Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

KerstmisTaarten met oven

Cranberrytaart met pistachenootjes

by Liefde voor bakken 17/12/201705/12/2018
written by Liefde voor bakken 17/12/201705/12/2018
Cranberry pistache

Vorig jaar hadden we al een keer geprobeerd om een taartje te maken met dezelfde smaken: cranberry en pistache. Twee smaken die wij super kerstig vinden! En dit jaar is het gelukt! Het is een heerlijke biscuittaart geworden met een vulling van mascarpone en cranberrygelei. En als decoratie gedroogde cranberry en fijngehakte pistachenootjes. Dit is een pronkstuk op je kersttafel!

Cranberry pistache

Cranberrytaart met pistachenootjes

Liefde voor bakken Vorig jaar hadden we al een keer geprobeerd om een taartje te maken met dezelfde smaken: cranberry en pistache. Twee smaken die… Printen
Cijfer 3.3/5
( 4 gestemd )

Ingrediënten

Voor de biscuittaart:

  • bakvorm van 25 cm
  • 6 eieren
  • 190 gram suiker
  • 120 gram bloem
  • 65 gram maizena
  • snufje zout

Voor de cranberrygelei:

  • 0,5 liter cranberrysap
  • 1 pakje kookpudding van Dr. Oetker – vanillesmaak
  • 20 gram suiker

Voor de mascarponevulling:

  • 250 gram mascarpone
  • 2 el witte basterdsuiker
  • 500 ml slagroom
  • beetje poedersuiker
  • 1 zakje slagroom versteviger
  • ca 60 gram gedroogde cranberry’s

Voor de decoratie:

  • 250 ml slagroom OF 1 doosje klopklop (hier moet dan 190 ml melk bij)

Let op: voor dit recept gebruiken we ons basisrecept voor een biscuittaart. Maar mocht je daar nou even geen zin in hebben, kan je natuurlijk ook gewoon een mix voor biscuitdeeg gebruiken!

Instructies

  1. Vet je bakvorm in. Doe van de zijkant alleen de onderste helft, het deel waar je deeg komt, want dan rijst je taart beter.
  2. Doe de eieren en de suiker in een kom. Mix dit minstens 6 tot 8 minuten tot het schuimig en licht is geworden. Zet de mixer vervolgens even uit.
  3. Zeef de bloem met de maizena en het zout. Voeg dit aan je mengsel toe. Schraap dit met een siliconen spatel voorzichtig door het deeg, tot alles goed is opgenomen.
  4. Doe je mengsel in de ingevette bakvorm en bak de taart op 40 à 50 minuten op circa 170 graden mooi goudbruin. Controleer eventueel met een satéprikker, deze moet dan droog uit de taart komen. Let op: maak tijdens het bakken de ovendeur niet open! Je hebt dan kans dat de taart inzakt. Open de deur alleen op het laatste moment, om te controleren of de taart klaar is.
  5. Laat de biscuittaart eerst circa 10 minuten afkoelen, haal deze daarna voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen op een taartrooster.
  6. Zaag de taart met een dubbele taartzaag in drie delen.
  7. Zet het onderste deel op een taartbord.
  8. Maak de cranberrygelei: meet 500 ml cranberrysap af. Doe een klein beetje in een kommetje. Breng de rest aan de kook. Los het vanillepuddingpoeder op in het kleine beetje sap. Roer dit goed door met een garde. Als de rest van het sap kookt, neem je het van het vuur, giet een klein beetje bij het puddingpoederpapje, roer dit goed door met een garde. Giet daarna het hele papje terug bij de rest van het hete sap.
  9.  Zet dit terug op het vuur. Laat het, onder goed roeren,  aan de kook komen. Laat dan heel kort koken (laat een paar keer ‘blub’ zeggen). Neem dan van het vuur. Schenk het op een groot bord (of twee kleine bordjes). Verpak dit goed met plastic huishoudfolie, zodat er geen vel op komt. Laat afkoelen. Laat het eerst een tijdje op je aanrecht staan, en zet het dan later, als het niet meer zo warm is, nog een tijdje in de koelkast.
  10. Roer voor de mascarponecrème de mascarpone los in een kom met twee eetlepels basterdsuiker, totdat hij lekker smeuïg is.Klop de slagroom stijf. Voeg een beetje poedersuiker en een zakje Klopfix toe. Zorg dat je gardes en je kom goed koud zijn.
  11. Voeg dan de mascarpone, beetje bij beetje, toe aan de slagroom en klop dit nog even voorzichtig (op de laagst stand) door met de mixer. Voeg dan het grootste deel van de de gedroogde cranberry’s toe. Meng erdoor. Bewaar nog wat cranberry’s voor de decoratie.
  12. Schep de afgekoelde cranberrygelei op de onderste biscuitlaag, smeer dit gelijkmatig uit.
  13. Schep hier dan een klein laagje van het mascarpone mengsel op en smeer dit ook netjes uit.
  14. Leg de tweede biscuitlaag er op.
  15. Schep hier dan weer een flinke laag mascarponecrème op, smeer goed uit.
  16. Dan de bovenste bisicuitlaag er op.
  17. Maak dan de Klopklop of nog een bekertje slagroom. Wij hebben hiervoor klopklop, ofwel instantslagroom gebruikt, omdat die wat witter is, en dat vonden we in dit geval mooier. Maar gebruik gewoon verse slagroom als je dat liever wilt.
  18. Smeer de hele taart in met deze (instant) slagroom. Strijk het goed glad zodat overal evenveel slagroom zit. Zet dit een tijd in de koelkast.
  19. Hak de pistachenootjes fijn en bestrooi de rand van de taart ermee. Leg in het midden nog wat gedroogde cranberry’s.

Ga jij deze taart maken voor op je kersttafel? Laat t ons weten!

Liefs, Ria & Laura

7 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Kerst cupcakes
next post
Kerstdessert met stoofperen en Betsie’s Geitenyoghurt-moment

You may also like

Kersttaartje met yoghurt en kersen

20/12/2020

Swiss roll met blauwe bessen

10/09/2017

Karamel dripcake met banaan

08/04/2018

Naked cake voor Valentijnsdag

11/02/2018

Tulband met chocolade & bloemen

10/02/2016

Chocoladetaartje met amandelen

22/10/2017

Icecream dripcake

27/05/2018

Bailey’s mascarponetaart

17/02/2016

Plaatcake met Monchou en kersen

15/04/2018

Chocoladetaart met mascarponecrème en aardbeien

08/07/2018

7 comments

tjitske 17/12/2017 - 13:58

Hallo,
Wat ziet die cranberrytaart er fantastisch mooi uit. En het klinkt ook lekker. Alleen, kookpudding door de cranberrygelei? Waarom niet puur met alleen suiker en gelatine of maizena ofzoiets? Of wordt het dan te zuur?
M.vr.gr. Tjitske

Reply
Liefde voor bakken 17/12/2017 - 18:43

De vanillekookpudding geeft een lekkere romige vanillesmaak. Het kan vast ook anders, maar dit is erg lekker!

Reply
tjitske 02/01/2018 - 21:39

Hallo Ria en Laura,
Ik heb de taart inmiddels gemaakt en het was wel een succes, de familie vond hem erg lekker! Ik heb het wel wat aangepast, want voor een springvorm van 22 cm., dus maar 1 bakje mascarpone gebruikt en de helft van de cranberrygelei (rest in folie in de vriezer gedaan) en gewoon besmeerd met slagroom (met een zakje versteviger) maar hij smaakte erg lekker! Heb trouwens ook mijn eigen recept voor bisquittaart gebruikt, wat ik al jaren gebruik ( van een recept uit het “Brio-bakboek” ooit gekregen op zegeltjes op de Brio margarine) Dat gaat met 3 gesplitste eieren. Maar ik had hem niet zo netjes als op jullie foto, maar voor de smaak maakte het niet uit!
Hartelijk dank voor het recept, ga hem vast nog wel eens maken! ;-)
Groetjes, Tjitske

Reply
Liefde voor bakken 04/01/2018 - 12:15

Wat fijn om te horen dat het zo goed gelukt is! Heb je er een foto van gemaakt? We vinden het altijd super leuk om jullie baksels te bewonderen :)

Reply
tjitske 04/01/2018 - 13:15

Ja, maar pas toen ik hem al aangesneden had! ;-) Alleen, ik krijg de foto niet in de mail! ;-)
Groetjes, Tjitske

Annika 17/12/2017 - 19:15

Het was een zalige taart ?

Reply
Liefde voor bakken 17/12/2017 - 19:40

Dank je wel, Annika! ?

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 4

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    No-bake mango cheesecake

    11/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top