Hou je van pizza? Dan is dit misschien ook wel wat voor jou. Deze zoete pizza bestaat uit een heerlijk browniedeeg, met daar op een lekker laagje mascarponecrème en dan wat lekkere stukjes fruit. Zo simpel is het. Snel maken dus!!
We hebben weer een jarige binnen ons gezin, dat is altijd fijn, want dan kan ik weer wat leuks gaan bakken! Nu heb de afgelopen dagen weer heel veel gebakken voor klanten, en dus niet zo heel veel tijd gehad om iets te verzinnen. Daarom heb ik gekozen voor een brownie pizza. Ziet er leuk uit en bestaat eigenlijk uit eenvoudige onderdelen. Een brownie, die maken we best vaak (omdat het zo super lekker is) , daar op mascarponecrème, die maken we eigenlijk ook heel vaak, en dan lekker vers fruit er op. Een makkie dus. Maar wel super lekker! Maken dus!! Ik heb gekozen voor aardbeien, frambozen en blauwe bessen, maar misschien heb je zelf nog wel een ander leuk ideetje. Misschien nog wat nootjes of zo. Leef je uit zou ik zeggen!

Ingrediënten
Voor het deeg:
- 100 gram pure chocolade
- 100 gram melkchocolade
- 200 gram boter
- 240 gram lichtbruine basterdsuiker
- 4 eieren
- 170 gram zelfrijzend bakmeel
- 20 gram cacaopoeder
- 2 eetlepels Nutella pasta
Voor de crème (recept via deze link):
- 250 gram mascarpone
- 250 ml verse slagroom
- beetje poedersuiker
Voor de decoratie:
- een bakje aardbeien
- een bakje frambozen
- een bakje blauwe bessen
Extra:
- een bakplaat met een vel bakpapier
- een uitschuifbare bakring
Instructies
- Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
- Verwarm de oven voor op 165 graden.
- Smeer een beetje boter op het bakpapier en strooi er een heel klein beetje bloem over.
- Smelt de boter en de chocolade “au bain marie” (dus met een kom op een pannetje kokend water) of in de magnetron. Belangrijk is dat de chocolade en de boter volledig met elkaar vermengd zijn tot één substantie.
- Meng in een andere kom de droge producten met een lepel: dus de cacao, het zelfrijzend bakmeel en de zout.
- Mix weer in een andere kom de eieren, de suiker en de vanille. Klop dit ongeveer 2 à 3 minuten tot het een schuimige massa is.
- Voeg hier beetje bij beetje de droge bestanddelen aan toe. Roer dit telkens goed door met een spatel. Doe dit tot alles is opgenomen.
- Als je chocolademengsel een beetje is afgekoeld, dan kun je dit beetje bij beetje toevoegen aan het deeg. Roer tot alles goed is opgenomen.
- Voeg dan twee à drie eetlepels Nutella toe en roer deze goed door het deeg.
- Zet de bakring op het bakpapier. Ik heb hem afgesteld op een doorsnee van 30 cm.
- Giet het deeg in de bakring. Je kunt nu de bakring altijd nog wat groter maken als je voldoende deeg hebt. Dit wordt dan de pizzabodem, die hoeft niet hoog te worden. Mocht het deeg wat uit de ring zijn gelopen, dan is dat niet erg. Dat kun je na het bakken gewoon losmaken en opeten.
- Bak de brownie gaar in circa 35 minuten. Let op dat de brownie niet te droog wordt, hij gaart nog wat na als ie uit de oven is.
- Was ondertussen de aardbeien, de blauwe bessen en de frambozen. Laat ze goed uitlekken.
- Haal de bakplaat met de taart er uit. Laat even afkoelen.
- Ga dan, indien nodig even met een mes langs de binnenrand van de bakring om de taart los te maken. til dan de ring er af.
- Leg de brownie pizza dan nog een tijdje op een taartrooster om verder af te koelen.
- Maak de mascarpone crème. Smeer deze uit over de pizza.
- Snijd de aardbeien in plakjes.
- Garneer de pizza met de aardbeien, de frambozen en de blauwe bessen.
Liefs Ria & Laura