Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Appeltaartje met amandelmeel en rozijnen

by Liefde voor bakken 14/02/202113/02/2021
written by Liefde voor bakken 14/02/202113/02/2021
Appeltaartje met amandelmeel en rozijnen

Dit keer heb ik weer een appeltaartje gemaakt. Lekker met amandelmeel. Door het splitsen van de eieren is het een luchtig taartje geworden, en dankzij de appeltjes en de rozijnen, lekker fris.

Dit taartje is lekker klein en dus ideaal om te maken in deze tijd waarin we zo weinig bezoek mogen ontvangen. Ik heb altijd appels in huis, dus dit kan ik dan zo spontaan gaan maken. Daar hoef ik dan geen boodschappen voor te doen. Dat vind ik handig. Basisproducten zoals margarine, bloem, suiker en eieren heb ik altijd op voorraad. Amandelmeel trouwens ook tegenwoordig. Dat gebruik ik best vaak in recepten, geeft net dat extra smaakje. Ook heb ik in dit recept zonnebloemolie gebruikt in plaats van margarine of boter. Heb ik ook op voorraad. Het is een lekker taartje geworden. Niet te zoet. Wees voorzichtig met het toevoegen van de olie, doe dit geleidelijk, meng er telkens goed door.

Appeltaartje met amandelmeel en rozijnen

Appeltaartje met amandelmeel en rozijnen

Liefde voor bakken Dit keer heb ik weer een appeltaartje gemaakt. Lekker met amandelmeel. Door het splitsen van de eieren is het een luchtig taartje… Printen
Cijfer 4.7/5
( 3 gestemd )

Ingrediënten

  • Een ronde springvorm van 18 cm

Voor het deeg:

  • 3 grote eieren, of 4 kleintjes.
  • 100 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 90 gram zonnebloemolie
  • 110 gram bloem
  • 6 gram bakpoeder
  • 40 gram amandelmeel
  • Snuf zout
  • 3 appels
  • Een beetje citroensap
  • 100 gram rozijnen
  • Beetje kaneel
  • Beetje poedersuiker

Instructies

  1. Vet de vorm in met wat margarine en bestuif deze met wat bloem.
  2. Spoel de rozijnen goed af en laat ze uitlekken.
  3. Splits de eieren.
  4. Doe de eidooiers met de suiker en de vanillesuiker in een kom en klop deze tot het mengsel schuimig en bleek is. Ongeveer 3 minuten.
  5. Voeg dan beetje bij beetje de helft van de olie toe en schep dit er voorzichtig door met een spatel.
  6. Voeg dan de helft van het amandelmeel beetje bij beetje toe en schep erdoor.
  7. Dan de rest van de olie, en daarna de rest van het amandelmeel. Schep telkens even door.
  8. Doe de eiwitten in een vetvrije kom of keukenmachine met het zout en klop deze stijf. Als het eiwit schuimig wordt voeg je beetje bij beetje de 40 gram suiker toe. Klop dan nog even door tot het pieken vormt en mooi stevig is en glanst.
  9. Voeg dan de eiwitten in delen toe aan het deegmengsel. Schep er telkens voorzichtig door, zodat het mengsel luchtig blijft.
  10. Ga door tot alle eiwit is toegevoegd.
  11. Zeef de bloem met de bakpoeder en voeg dit in delen toe aan het deeg, schep er telkens voorzichtig door.
  12. Schep iets meer dan de helft van het deeg in de bakvorm. Strijk het glad met een paletmes.
  13. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Besprenkel met een beetje citroensap.
  14. Voeg de uitgelekte rozijnen toe, een beetje kaneel en een klein schepje suiker. Schep alles goed door elkaar.
  15. Verdeel het appelmengsel over de deeg laag.
  16. Schep dan de rest van het deeg daar overheen, strijk ook dit weer glad met een paletmes.
  17. Je kunt ervoor kiezen om een deel van de rozijnen hier nog overheen te strooien. Druk ze dan een heel klein beetje in het deeg.
  18. Bak het appeltaartje gaar in een op 180 graden in ongeveer 50 minuten.
  19. Let op: als het deeg wat donker dreigt te worden, leg je een stukje aluminiumfolie over de taart.
  20. Haal de taart uit de oven en laat deze afkoelen op een taartrooster.
  21. Doe wat poedersuiker in een zeefje en bestrooi het taartje ermee.

Liefs Ria & Laura

0 comment
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Valentijntaartje met mango
next post
Basisrecept: karamelsuiker

You may also like

Chocolade Swiss Roll met kersen

08/10/2017

Chocoladetaartje met amandelen

22/10/2017

Chocoladetaart met vers fruit

18/03/2018

Oreo Meringue Taartje

18/04/2021

Abrikozen kwarktaart

29/07/2018

Zweedse appeltaart

12/01/2020

Bailey’s mascarponetaart

17/02/2016

Vierkante fruitcake

04/07/2021

Naked cake voor Valentijnsdag

11/02/2018

Chocoladetaartje met aardbeien en room

11/08/2019

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....