In de plog van vorige week vertelden wij al dat we een nieuwe camera hebben! Dus wij gingen aan de slag om weer een leuk filmpje te maken! Dit keer is het een appel kwarktaart. Maar niet zomaar een kwarktaart, nee deze heeft een korst van zandtaartdeeg en komt uit de oven! Nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel onze nieuwe video!
Voor degene die toch liever een recept met tekst willen: hieronder volgt het geschreven recept.
Benodigdheden:
Zandtaartdeeg:
- 325 gram bloem
- 75 gram suiker
- snufje zout
- 1 ei
- 150 gram koude boter
- 3 el lauwwarm water
Vulling:
- 4 eieren
- 400 gram magere kwark
- 80 ml slagroom
- 100 gram crème fraîche
- 100 gram suiker
- 40 gram maizena
- 2 tl vanille extract
Topping:
- 5 appels
- 100 ml water
- 5 el suiker
- abrikozenjam
Extra: springvorm van 24 cm
Bereiding
- Doe de bloem, suiker en een snufje zout in een mengkom en roer door elkaar.
- Voeg hier één opgeklopt ei aan toe
- Voeg hier de boter aan toe en hak deze met twee messen in kleine stukjes.
- Kneed het deeg tot een gladde bal
- Doe het deeg bal in huishoudfolie en leg het in de koelkast
- Splits de eieren en mix de eiwitten stijf
- Rol het deeg uit. Dit gaat het makkelijkst door de deegbal tussen twee stukken huishoudfolie te leggen, zoals in het filmpje.
- Vet een met bakpapier bekleden bakvorm in
- Haal de bovenste laag van de huishoudfolie eraf en gebruik de onderste laag huishoudfolie om de deegplak in de bakvorm te krijgen
- Druk je deeg goed aan. Gebruik een mesje om de randjes eraf te snijden.
- Doe de kwark en de slagroom in een mengkom en mix dit kort door elkaar
- Voeg dan de crème fraîche, de suiker, de maizena en 4 eidooiers toe. Mix dit goed door elkaar.
- Voeg 2 tl vanille extract toe.
- Schep vervolgens de opgeklopte eiwitten erdoor.
- Doe dan 100 ml water met 3 el suiker in een pannetje en verwarm dit.
- Voeg hier de gesneden appeltjes aan toe en verwarm dit voor 2 minuutjes.
- Giet de appeltjes af en laat ze afkoelen.
- Giet de kwarkmengsel over het deeg en strijk dit glad met de bolle kant van een lepel.
- Leg de afgekoelde appelpartjes bovenop het mengsel.
- Strooi ongeveer 2 el suiker over de bovenkant van de taart, lekker zoet!
- Bak de taart ongeveer 1 uur op 165 graden.
- Verwarm een paar eetlepels abrikozenjam in een pannetje en smeer dit uit over de bovenkant van de taart.
Smullen maar! Wij vonden hem echt verrukkelijk!!
Liefs Ria & Laura
2 comments
Heb de kwark-appeltaart gemaakt. Hij was lekker en zag er mooi uit.
Alleen in de video en het bereiden hebben jullie het over slagroom en bij de benodigdheden staat er geen slagroom bij. Heb er zelf 100 ml bij de kwark gedaan. Maar hoeveel slagroom? Groetjes Beatrix.
Hoi Beatrix, ik was inderdaad vergeten de slagroom op het lijstje met benodigdheden te zetten. Ik heb er 80 ml slagroom bijgedaan, dus met 100 ml heb je heel goed gegokt. Sorry voor de vergissing, ik zet het er meteen bij! Bedankt voor je reactie!