Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

MoederdagTaarten met oven

Ferrero rocher taart

by Liefde voor bakken 04/05/201604/05/2016
written by Liefde voor bakken 04/05/201604/05/2016
Ferrerorochertaart
Deze stond al een tijdje op ons verlanglijstje: een Ferrero Rocher Taart. Dus we hebben een lekker recept ontwikkeld met veel chocolade en hazelnoot en veel Ferrero Rocher!!! Een lekkere taart om te maken voor de moeders, voor als de kinderen op bezoek komen met Moederdag!! Dus moeders: leef je uit!! Succes verzekerd!
Benodigdheden:

  • Twee ronde bakvormen van 20 cm
  • Een taartkarton van 20 cm

Voor het deeg:

  • 8 eieren
  • 250 gram fijne tafelsuiker
  • 150 gram bloem
  • 80 gram maizena
  • 30 gram cacaopoeder
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 250 ml slagroom
  • 125 gram pure (smelt)chocolade (ik gebruik het liefst de Callets van Callebaut)
  • 1 eetlepel Nutella
  • circa 3 tot 4 Ferreo rocher chocolaatjes

Voor de ganache:

  • 150 ml slagroom
  • 300 gram pure (smeltchocolade)

Voor de afwerking:

  • 1 doosje Ferreo Rocher
  • 1 Patidess Hazelnoot
  • 150 gram margarine of boter
  • 300 gram suikerbakkerspoeder
  • 25 gram crème fraîche
  • 1 spuitzak
  • 1 spuitmondje 1M
  • PME goud glittervlokjes
  • 50 gram witte smelt chocolade
  • Spuitzakje en spuitmondje no. 2

Voor het deeg

Klop de eieren met de suiker tot een schuimig mengsel (circa 8 tot 10 minuten). Zeef de bloem, de maizena en de cacaopoeder, voeg het bij elkaar met het snufje zout. Voeg het dan in delen toe aan het biscuitmengsel. Schep het er voorzichtig door. Vul de beide bakvormen ermee en bak deze chocoladebiscuits circa 30 minuten op circa 175 graden.

Haal ze na ongeveer 10 minuten uit de vorm en laat ze volledig afkoelen.

Ferrerorochertaart

Maak nu de vulling:

Klop de slagroom tot deze een heel klein beetje stijf begint te worden, verwarm intussen de chocolade ‘au bain marie’. Verwarm ook de Nutella een heel klein beetje zodat deze wat zachter wordt. Maal de Ferrero’s fijn met een staafmixer.

Voeg de gesmolten chocolade, de Nutella en de Ferrero’s toe aan de slagroom. Klop dit mengsel nu even stevig op tot een gladde chocolademousse. Indien nodig kun je deze heel even in de koelkast zetten, als hij nog wat slap is, niet te lang, hij moet goed uitsmeerbaar blijven.

Snijd de beide biscuits doormidden, zodat je 4 plakken krijgt. Leg één plak op je kartonnetje, smeer er een laagje chocolademousse op. Leg er weer een laag biscuit op en smeer ook deze in met de chocomousse. Herhaal dit nog een keer, en leg er dan de laatste plak chocoladebiscuit op.

Dan de chocolade ganache:

Verwarm de slagroom tot bijna aan de kook, giet dit dan over de chocoladecallets die je in een kom hebt gedaan. Laat heel even staan en roer dan het geheel goed door met een siliconen spatel. Als de chocolade goed is opgelost is de ganache klaar. Blijven er nog wat stukjes in zitten, verwarm het mengsel dan nog heel even ‘au bain marie’.

Laat de ganache afkoelen tot het goed smeerbaar is en smeer er dan de taart mee in. Laat dit uitharden (eventueel in de koelkast). Maak de ganache weer wat zachter door deze heel even in de magnetron te verwarmen. Smeer er dan nog een tweede laag op de zijkanten en de bovenkant van de taart en strijk dit mooi glad.

Ferrerorochertaart

Nu is de taart klaar! Dus het is tijd voor de decoratie!

Smelt 50 gram witte chocolade ‘au bain marie’ en doe deze in een spuitzak. Wij werken met spuitmondje 2, maar je kan ook een klein hoekje knippen. Let op: je chocolade moet niet té zacht zijn, dan loopt het uit. Een tip is om even een stukje te oefenen van het spinnenweb patroon, voordat je op de taart aan de slag gaat.

Werk vanuit het midden van de taart en maak daar een kleine cirkel van witte chocolade. Doe daar dan steeds een cirkel omheen. Trek dan met een tooltje of satéprikker van binnen naar buiten lijnen door het patroon. Doe dit zelfde vervolgens van buiten naar binnen. Dus je patroon wordt om en om. Dit moet wel redelijk snel, anders stolt je chocolade teveel.

Ferrero rocher taartFerrero rocher taart

Klop de boter net de crème fraîche  zacht, en voeg dan de gezeefde suikerbakkerspoeder toe en drie theelepels hazelnoot smaakstof. Mix dit goed door elkaar tot een romige massa.

Vul de spuitzak ermee en spuit 12 rozetten op de taart. Leg op elke rozet een Ferrero Rocher chocolaatje en strooi nog wat goudflakes op de rozetten. Spuit dan langs de zijkant van de taart een rand van toefjes.

Ferrerorocher taart

Ferrerorochertaart

Ferrerorochertaart

Ferrerorochertaart

Laat de Moederdag visite maar komen… :)

chocoladechocoladeganacheferrero rochermoederdagTaart
5 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Nutella cupcakes voor Moederdag
next post
Aardbeienkwarktaart met chocolade

You may also like

Fruittaartje van Bretons zanddeeg

02/09/2016

Plaatcake met peertjes

22/04/2018

Chocolade Swiss Roll met kersen

08/10/2017

Hoe maak je een cijfertaart?

12/08/2018

Bosbessen cheesecake met brownie bodem

05/07/2018

Boltaartjes met chocolade mirror glaze

28/02/2021

Regenboogtaart

03/05/2015

Tulband met chocolade & bloemen

10/02/2016

Bosbessen pavlova

30/04/2017

Karamel kwarktaart

21/01/2018

5 comments

Trix Smidt 04/05/2016 - 15:33

Wat is paditess hazelnoot?
BVD Trix Smidt

Reply
Liefde voor bakken 04/05/2016 - 16:08

Dat is een smaakstof! Als je op de link klikt kun je zien wat het is!

Reply
Best bekeken artikelen van mei – Liefde voor bakken 01/06/2016 - 08:03

[…] 1. Ferrero Rocher Taart […]

Reply
Maya 16/07/2016 - 21:21

Kan ik de patides hazelnoot ook weglaten?

Reply
Liefde voor bakken 17/07/2016 - 12:15

Ja, dat kan op zich wel, maar dan is het wel lekker om een ander smaakstofje toe te voegen, misschien gewoon wat gemalen hazelnoten bijvoorbeeld. Of misschien wat Nutella.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....