Deze cake heb ik gemaakt de dag voordat ik naar Laura en Fiona ging om nog wat helpen in hun nieuwe flatje. Dan kunnen we tussendoor lekker even pauzeren met een plakje cake. Altijd lekker. Maar als ik iets bak, dan kies ik er wel voor om telkens iets nieuw te maken. Kunnen we het receptje weer op de site plaatsen voor jullie!
Het zijn drukke dagen de laatste tijd. Dus ik kom vaak tijd te kort. Dat is lastig, want er moet wel gebakken worden! Haha! Uiteraard doe ik dat met veel plezier, maar soms ontbreekt het gewoon aan de tijd om rustig recepten te bedenken. Zo ook toen ik deze cake heb gemaakt. Ik moest nog snel iets bedenken. Dus de kast opengetrokken en toen kwam ik de chocoladezoenen tegen. Zal ik daar iets mee maken? Maar wat dan? O wacht, als ik nu eens een gewone cake bak, in tulbandvorm en dan de chocozoenen er aan toevoeg? Is vast heel lekker! Dus dit is het geworden!!
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 250 gram boter of margarine (dus 1 pakje)
- 250 gram fijne suiker
- geraspte schil van een citroen of een beetje citroenaroma
- 5 eieren
- 250 gram cakemeel (gezeefd)
- 1 doos Buys chocolade zoenen
Extra:
- een tulbandvorm met een doorsnee van ongeveer 22 cm aan de onderkant.
- beetje boter of margarine en bloem om de bakvorm in te vetten en te bestrooien
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Vet de vorm in met de boter en bestrooi deze met een beetje bloem.
- Schud de overtollige bloem er weer uit.
- Klop de boter in een kom tot een smerige massa.
- Voeg de suiker toe en klop dit nog even goed door.
- Klop dan de eieren er één voor één door, klop na elk ei goed door.
- Ga door tot alle eieren zijn toegevoegd.
- Klop dan nog een paar minuten goed door zodat het deeg erg luchtig wordt.
- Zeef de cakemeel.
- Schep het meel in delen bij het deeg. Schep dit elk door, klop niet meer.
- Haal de onderkantjes van de zoenen af. Voeg de rest van de zoenen dan in delen toe aan het deeg.
- Schep ze erdoor. Zorg dat het een homogeen geheel wordt, maar roer niet te lang meer.
- Schep het deeg in de tulbandvorm. Verdeel het gelijkmatig. Strijk het glad.
- Leg de onderkantjes van de zoenen dan naast elkaar op het deeg. Druk ze er een heel klein beetje in.
- Kijk even hoeveel er in passen. Misschien houdt je er een paar over, die eet je dan maar op.
- Bak de cake gaar in ongeveer 70 minuten. Houd het wel een beetje in de gaten. Als de cake al eerder goudbruin is, kun je er een stukje aluminiumfolie overheen leggen. Dan voorkom je dat de cake wat te donker wordt.
- Prik even in de cake met een satéprikker om te kijken of de cake van binnen gaar is.
- Haal de cake uit de oven. Laat deze even staan, ongeveer een kwartier.
- Hal de cake dan voorzichtig uit de vorm. Voel even met een bot mes langs de binnenrand van de vorm om te kijken of de cake los zit.
- Leg er dan een plank op en draai het voorzichtig om.
- Kijk of de cake er uit gaat. Zo niet, draai dan nog even terug en probeer nog even met een mes de zijkanten los te maken.
- Laat de cake verder afkoelen op een taartrooster.
- Bestuif de cake eventueel nog met wat poedersuiker of decoratiesuiker.
Zoals je ziet dus niet een heel ingewikkeld recept, maar wel erg lekker!!! Geniet ervan!
Liefs Ria