extra:

  • een ronde springvorm van circa 24 cm.
  • een vel bakpapier voor op de bodem

Instructies

  1. Begin met het maken van de koekjesbodem. Maal de koekjes fijn met een staafmixer. Smelt de boter in een pannetjes en giet deze dan bij de fijngemalen koekjes. Roer goed door elkaar. Schep dit in de, met bakpapier beklede, bakvorm. Strijk met de bolle kant van een lepel goed glad. Zet in de koelkast om stevig te laten worden.
  2. Week de 9 blaadjes gelatine in circa 10 minuten in koud water
  3. Doe de kwark in een kom.
  4. Voeg de basterdsuiker toe en meng erdoor.
  5. Klop de slagroom, met een beetje poedersuiker, (bijna) stijf (leg van te voren de gardes even in de vriezer zodat ze goed koud zijn).
  6. Voeg de slagroom, beetje bij beetje, toe aan het kwarkmengsel en klop telkens even voorzichtig erdoor.
  7. Verwarm 100 ml koffie, en breng het even aan de kook.
  8. Laat even staan, zodat het echt niet meer kookt, en voeg dan één voor één de blaadjes gelatine erdoor. Zorg dat ze goed opgelost zijn.
  9. Laat dit circa 5 minuutjes staan en schenk dan (door een zeef) bij het kwarkmengsel.
  10. Klop alles nog even door. Schenk dan op de bodem.
  11. Laat je taart een paar uur opstijven in de koelkast.
  12. Garneer dan met de koffieboontjes.

Met dit taartje ben je zó klaar! En het smaakt nog lekker ook!

Liefs Ria & Laura

koffiekoffietaartkwarkkwarktaart
10 comments
3
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Tiramisu taart
next post
Appel kruimel cupcakes

You may also like

Sinterklaas monchoutaart

20/11/2016

Kwarktaart met chocoladebodem en ananasstukjes

06/07/2015

Ananas kwarktaart

08/09/2017

No bake yoghurttaartje met kokos en meringues

22/12/2021

Monchou kersen lasagne

11/11/2018

Oreo Kwarktaart

10/01/2021

Tiramisu !

14/08/2015

No bake vanille taartje met peer

29/09/2019

Lotus speculoostaartje

18/08/2019

Gezonde frambozen mango kwarktaart

19/08/2018

10 comments

ann devolder 19/03/2017 - 09:09

we gaan da es proberen si…dank jullie wel voor het recept

Reply
A bite of cravings 06/04/2017 - 12:51

Kwarktaart vind ik ook altijd heerlijk! Wat een lekkere variant. X

Reply
Suzanne 29/12/2018 - 17:17

Hoeveel gram gelatine heb je hiervoor gebruikt?

Reply
Liefde voor bakken 29/12/2018 - 19:12

Hallo Suzanne, we hebben de gelatine van Dr Oetker gebruikt. 12 blaadjes zijn totaal 20 gram, dus één blaadje is dan 1,67 gram. 9 blaadjes zijn dan 15 gram.

Reply
Valerie 21/05/2020 - 16:53

Wat een leuk recept!
De taart staat nu in de koelkast.
Het mengsel van de slagroom met kwark en koffie vind ik alleen zo waterig.
Klopt dit?

Reply
Liefde voor bakken 21/05/2020 - 20:54

Hoi Valerie, je hebt er toch wel voldoende gelatine in gedaan? Dan moet ie wel stevig worden.

Reply
Julia Boogaard 13/07/2021 - 14:03

Wat bedoelen jullie met 100 ml koffie? Moet je die eerst zelf zetten…

Reply
Liefde voor bakken 29/07/2021 - 23:00

Hoi Julia, ja die moet je eerst zetten. Bijvoorbeeld Senseo koffie, of andere, liefst een beetje sterke koffie.

Reply
Arnoud Roeland 22/10/2022 - 19:28

Hartelijk bedankt voor het recept van deze heerlijke taart. Ik heb het gemaakt met Zweedse peperkoekjes (smaakt als pepernoten ongeveer) en Griekse yoghurt in plaats van kwark. Ik kreeg veel positieve reacties. Hartelijke groeten uit Zweden :-)

Reply
Liefde voor bakken 11/11/2022 - 11:14

Wat leuk om te horen, klinkt erg lekker!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....