Tegenwoordig zijn veel mensen bezig met “gezonder” eten. Nu kun je natuurlijk heel goed een lekker taartje eten als er iets te vieren is, maar taartjes en cake zijn nu eenmaal niet echt gezond. Er zit meestal suiker in en vaak ook boter en bijvoorbeeld slagroom. Dat is echt niet zo erg, als je in het dagelijks leven voldoende let op gezond eten. Toch proberen we dit jaar af en toe recepten te bedenken die iets gezonder zijn dan de gangbare taarten. Zo zijn we het jaar al begonnen met een gezond recept: een bananenbrood. En vandaag een heerlijk gezond kwarktaartje met bosvruchten!
Dit taartje bevat een aantal ingrediënten die je onder het kopje ‘gezond’ mag zetten. Muesli, magere naturel kwark en fruit uit de diepvries. Hier hebben we een heerlijk ‘no bake’ taartje van maken. Lekker fris en redelijk gezond. Ik wilde er eigenlijk geen suiker aan toevoegen. Maar het moet wel smaak hebben. Dus heb ik eerst gekeken of al deze ingrediënten bij elkaar wel genoeg smaak geven.
Het taartje is inmiddels gemaakt en ik heb er geen suiker meer aan toegevoegd. En het is echt een heel erg lekker, fris, taartje geworden! Ben ik echt blij mee!
Wil je het ook gaan maken? Volg dan dit recept:
Wat heb je nodig om dit gezonde taartje te maken:
- 1 springvorm van circa 22 cm. Bodem bedekt met een stukje bakpapier.
- 250 gram muesli of Cruesli met noten (Ik heb de AH versie met noten gekozen. Is heel lekker)
- 100 gram boter of margarine
- 8 blaadjes gelatine
- 500 gram magere kwark naturel
- 2 potjes Activia bosvruchten
- 2 doosjes zomerfruit (AH)
Aan de slag:
1. Begin met het klaarzetten van je bakvorm met een stuk bakpapier op de bodem. Klem dit vast met de rand van de springvorm.
2. Haal de doosjes fruit uit de vriezer en laat ze ontdooien.
3. Doe de muesli in een plastic zakje. Ik gebruik hiervoor een diepvrieszakje met sluitstrip. Leg dit plat op een snijplank.
4. Rol met je houten deegroller over het zakje zodat de muesli kruimelig en fijn wordt.
5. Smelt de boter in een steelpan.
6. Doe de fijngestampte muesli in een kom en giet de gesmolten boter erbij. Meng dit goed door elkaar en vul de bodem van de bakvorm hiermee. Druk dit aan met de bolle kant van een lepel, zodat het mooi egaal wordt. Laat dit een beetje hard worden in de koelkast.
7. Leg de gelatineblaadjes in koud water en laat ze minimaal 10 minuten weken.
8. Doe de kwark in een kom, mix dit even los.
9. Voeg de twee potjes Activia bosvruchten erdoor en mix het er door.
10. Neem een doosje zomerfruit en verwarm deze, onder goed roeren, op een laag vuur. Laat het heel even aan de kook komen en zet het vuur dan uit. Laat heel even staan zodat het in ieder geval niet meer kookt.
11. Los hier in de blaadjes uitgeknepen gelatine één voor één in op. Goed roeren, zorg dat het goed is opgelost. Laat dit circa 5 minuutjes staan.
12. Giet dit dan bij het kwarkmengsel. Mix dit op de laagste stand erdoor.
13. Leg een deel (ongeveer een half doosje) van het fruit op de mueslibodem.
14. Giet het kwarkmengsel hier overheen. Schud een klein beetje met de bakvorm, zodat het oppervlak mooi egaal wordt. Laat dit circa 2 uur opstijven in de koelkast.
15. Laat het overgebleven fruit goed uitlekken.
16. Haal de taart voorzichtig uit de vorm, zet hem op een mooi taartbord.
17. Garneer de taart met het overgebleven fruit.
Klaar is de ‘gezonde’ taart. Verras je huisgenoten of je familie of vrienden met een stukje van deze lekkere, frisse taart! Als jullie nog meer van dit soort recepten willen, dan ga ik er nog een keertje eentje bedenken. Deze was in ieder geval erg leuk om te maken! En lekkerder dan ik in eerste instantie had verwacht!
Laura heeft zoals altijd de foto’s weer bewerkt en dan is dit recept ook weer klaar.
Groetjes van Ria & Laura
2 comments
Misschien een hele rare vraag
Hier hadden ze geen activia bosvruchten
En als vervanging heb ik bosvruchten yoghurt gehaald kan ik dit ook gebruiken?
Ja hoor, dat kan natuurlijk ook. Als je maar dezelfde hoeveelheid gebruikt.