Onze volgers via Facebook hebben deze prachtige en vooral kleurrijke taart al voorbij zien komen: een Rainbowcake, ofwel regenboogtaart! Deze taart heeft niet alleen aan de binnenkant alle kleuren van de regenboog, maar ook de binnenkant heeft een vrolijke verrassing!
Benodigdheden
Voor de taart:
- Pak mix voor biscuitdeeg 1kg
- Americolor gel kleurstoffen: red, orange, lemon yellow, leaf green, royal blue en regal purple
- PME bakvorm rond 20 cm (eventueel twee stuks, omdat je dan sneller kan werken)
- Wilton Bakspray
Voor de frosting:
- 500 gram margarine of roomboter
- 100 gram roomkaas
- 1 kg suikerbakkerspoeder
- 2 theelepels Patidess Citroensmaak
- Wegwerpspuitzakken
- Groot rond spuitmondje
En schaaltjes om je beslag in te doen.
De taart
- Maak een biscuitbeslag van de biscuitmix, gebruik daarvoor 8 eieren en 528 gram biscuitmix en 55 ml water. Goed mixen, 8 minuten op de hoogste stand en daarna nog 2 minuten op de laagste stand om de lucht er weer wat uit te mixen.
- Verdeel dit beslag over 6 schaaltjes. Voeg aan elk schaaltje ongeveer 10 druppels kleurstof toe. Dit is afhankelijk van de kleur die je wilt. Voor fellere kleuren moet iets meer kleurstof toevoegen. Let er op dat je de kleuren niet per ongeluk mengt!
- Dan begin je met het bakken van de eerste laag, de paarse. Bak deze op circa 165 graden, ongeveer 15 minuten. Dit is wel afhankelijk van je oven, dus het is slim om er bij de eerste laag er even bij te blijven.
- Wanneer je de eerste laag uit de oven haalt, moet je hem eerst even laten afkoelen voordat je hem uit de bakvorm haalt. Heb je twee bakvormen van dezelfde maat, kun je de volgende meteen in de oven zetten. Heb je dat niet, zal je even wat langer moeten wachten tot de eerste laag is afgekoeld.
- Bak op deze manier alle laagjes
De frosting
Als je alle laagjes cake hebt gebakken en zijn afgekoeld, is het tijd om de frosting te maken!
- Mix 500 gram margarine en 100 gram roomkaas goed tot een fluffy crème.
- Voeg dan beetje bij beetje 1 kg gezeefde suikerbakkerspoeder toe, en mix het er dan voorzichtig door. Voeg er dan nog een klein beetje Patidess Citroensmaak door voor een lekker fris smaakje. Dit mag natuurlijk ook een andere smaak zijn.
- Kijk dan even of je frosting lekker smeerbaar is. Is het te droog, voeg dan een beetje roomkaas toe. Is het te zacht, voeg dan nog wat suikerbakkerspoeder toe.
Let op: je frosting is nu nog niet gekleurd!
Tijd om te gaan stapelen!
- Leg de eerste paarse laag op een taartkarton van 20 cm en smeer hier een laagje frosting.
- Leg de volgende blauwe laag er op en smeer deze ook in met een laagje frosting.
- Doe hetzelfde met alle volgende lagen in de volgorde groen, geel, oranje en rood.
- Wanneer je alle lagen hebt gestapeld, smeer je de gehele taart in met de frosting.
De buitenkant van de taart
Verdeel de rest van de frosting over zes schaaltjes. Kleur deze ook in de zes regenboog kleurtjes. Ook hier weer circa 10 druppeltjes, afhankelijk van hoe fel je de kleurtjes wilt hebben.
Zet je taart op een draaiplateau, dat werd een stuk gemakkelijker met het spuiten.
- Vul eerst een spuitzak met het grote ronde spuitmondje en met de paarse frosting. Dan begin je met de onderste rand van de zijkant van de taart te spuiten.
- Je gebruikt de spuit techniek ‘push-and-pull’. Je spuit een bolletje en veegt deze als het ware naar links. Herhaal deze beweging zodat je trapsgewijs een paarse rand krijgt rond de hele taart.
Let op: zorg ervoor dat je geen witte stukjes meer ziet tussen de verschillende rijen.
Op de bovenkant komen dezelfde kleurtjes nog een keer. Zorg er dus voor dat je meteen een rand op de bovenkant maakt. Op deze manier hoef je niet steeds te wisselen met het spuitmondje.
- Wanneer het tijd is voor de volgende kleur, moet je het spuitmondje goed schoonmaken, in een nieuwe spuitzak doen en deze vullen met de volgende kleur frosting.
- Spuit op deze manier de hele taart vol met alle vrolijke kleurtjes!
Let wel op dat je de kleurtjes aan de buitenkant op dezelfde volgorde doet als de binnenkant, dan krijg je een optimaal effect als de taart doorsnijdt!!
De taart is al super vrolijk en gezellig aan de buitenkant. En als je de taart doorsnijdt, staat er nog een verrassing op je te wachten!
Nog vragen of opmerkingen? Laat even een berichtje achter! Wij zijn ook ontzettend benieuwd wat jullie van onze nieuwe blog vinden! Dus laat het ons weten!
Liefs Ria & Laura
3 comments
Mooie taart! Ik heb zelf al enkele regenboog-projectjes gedaan, maar deze manier van decoreren staat nog op mijn to do lijstje :)
Kan ik plaats van suikerbakkerspoeder ook poedersuiker gebruiken? gr Brenda
Hoi Brenda, dat kan op zich wel, suikerbakkerspoeder werkt wel iets beter.