High tea, Klein gebak
comment 1

Mini brownie blokjes met pecannoten

Het was weer eens hoogste tijd dat wij samen een paar dagen flink aan de bak gingen! Als vanzelf werd het thema van deze bakmarathon: CHOCOLADE! En bij chocolade recepten kom je toch heel snel bij brownies! Omdat brownies nou eenmaal super lekker zijn! Deze brownies zijn gemaakt met pecannoten! Allemaal maken!

Ik denk dat we wel kunnen stellen dat brownies toch wel één van onze favoriete recepten zijn om te maken (én om te eten, sst!). Deze kleine blokjes met pecannoten is weer een leuke variatie op alle andere brownies die we eerder hebben gemaakt! Bovendien zijn deze super leuk voor bij een high tea! Het is er zo eentje van: hap-slik-weg, ik wil er nog één! Best gevaarlijk eigenlijk nu we er zo over na denken..

Wat heb je nodig om deze lekkere brownie blokjes te maken:

  • 1 vierkante bakvorm van ongeveer 20 x 20 cm
  • 2 vellen bakpapier om de vorm mee te bekleden
  • 115 gram boter of margarine
  • 220 gram pure chocolade
  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • snufje zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eieren
  • 40 gram bloem
  • 75 gram pecannoten
  • 75 gram chocolade druppels

Aan de slag!

Begin me het bekleden van de bakvorm. Leg er twee opgevouwen vellen in. Doe dat zò, dat aan beide kanten een stuk vel uit steekt. Dan kun je de brownie er later zó uittillen. Vet het bakpapier een beetje in met wat margarine en bestuif met een beetje bloem. Zet opzij.

Smelt de boter met de chocolade “au bain marie” in een pannetje met heet water op een zacht vuur. Roer dit regelmatig goed door. Als alles is gesmolten, roer je het nog even goed door. Doe het dan over in een kom. Voeg de basterdsuiker, het zout en het vanille extract toe en roer dit goed door het chocolademengsel. Klop dan één voor één de eieren erdoor. Voeg dan de bloem toe. Klop er voorzichtig door. Voeg dan de helft van de fijngehakte pecannoten en de chocoladedruppels erdoor en schep dit door het deeg. Schep dit deeg in de ingevette bakvorm.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bak dan de brownie gaar in circa 35 – 37 minuten. Haal uit de oven en laat een half uurtje staan.

Til de brownie er dan voorzichtig uit en leg op een snijplankje. Snijd er klein blokjes van. Lekker bij de thee of koffie! Of bij je high tea!

 

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube62
Pinterest148
Instagram744

1 Comment

  1. Ik zag het op Insta Stories voorbij komen, wat een lekkernijen zeg! Vooral die laatste foto: daar loopt het water je toch van in de mond? ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *