Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Regenboogtaart

by Liefde voor bakken 03/05/201504/12/2018
written by Liefde voor bakken 03/05/201504/12/2018
Regenboogtaart

Onze volgers via Facebook hebben deze prachtige en vooral kleurrijke taart al voorbij zien komen: een Rainbowcake, ofwel regenboogtaart! Deze taart heeft niet alleen aan de binnenkant alle kleuren van de regenboog, maar ook de binnenkant heeft een vrolijke verrassing!

Benodigdheden

Voor de taart:

  • Pak mix voor biscuitdeeg 1kg
  • Americolor gel kleurstoffen: red, orange, lemon yellow, leaf green, royal blue en regal purple
  • PME bakvorm rond 20 cm (eventueel twee stuks, omdat je dan sneller kan werken)
  • Wilton Bakspray

Voor de frosting:

  • 500 gram margarine of roomboter
  • 100 gram roomkaas
  • 1 kg suikerbakkerspoeder
  • 2 theelepels Patidess Citroensmaak
  • Wegwerpspuitzakken
  • Groot rond spuitmondje

En schaaltjes om je beslag in te doen.

De taart
  • Maak een biscuitbeslag van de biscuitmix, gebruik daarvoor 8 eieren en 528 gram biscuitmix en 55 ml water. Goed mixen, 8 minuten op de hoogste stand en daarna nog 2 minuten op de laagste stand om de lucht er weer wat uit te mixen.
  • Verdeel dit beslag over 6 schaaltjes. Voeg aan elk schaaltje ongeveer 10 druppels kleurstof toe. Dit is afhankelijk van de kleur die je wilt. Voor fellere kleuren moet iets meer kleurstof toevoegen. Let er op dat je de kleuren niet per ongeluk mengt!

Regenboogtaart

  • Dan begin je met het bakken van de eerste laag, de paarse. Bak deze op circa 165 graden, ongeveer 15 minuten. Dit is wel afhankelijk van je oven, dus het is slim om er bij de eerste laag er even bij te blijven.
  • Wanneer je de eerste laag uit de oven haalt, moet je hem eerst even laten afkoelen voordat je hem uit de bakvorm haalt. Heb je twee bakvormen van dezelfde maat, kun je de volgende meteen in de oven zetten. Heb je dat niet, zal je even wat langer moeten wachten tot de eerste laag is afgekoeld.
  • Bak op deze manier alle laagjes
De frosting

Als je alle laagjes cake hebt gebakken en zijn afgekoeld, is het tijd om de frosting te maken!

  • Mix 500 gram margarine en 100 gram roomkaas goed tot een fluffy crème.
  • Voeg dan beetje bij beetje 1 kg gezeefde suikerbakkerspoeder toe, en mix het er dan voorzichtig door. Voeg er dan nog een klein beetje Patidess Citroensmaak door voor een lekker fris smaakje. Dit mag natuurlijk ook een andere smaak zijn.
  • Kijk dan even of je frosting lekker smeerbaar is. Is het te droog, voeg dan een beetje roomkaas toe. Is het te zacht, voeg dan nog wat suikerbakkerspoeder toe.

Let op: je frosting is nu nog niet gekleurd!

Tijd om te gaan stapelen!
  • Leg de eerste paarse laag op een taartkarton van 20 cm en smeer hier een laagje frosting.
  • Leg de volgende blauwe laag er op en smeer deze ook in met een laagje frosting.
  • Doe hetzelfde met alle volgende lagen in de volgorde groen, geel, oranje en rood.
  • Wanneer je alle lagen hebt gestapeld, smeer je de gehele taart in met de frosting.
De buitenkant van de taart

Verdeel de rest van de frosting over zes schaaltjes. Kleur deze ook in de zes regenboog kleurtjes. Ook hier weer circa 10 druppeltjes, afhankelijk van hoe fel je de kleurtjes wilt hebben.

Zet je taart op een draaiplateau, dat werd een stuk gemakkelijker met het spuiten.

  • Vul eerst een spuitzak met het grote ronde spuitmondje en met de paarse frosting. Dan begin je met de onderste rand van de zijkant van de taart te spuiten.
  • Je gebruikt de spuit techniek ‘push-and-pull’. Je spuit een bolletje en veegt deze als het ware naar links. Herhaal deze beweging zodat je trapsgewijs een paarse rand krijgt rond de hele taart.
RegenboogtaartRegenboogtaart

Let op: zorg ervoor dat je geen witte stukjes meer ziet tussen de verschillende rijen.

Op de bovenkant komen dezelfde kleurtjes nog een keer. Zorg er dus voor dat je meteen een rand op de bovenkant maakt. Op deze manier hoef je niet steeds te wisselen met het spuitmondje.

  • Wanneer het tijd is voor de volgende kleur, moet je het spuitmondje goed schoonmaken, in een nieuwe spuitzak doen en deze vullen met de volgende kleur frosting.
  • Spuit op deze manier de hele taart vol met alle vrolijke kleurtjes!
RegenboogtaartRegenboogtaart

Let wel op dat je de kleurtjes aan de buitenkant op dezelfde volgorde doet als de binnenkant, dan krijg je een optimaal effect als de taart doorsnijdt!!

regenboogtaart

De taart is al super vrolijk en gezellig aan de buitenkant. En als je de taart doorsnijdt, staat er nog een verrassing op je te wachten!

Nog vragen of opmerkingen? Laat even een berichtje achter! Wij zijn ook ontzettend benieuwd wat jullie van onze nieuwe blog vinden! Dus laat het ons weten!

Liefs Ria & Laura

lenteregenboogTaart
3 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Hoe maak je die perfecte strik?
next post
Lieveheersbeestjes cupcake

You may also like

Spektakelstuk 1: Naked cake met vers rood fruit

26/10/2016

Vier Laagjestaartje met banaan en bosvruchten:

06/06/2021

Bailey’s mascarponetaart

17/02/2016

Bosbessen cheesecake met brownie bodem

05/07/2018

Stroopwafelplaatcake met karamel

14/04/2019

Swiss roll met frambozen

20/08/2017

Taart met héél veel vers fruit

11/09/2016

Kersttaartje met yoghurt en kersen

20/12/2020

Appeltaartje met amandelmeel en rozijnen

14/02/2021

Valentijntaartje met mango

07/02/2021

3 comments

Joyce 04/05/2015 - 10:03

Mooie taart! Ik heb zelf al enkele regenboog-projectjes gedaan, maar deze manier van decoreren staat nog op mijn to do lijstje :)

Reply
Brenda Damen 01/12/2017 - 01:20

Kan ik plaats van suikerbakkerspoeder ook poedersuiker gebruiken? gr Brenda

Reply
Liefde voor bakken 01/12/2017 - 18:02

Hoi Brenda, dat kan op zich wel, suikerbakkerspoeder werkt wel iets beter.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....