In april hadden we een aantal dagen heerlijk weer! Dus gingen wij met familie heerlijk met zijn alle barbecueën bij mijn ouders thuis. Een mooie gelegenheid om een lekker snackje te maken: deze pizza hawaii rolls!
Van dit soort avondjes kan ik ontzettend genieten! Met zijn alle heerlijk in de tuin bij mijn ouders. Lekker eten en kletsen, drankje erbij. Dit soort hartige snackjes passen daar heel goed bij. Het vlees lekker op de bbq en een tafel vol salades, hapjes en bijgerechten. Voor mij een goede gelegenheid om deze hawaii rolls te maken. Omdat ik anders al die snackjes thuis alleen op moet eten, dat is niet goed voor mij haha. Het is een super makkelijk receptje en ze zijn zo klaar. Dus, bakken maar!

Ingrediënten
- verse bladerdeeg rol uit de koeling
- 3 plakken ham
- handje geraspte kaas
- 3 ananas schijven (uit blik)
- tomatensaus
- 1 ei (geklutst)
Instructies
- Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed je bakplaat met een stuk bakpapier.
- Rol je bladerdeegplak uit.
- Smeer je plak bladerdeeg in met tomatensaus.
- Leg hier je plakken ham overheen, over de lengte.
- Strooi de kaas erover.
- Snijd je ananas in kleine stukjes (zodat je makkelijk de rol kan oprollen zo) en verdeel deze ook over de pizza.
- Rol hem zo strak mogelijk op en snijd ongeveer stukjes van 3 cm. Leg ze op je bakplaat.
- Klop je ei en smeer de zijkanten van de rolletjes in met ei.
- Bak je 15-20 minuten in het midden van de oven, tot ze goud bruin zijn. Let wel op, iedere oven is anders, dus houd ze goed in de gaten!
Liefs Laura