Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Rood fruit taartje met abrikozen

by Liefde voor bakken 12/02/201711/02/2017
written by Liefde voor bakken 12/02/201711/02/2017
Rood fruit taartje met abrikozen

Het is echt weer eens tijd voor een lekkere taart! Liefst natuurlijk een taart met veel fruit! Nou in deze taart zit héél veel fruit. Rode vruchten én ook abrikozen. Lijkt misschien een vreemde combinatie, maar smaakt erg lekker! Maken dus!

Wij (Ria) gaan graag naar Duitsland op vakantie, kamperen. We doen daar natuurlijk ook veel boodschappen en wij vinden dat ze in de supermarkt altijd van die lekkere producten hebben. Zo kopen we daar ook vaak van die emmertjes met rood fruit. Ze noemen dat “rote grütze”. Het is een soort compote. Dat is erg lekker in de yoghurt of in de kwark. Nu kun je dat hier ook wel kopen in bepaalde supermarkten! Wij vonden een emmertje in de Aldi, in het koelschap, het heet daar compote van rode vruchten.

Dus nu heb ik heerlijke taart gemaakt met deze rode fruit compote. Verder zitten er ook nog abrikozen in dit taartje. Wel uit een blikje, want er zijn nu geen verse abrikozen te krijgen, althans wij konden ze niet vinden!

Wat heb je nodig om dit taartje te maken:

  • springvorm van circa 22 cm
  • bakpapier om de vorm te bekleden
  • 300 gram bloem
  • snufje zout
  • 175 gram fijne suiker
  • de geraspte schil van één citroen
  • 1 ei
  • 175 gram boter of margarine

Voor de vulling:

  • 1 emmertje fruitcompote ofwel Rote Grütze van ongeveer 1 kilo (Aldi)
  • 1 verkruimelde beschuit voor op de bodem. (of een beetje paneermeel)
  • 1 blikje abrikozen
  • 1 1/2 pakje vanille kookpuddingpoeder
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker

Voor de decoratie:

  • Vers fruit, bijvoorbeeld frambozen en/of blauwe bessen
  • beetje poedersuiker of decoratiesuiker

Bakken maar..!

We beginnen met het maken van een soepel zandtaartdeeg.

Doe hiervoor de bloem, het zout, de suiker, de geraspte schil van een citroen in een kom. Meng een beetje door elkaar. Maak dan een kuiltje en breek het ei er in. Voeg dan de boter toe en snijd deze in kleine stukjes. Meng dan alles met je handen tot een soepel deeg. Verpak dit in plastic folie en leg ten minste 1 uur in de koelkast. Ik doe dit vaak ’s ochtends al, dan maak ik na mijn werk de taart verder af.

Haal het deeg uit de koelkast en leg één derde deel hiervan apart voor de repen. Rol de rest van het deeg uit tussen een stuk plastic folie. Zorg dat de lap iets groter wordt dan de doorsnee van de bakvorm. Haal dan het bovenste deel van de folie er af en til zo de lap deeg op en leg in de, met bakpapier beklede, bakvorm. Vorm een mooie opstaande rand. Verkruimel een beschuitje en strooi de kruim of de paneermeel over de bodem. Dit doe ik omdat de bodem anders misschien te vochtig wordt van als dat fruit.

Laat de abrikozen goed uitlekken en verdeel over de bodem. Doe dan het rode fruit in een kom en roer hier 1,5 pakje vanille kookpuddingpoeder doorheen. Dat is om het fruit wat meer te binden en een lekkere vanillesmaak te geven. Verder nog wat basterdsuiker erdoor en de vulling is klaar. Schenk het over de abrikozen.

Dan snijd je repen deeg uit het resterende stuk deeg. Leg deze over de vulling, dan krijg je een mooi raster. Bak de taart in een op 180 graden voorverwarmde oven gaar in circa 50 – 60 minuten. Ik heb iets langer gedaan, maar dit is erg afhankelijk van je oven.

Haal uit de oven en laat afkoelen. Haal dan de rand van de springvorm er af. En zet de taart dan heel voorzichtig op een taartplateau. Let wel op: de taart is door de grote hoeveelheid vulling wel wat kwetsbaar. Dus voorzichtig overbrengen op het bord. Dan nog wat poedersuiker er op en garneren met wat verse vruchten.

Deze taart is echt verrukkelijk, dus ga maar snel aan de slag!!! Binnenkort ga ik hier ook weer een variatie op maken!

Liefs Ria

fruitTaarttaart uit de oven
1 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Appel kaneel muffins met havermout
next post
Kokoscake met frambozen

You may also like

Basisrecept voor biscuittaart

24/01/2016

Snickers cheesecake

01/09/2019

Plaatcake met peertjes

22/04/2018

Cranberrytaart met pistachenootjes

17/12/2017

Ferrero rocher taart

04/05/2016

Chocolade taartje met kersen

08/04/2022

Dripcake voor Pasen met schuimtorentjes

23/03/2016

Chocoladetaartje met aardbeien en room

11/08/2019

Schuimtaartje met karamel en banaan

06/01/2019

Swiss roll met blauwe bessen

10/09/2017

1 comment

Demi | StudioKOOK 13/02/2017 - 17:31

Wat een prachtig taartje! Die moet wel lekker smaken.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....