Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cakes

Citroencake

by Liefde voor bakken 09/10/201611/10/2016
written by Liefde voor bakken 09/10/201611/10/2016
img_1228bn

Het wordt tijd om weer eens een cake te bakken! Cake blijft altijd lekker!  En ik vind het leuk om allerlei variaties te maken op de standaard cake. Vandaag wordt het een citroencake. Die zijn altijd lekker fris van smaak.

Deze keer kies ik voor een wat fijner recept waarbij de eieren gesplitst worden. Meestal gebruik ik hele eieren bij een cakebeslag, maar ik zie steeds vaker dat het ook met gesplitste eieren wordt gedaan. Wil ik ook eens proberen! En ik heb deze citroencake met verse citroensap gemaakt. Als je het leuk vindt om dit ook eens te proberen, volg dan dit recept. Wij horen altijd graag of het gelukt is en of het ook lekker is geworden!

Wat je nodig hebt voor deze cake

  • Een langwerpige bakvorm van ongeveer 30 cm.
  • Beetje boter en bloem om de vorm in te vetten.

Voor het deeg:

  • 250 gram boter of margarine
  • 250 gram suiker
  • 5 eieren
  • snufje zout
  • 325 gram bloem
  • 3 theelepeltjes bakpoeder
  • 2 citroenen

Begin met het schoon boenen van de citroenen. Rasp de schil er af en bewaar de citroenrasp. Pers een halve citroen uit.

Maak de boter voorzichtig een beetje zacht in de magnetron. Kijk wel uit dat het niet vloeibaar wordt, want dat gaat ten koste van het luchtig worden van de cake.

Klop dan de boter zacht met de mixer, voeg de suiker en het zout toe en klop nog even goed door (circa 2 minuten). Klop dan de eidooiers erdoor. Klop de eiwitten apart in een schone kom tot deze stevig en schuimig is.

Zeef dan eerst de bloem met de bakpoeder en meng dit door het beslag. Schep dan het eiwitschuim er beetje bij beetje voorzichtig door. Voeg het citroensap en de citroenrasp toe en meng voorzichtig door het deeg.

img_1187bn

Vul de ingevette, en met bloem bestrooide, cakevorm hiermee.  Je kunt eventueel ook een stukje bakpapier in de cakevorm leggen. Dan kun je de cake er na het bakken gemakkelijker uithalen.
Neem hiervoor een recht stuk bakpapier en leg dit in de vorm, zodat aan de zijkanten een stuk uitsteekt. Vet het papier een klein beetje in.

Bak de cake in een voorverwarmde oven op circa 170 graden gaar in circa 1 uur. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is van binnen.

img_1228bn

img_1195bn

img_1213bn2

Maak eventueel van een beetje citroensap en suikerbakkerspoeder een glazuur en giet dit over de cake.

Succes!

Liefs Ria

cake
3 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Hamkaasprei-taart
next post
Pokémon cupcakes

You may also like

Sinaasappel tulband

13/10/2019

Rode bessen cake

18/10/2020

Marmercake

14/11/2021

Abrikozencakejes met spiegeleitje

07/04/2017

Bananencake met karamel

15/11/2020

Appeltjes plaatcake met walnoten

23/09/2018

Milka-roomcake met nootjes

14/06/2017

Laagjescake met citroenkwark

18/05/2018

Reerug

11/12/2017

Schwarzwalder kirsche cake

26/03/2017

3 comments

Rowan 09/10/2016 - 08:36

Ik ben gek op citroen, lekker fris! Deze cake lijkt mij dan ook heel erg lekker!

Reply
Monique | WritingMonique 10/10/2016 - 09:22

Oeh! Dit lijkt me een lekkere, frisse cake!

Reply
Liefde voor bakken 11/10/2016 - 11:53

Is ook echt een lekkere frisse cake! Een aanrader :)

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....