Zijn jullie al bezig met de voorbereidingen voor de kerst? Hier nog een tip voor wat lekkers bij de koffie! Een lekker yoghurttaartje. Altijd goed. En zò gemaakt.
De voorbereidingen voor Kerstmis zijn dit jaar echt anders dan anders. We kunnen niet gezellig gaan shoppen voor leuke cadeautjes, maar we doen dit nu op internet. Dat is echt veel minder leuk dan in de fysieke winkels. Ik vind het veel fijner als je iets in het echt kunt zien en voelen. Maar goed , het is niet anders, het moet gewoon even, andere worden de besmettingen nooit minder. We proberen er maar het beste van te maken. Bakken kan in ieder geval wel, en dat doen we dan ook maar. Ik ga a.s. donderdag kerstkoekjes bakken met mijn lieve kleindochter. En dan ga ik zelf natuurlijk ook nog wat lekkers bakken voor de Kerstdagen. Dit taartje is niet al te ingewikkeld. Een cakedeeg, maar dan met yoghurt erdoor. Griekse yoghurt. En verder kersen. De decoratie, kerstboompjes en wat gouden sprinkels geven er een kerstsfeer aan. Ik heb witte kerstboompjes gemaakt, maar je mag natuurlijk ook gewoon groene kerstboompjes maken. Zog in dat geval voor groene rolfondant o f marsepein. Ik heb een springvorm van 22 cm doorsnee gebruikt, maar als je die niet hebt, kun je ook een springvorm van 24 cm gebruiken. Dan wordt het taartje gewoon ietsje lager. Wij wensen iedereen, ondanks de maatregelen, toch een hele fijne, en vooral gezonde kerst!

Ingrediënten
- Een springvorm van 22 of 24 cm doorsnee.
- Beetje margarine om de vorm in te vetten
- Beetje bloem om te bestuiven.
- Uitsteker van een kerstboom en een ster
Voor het deeg:
- 1 pot grote kersen van 700 gram
- Tweescheppen maïzena
- Een eetlepel suiker
- 225 gram boter of margarine van goede kwaliteit
- 240 gram fijne suiker
- 4 eieren
- 260 gram bloem
- 40 gram maizena
- 2 ½ theelepel bakpoeder
- Snuf zout
- 1 theelepel geraspte citroen
- 150 ml Griekse yoghurt
Voor de decoratie:
- Poedersuiker om de taart te bestuiven
- Een stukje witte rolfondant
- Gouden musketzaad en gouden sterretjes
- Een paar scheppen roomkaas en een beetje poedersuiker
Instructies
- Vet de bakvorm in met een beetje margarine en bestuif deze dan met wat bloem. Zet opzij.
- Laat de kersen goed uitlekken.
- Zeef de bloem met de maïzena, de bakpoeder en het zout.
- Verwarm de oven voor op 165 graden.
- Doe de 225 gram boter of margarine in een kom en klop deze zacht. Voeg de fijne suiker toe en de geraspte citroenschil en klop het geheel zeker 2 minuten tot een luchtig geheel.
- Voeg dan één voor één de eieren toe. Klop elk ei telkens goed door, ongeveer een halve minuut, tot het ei volledig is opgenomen. Voeg dan het volgend ei toe. Bij het laatste ei voeg je alvast een schep van het bloemmengsel toe.
- Voeg dan ongeveer één derde van het bloemmengsel toe, klop erdoor op de laagste stand van de mixer.
- Voeg dan om en om een lepel van de yoghurt en de rest van het bloemmengsel toe aan het deeg. Klop telkens even door op de laagste stand.
- Doe de uitgelekte kersen in een kom, voeg de maïzena en de suiker toe. Schep dit door de kersen.
- Vul de bakvorm met de helft van het deeg.
- Schep hier de kersen op, verspreid ze over de hele laag.
- Schep dan de rest van het deeg hier over heen.
- Strijk glad met een paletmes.
- Zet de taart in de oven en bak deze gaar in ongeveer 65 tot 70 minuten. Prik even om te kijken of de binnenkant gaar is, anders nog heel even er in laten staan.
- Zet de vorm op een taartrooster en laat dit een kwartier afkoelen.
- Haal de taart dan uit de vorm en laat deze verder afkoelen op het rooster.
- Maak ondertussen de witte kerstboompjes, voldoende om de zijkant van de hele taart mee te versieren. Steek ook een paar sterren uit voor de bovenkant van de taart. Rol de fondant hiervoor uit en steek dan de boompjes uit met de uitsteker.
- Meng de roomkaas met de poedersuiker en smeer de zijkant van de taart hiermee is.
- Doe wat poedersuiker in een zeef en bestuif de taart ermee.
- Plak de kerstboompjes op de zijkant van de taart, op de roomkaascrème.
- Leg ook een paar sterren op de bovenkant.
- Strooi dan wat goud sprinkels en sterretjes over de taart.


Fijne kerstdagen!
Liefs Ria & Laura
2 comments
Ziet er smakelijk uit, leuk gedecoreerd met die kerstboompjes aan de zijkant!
Dank je wel!