High tea, IJs & drankjes, Snacks & tussendoortjes
comments 5

Frozen cheesecake bites

Cheesecake bites

Het is de afgelopen week lekker weer! Hier en daar nog wel flink wat bewolking, maar elk zonnestraaltje maakt mij blij! Want ik heb zoveel zin in de zomer! Dus heb ik alvast een lekker zomer snackje voor jullie gemaakt: frozen cheesecake bites!

Als het warmer is dan 15 graden, ben ik al blij! Zo lang ik maar mijn nieuwe zomerjasje aan kan! En om te vieren dat het eindelijk niet meer vriest vandaag dus een recept voor bevroren cheesecake hapjes. Deze zijn no bake, dus maak je zonder oven. En omdat ze bevroren zijn, kan je ze bewaren. Voor het geval het meerdere dagen mooi weer is!

Frozen cheesecake bites

Ingrediënten

Bodem:

  • 250 gram digestive koekjes
  • 100 gram margarine

Vulling:

  • 300 gram magere kwark
  • 200 ml verse slagroom (minimaal 35% vet)
  • 6 blaadjes gelatine
  • 75 ml water

Decoratie:

  • 200 gram pure chocolade

Extra:

  • vierkante of rechthoekige bakvorm (ik heb een browniebakvorm van 28 x 18 cm gebruikt)
  • bakpapier

Aan de slag

  1. Doe een stukje bakpapier in je bakvorm. Doe hem er zo in, dat je aan twee zijden nog een stuk papier over hebt. Zodat je later je baksel makkelijk uit je vorm kan krijgen. Vet deze in met een beetje boter of margarine.

  2. Voor de bodem maal je je digestivekoekjes met een staafmixer. Smelt de boter in een pannetje en voeg deze toe aan de digestivekruimels. Doe deze in de springvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Laat 10 minuutjes opstijven in de koelkast.

  3. Week de gelatine 10 minuutjes in koud water.

  4. Klop je kwark even kort los in een kom. Klop in een andere kom de slagroom bijna stijf. Voeg deze bij de kwark en doe hier een eetlepel witte basterd suiker aan toe. Mix nogmaals kort door.

  5. Zet een pannetje met 75 ml water op het vuur en breng het net aan de kook. Laat heel even kort iets afkoelen, zodat je zeker weet dat je water echt niet meer kookt. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg je één voor één toe aan het water. Zorg steeds dat ze goed opgelost zijn!

  6. Voeg dit dan voorzichtig door een zeef toe aan je kwarkmengsel. Klop dit nog even door op de laagste stand. Doe je kwarkmengsel in de bakvorm. Laat dit ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast. Als de kwarklaag goed stevig is geworden, zet je het nog een uurtje in de vriezer.

  7. Vervolgens haal je de bakvorm uit de vriezer. Haal voorzichtig de plak bevroren cheesecake uit de vorm. Snijd blokjes van 2 x 2 cm. Doe een stukje bakpapier in een schaal en zet ze hierin, zodat ze weer even kunnen opstijven in de vriezer.

  8. Nu ga je de chocolade tempereren. Hiervoor smelt je eerst 2/3 van je chocolade au bain marie, tot 55 graden. Als je chocolade de 55 graden heeft bereikt, haal je het van je pannetje en voeg je hier de overgebleven 1/3 van je chocolade aan toe. Wacht tot je chocolade tot 27 graden is afgekoeld. Roer wel tussendoor, zodat de overgebleven chocolade ook goed smelt. Zet de kom weer op het pannetje en verwarm de chocolade au bain marie tot 30 - 33 graden. Je chocolade is klaar voor gebruik.

  9. Haal je cheesecake blokjes uit de vriezer en dip ze in de chocolade. Je zult merken dat door kou van de bevroren blokjes, de chocolade snel hard wordt. Dus snel dippen! 

  10. Bewaar je blokjes in de vriezer en haal ze 10 minuten voor serveren uit de vriezer.

Zien ze er niet fantastisch uit? Ze smaken echt fantastisch! En omdat er wel gelatine in zit, is het niet erg als ze ontdooien. Dan blijven ze toch stevig!

Liefs Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

5 Comments

  1. Bep says

    Lijkt me erg lekker.
    Ik ben op Koningsdag jarig en heb jij een tip hoe ik ze oranje kan krijgen.
    Kleurstof snap ik maar iets natuurlijks met oranje fruit en hie die je dat dan ?

    • Hoi Bep, het is echt een lekker recept. Wat betreft de oranje kleur: als je geen kleurstof wilt gebruiken, dan kun je inderdaad wortelpuree maken, zoals Aafke aangeeft. Wat je misschien ook kunt gebruiken is pompoenpuree. Dat is echt heel lekker en ook zoetig. Kook de pompoenstukjes en pureer ze. Daarna misschien nog door een zeef. Als je dit gebruikt, moet je wel minder kwark gebruiken. Dus bijvoorbeeld 150 gram kwark en 150 gram pompoen of wortelpuree. Ben benieuwd of het lukt. Misschien maken wij dit ook wel. Lijkt me erg lekker!

  2. Aafke says

    Wat een leuk recept! Alleen jammer dat ik steeds als ingredient margarine tegenkom bij jullie. Zo natuurlijk mogelijk is toch tegenwoordig steeds meer de trend en zo weinig mogelijk chemische toevoegingen. Als je vegetarisch bent kun je in plaats van gelatine ook agar-agar gebruiken, vaak bij de toko te koop of grotere supermarkt. Wat betreft vraag van vorige commentator Bep; gebruik ingedikte wortelsap voor een oranje kleur. Wortelsap uit een pak b.v. en even iets laten inkoken zodat het dikker wordt.

    • Hoi Aafke, bedankt voor je compliment! Wat betreft de margarine, ik geef meestal aan dat je kunt kiezen tussen boter of margarine. Er is voor allebei wat te zeggen. Boter is een dierlijk vet. Niet iedereen wil dierlijke vetten eten en willen dan vaak juist plantaardige margarine gebruiken. Wat betreft de oranje kleur is wortelsap een prima alternatief. Ik reageer nog even op het berichtje van Bep.

  3. Bep says

    Bedankt voor jullie snelle reacties, hier kan ik vast wel wat mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.