Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Plaatcake met Monchou en kersen

by Liefde voor bakken 15/04/201801/05/2020
written by Liefde voor bakken 15/04/201801/05/2020
Plaatcake met monchou

Zoals jullie misschien al wel weten hebben wij een gezin met 6 kinderen. Dat bekent dat we uiteraard veel verjaardagen hebben! Onze tweede dochter was dan ook afgelopen maart jarig en daar heb ik twee plaatcakes voor gebakken. De eerste was deze overheerlijke Monchoutaart.

Makkelijk om te maken, heerlijk van smaak. Het grote voordeel van zo’n plaatcake is dat je maar een korte baktijd hebt en de taart is ook lekker gemakkelijk aan te snijden. Je kunt kleine of juist wat grotere  vierkantje snijden. Wat iedereen wil. Mijn dochter Annika was erg blij met de taarten en de visite ook! Dus ik deel dit recept uiteraard weer met jullie!

Plaatcake met monchou

Plaatcake met Monchou en kersen

Liefde voor bakken Zoals jullie misschien al wel weten hebben wij een gezin met 6 kinderen. Dat bekent dat we uiteraard veel verjaardagen hebben! Onze… Printen
Cijfer 3.5/5
( 12 gestemd )

Ingrediënten

  • 300 gram boter of margarine
  • 300 gram fijne suiker
  • 6 eieren
  • 275 gram bloem
  • 25 gram maizena
  • snufje zout
  • 25 gram cacaopoeder
  • 4 eetlepels melk
  • 200 gram monchou
  • 300 ml verse slagroom (minimaal 35% vet)
  • beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten
  • potje kersen op sap
  • blikje kersenvulling

Extra:

  • bakblik van circa 38 x 25 cm
  • een vel bakpapier om in het bakblik te leggen

Instructies

  1. Leg een vel bakpapier in de bakvorm, plak vast met een beetje boter. Smeer het vel ook een beetje in met boter of margarine. Vouw de randen over de zijkant heen. Zet de oven vast aan op circa 165 graden.
  2. Maak het cakedeeg: mix de boter zacht in circa 2 minuten. Voeg de suiker toe en klop deze ook nog even mee. Zeef de bloem, de bakpoeder, de maizena, de cacaopoeder en het zout. Voeg bij elkaar.
  3. Voeg één voor één de eieren toe aan het botermengsel. Voeg telkens één eetlepel bloemmengsel toe om schiften te voorkomen. Klop elke ei even door totdat het geheel is opgenomen. Voeg dan de rest van het bloemmengsel beetje bij beetje toe. klop op de laagst stand, klop niet langer dan nodig is, maar zorg er wel voor dat alles goed is opgenomen.
  4. Voeg de melk toe en klop ook deze er heel kort door. Vul de bakvorm met het deeg. Smeer het gelijkmatig uit met een paletmes.
  5. Bak de cake in de oven gaar in circa 30-35 minuten. Prik even met een satéprikker. Die moet er droog uitkomen.
  6. Laat even afkoelen op een taartrooster.
  7. Haal de cake dan voorzichtig uit het blik. Als het niet lukt door middel van het bakpapier, kun je het beste eerst een snijplank voorzichtig op de cake leggen, dan omdraaien en bakvorm er af. Dan haal je het bakpapier er voorzichtig af. Leg er weer een plankje op en draai dit nogmaals om. Dan ligt de cake, als het goed is, recht op de juiste snijplank.
  8. Laat de kersen uit het potje goed uitlekken. Vang het sap op in een kommetje. Prik wat gaatjes in de chocoladecake. Bestrijk dan de chocoladecake met het kersensap. Door de gaatjes kan dit wat in het deeg trekken en wordt de cake wat smeuïger.
  9. Maak de Monchoucrème: roer de beide Monchoupakjes los in een kom met twee eetlepels basterdsuiker, totdat deze lekker smeuïg is. Klop de slagroom stijf. Voeg op het laatst een beetje poedersuiker toe (zorg dat je gardes en je kom goed koud zijn). Voeg dan het Monchoumengsel beetje bij beetje toe aan de slagroom en klop dit nog voorzichtig door met de mixer, klop zo kort mogelijk! Bewaar je mengsel in de koelkast tot gebruik!
  10. Doe de kersenvulling uit het blikje in een kom. Voeg daar de uitgelekte kersen aan toe. Zo heb je wat meer vulling. Vaak zitten er in die blikjes weinig kersen.
  11. Smeer nu eerst de Monchoucrème over de chocoladecake. Smeer dit gelijkmatig uit met een paletmesje. Verdeel de kersenvulling over de Monchoucrème.


Je kunt dit gerust een taart noemen. Heerlijke bodem, super lekkere crème en dan nog lekkere kersenvulling! Yummie!! Wie gaat deze maken?

Liefs, Ria

cakemonchouplaatcake
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Frozen cheesecake bites
next post
Quiche met salami en spinazie

You may also like

Zweedse appeltaart

12/01/2020

Regenboogtaart

03/05/2015

Perzik karamel taartje

21/03/2021

Icecream dripcake

27/05/2018

Chocolade droom taartje

12/04/2020

Kerst Charlotte taart met mango

18/12/2019

Dripcake voor Pasen met schuimtorentjes

23/03/2016

Zweedse appeltaart met caramelsaus

22/10/2015

Spektakelstuk 1: Naked cake met vers rood fruit

26/10/2016

Appeltaartje met amandelmeel en rozijnen

14/02/2021

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....