Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

BakfilmpjesTaarten met oven

Video: Appel kwarktaart uit de oven

by Liefde voor bakken 25/07/201601/08/2016
written by Liefde voor bakken 25/07/201601/08/2016
DSCN2857bn

In de plog van vorige week vertelden wij al dat we een nieuwe camera hebben! Dus wij gingen aan de slag om weer een leuk filmpje te maken! Dit keer is het een appel kwarktaart. Maar niet zomaar een kwarktaart, nee deze heeft een korst van zandtaartdeeg en komt uit de oven! Nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel onze nieuwe video!

Voor degene die toch liever een recept met tekst willen: hieronder volgt het geschreven recept.

Benodigdheden:

Zandtaartdeeg:

  • 325 gram bloem
  • 75 gram suiker
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 150 gram koude boter
  • 3 el lauwwarm water

Vulling:

  • 4 eieren
  • 400 gram magere kwark
  • 80 ml slagroom
  • 100 gram crème fraîche
  • 100 gram suiker
  • 40 gram maizena
  • 2 tl vanille extract

Topping:

  • 5 appels
  • 100 ml water
  • 5 el suiker
  • abrikozenjam

Extra: springvorm van 24 cm

Bereiding

  • Doe de bloem, suiker en een snufje zout in een mengkom en roer door elkaar.
  • Voeg hier één opgeklopt ei aan toe
  • Voeg hier de boter aan toe en hak deze met twee messen in kleine stukjes.
  • Kneed het deeg tot een gladde bal
  • Doe het deeg bal in huishoudfolie en leg het in de koelkast
  • Splits de eieren en mix de eiwitten stijf
  • Rol het deeg uit. Dit gaat het makkelijkst door de deegbal tussen twee stukken huishoudfolie te leggen, zoals in het filmpje.
  • Vet een met bakpapier bekleden bakvorm in
  • Haal de bovenste laag van de huishoudfolie eraf en gebruik de onderste laag huishoudfolie om de deegplak in de bakvorm te krijgen
  • Druk je deeg goed aan. Gebruik een mesje om de randjes eraf te snijden.
  • Doe de kwark en de slagroom in een mengkom en mix dit kort door elkaar
  • Voeg dan de crème fraîche, de suiker, de maizena en 4 eidooiers toe. Mix dit goed door elkaar.
  • Voeg 2 tl vanille extract toe.
  • Schep vervolgens de opgeklopte eiwitten erdoor.
  • Doe dan 100 ml water met 3 el suiker in een pannetje en verwarm dit.
  • Voeg hier de gesneden appeltjes aan toe en verwarm dit voor 2 minuutjes.
  • Giet de appeltjes af en laat ze afkoelen.
  • Giet de kwarkmengsel over het deeg en strijk dit glad met de bolle kant van een lepel.
  • Leg de afgekoelde appelpartjes bovenop het mengsel.
  • Strooi ongeveer 2 el suiker over de bovenkant van de taart, lekker zoet!
  • Bak de taart ongeveer 1 uur op 165 graden.
  • Verwarm een paar eetlepels abrikozenjam in een pannetje en smeer dit uit over de bovenkant van de taart.

Smullen maar! Wij vonden hem echt verrukkelijk!!

Liefs Ria & Laura

appeltaartkwarkkwarktaart
2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Gezond: ontbijtjar met kwark en aardbeien
next post
Review Nutella baksetje & Recept Nutella chocolade potjes

You may also like

Kersttaartje met yoghurt en kersen

20/12/2020

Simply Making Flower Piping Tips – deel I

29/05/2016

Gesloten appeltaart met walnoten

13/08/2017

Video: vegetarische mini pizza’s

19/06/2019

Video: Chocolade Oreo Kokos Truffels

25/03/2016

Video: spinazie pizza rolls

06/09/2017

Kersenkwarktaart

14/07/2019

Video: Ontbijt muffins met havermout en peer

28/09/2016

Vierkant aardbeientaartje met roomkaascrème

17/01/2021

Regenboogtaart

03/05/2015

2 comments

Trix Smidt 31/07/2016 - 16:58

Heb de kwark-appeltaart gemaakt. Hij was lekker en zag er mooi uit.
Alleen in de video en het bereiden hebben jullie het over slagroom en bij de benodigdheden staat er geen slagroom bij. Heb er zelf 100 ml bij de kwark gedaan. Maar hoeveel slagroom? Groetjes Beatrix.

Reply
Liefde voor bakken 01/08/2016 - 10:59

Hoi Beatrix, ik was inderdaad vergeten de slagroom op het lijstje met benodigdheden te zetten. Ik heb er 80 ml slagroom bijgedaan, dus met 100 ml heb je heel goed gegokt. Sorry voor de vergissing, ik zet het er meteen bij! Bedankt voor je reactie!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top