Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

KerstmisTaarten met oven

Kersttaartje met yoghurt en kersen

by Liefde voor bakken 20/12/202019/12/2020
written by Liefde voor bakken 20/12/202019/12/2020
Kersttaartje met yoghurt en kersen

Zijn jullie al bezig met de voorbereidingen voor de kerst? Hier nog een tip voor wat lekkers bij de koffie! Een lekker yoghurttaartje.  Altijd goed. En zò gemaakt.

De voorbereidingen voor Kerstmis zijn dit jaar echt anders dan anders. We kunnen niet gezellig gaan shoppen voor leuke cadeautjes, maar we doen dit nu op internet. Dat is echt veel minder leuk dan in de fysieke winkels. Ik vind het veel fijner als je iets in het echt kunt zien en voelen. Maar goed , het is niet anders, het moet gewoon even, andere worden de besmettingen nooit minder. We proberen er maar het beste van te maken. Bakken kan in ieder geval wel, en dat doen we dan ook maar. Ik ga a.s. donderdag kerstkoekjes bakken met mijn lieve kleindochter. En dan ga ik zelf natuurlijk ook nog wat lekkers bakken voor de Kerstdagen. Dit taartje is niet al te ingewikkeld. Een cakedeeg, maar dan met yoghurt erdoor. Griekse yoghurt. En verder kersen. De decoratie, kerstboompjes en wat gouden sprinkels geven er een kerstsfeer aan. Ik heb witte kerstboompjes gemaakt, maar je mag natuurlijk ook gewoon groene kerstboompjes maken. Zog in dat geval voor groene rolfondant o f marsepein. Ik heb een springvorm van 22 cm doorsnee gebruikt, maar als je die niet hebt, kun je ook een springvorm van 24 cm gebruiken. Dan wordt het taartje gewoon ietsje lager. Wij wensen iedereen, ondanks de maatregelen, toch een hele fijne, en vooral gezonde kerst!

Kersttaartje met yoghurt en kersen

Kersttaartje met yoghurt en kersen

Liefde voor bakken Zijn jullie al bezig met de voorbereidingen voor de kerst? Hier nog een tip voor wat lekkers bij de koffie! Een lekker… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • Een springvorm van 22 of 24 cm doorsnee.
  • Beetje margarine om de vorm in te vetten
  • Beetje bloem om te bestuiven.
  • Uitsteker van een kerstboom en een ster

Voor het deeg:

  • 1 pot grote kersen van 700 gram
  • Tweescheppen maïzena
  • Een eetlepel suiker
  • 225 gram boter of margarine van goede kwaliteit
  • 240 gram fijne suiker
  • 4 eieren
  • 260 gram bloem
  • 40 gram maizena
  • 2 ½ theelepel bakpoeder
  • Snuf zout
  • 1 theelepel geraspte citroen
  • 150 ml Griekse yoghurt

Voor de decoratie:

  • Poedersuiker om de taart te bestuiven
  • Een stukje witte rolfondant
  • Gouden musketzaad en gouden sterretjes
  • Een paar scheppen roomkaas en een beetje poedersuiker

Instructies

  1. Vet de bakvorm in met een beetje margarine en bestuif deze dan met wat bloem. Zet opzij.
  2. Laat de kersen goed uitlekken.
  3. Zeef de bloem met de maïzena, de bakpoeder en het zout.
  4. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  5. Doe de 225 gram boter of margarine in een kom en klop deze zacht. Voeg de fijne suiker toe en de geraspte citroenschil en klop het geheel zeker 2 minuten tot een luchtig geheel.
  6. Voeg dan één voor één de eieren toe. Klop elk ei telkens goed door, ongeveer een halve minuut, tot het ei volledig is opgenomen. Voeg dan het volgend ei toe. Bij het laatste ei voeg je alvast een schep van het bloemmengsel toe.
  7. Voeg dan ongeveer één derde van het bloemmengsel toe, klop erdoor op de laagste stand van de mixer.
  8. Voeg dan om en om een lepel van de yoghurt en de rest van het bloemmengsel toe aan het deeg. Klop telkens even door op de laagste stand.
  9. Doe de uitgelekte kersen in een kom, voeg de maïzena en de suiker toe. Schep dit door de kersen.
  10. Vul de bakvorm met de helft van het deeg.
  11. Schep hier de kersen op, verspreid ze over de hele laag.
  12. Schep dan de rest van het deeg hier over heen.
  13. Strijk glad met een paletmes.
  14. Zet de taart in de oven en bak deze gaar in ongeveer 65 tot 70 minuten. Prik even om te kijken of de binnenkant gaar is, anders nog heel even er in laten staan.
  15. Zet de vorm op een taartrooster en laat dit een kwartier afkoelen.
  16. Haal de taart dan uit de vorm en laat deze verder afkoelen op het rooster.
  17. Maak ondertussen de witte kerstboompjes, voldoende om de zijkant van de hele taart mee te versieren. Steek ook een paar sterren uit voor de bovenkant van de taart. Rol de fondant hiervoor uit en steek dan de boompjes uit met de uitsteker.
  18. Meng de roomkaas met de poedersuiker en smeer de zijkant van de taart hiermee is.
  19. Doe wat poedersuiker in een zeef en bestuif de taart ermee.
  20. Plak de kerstboompjes op de zijkant van de taart, op de roomkaascrème.
  21. Leg ook een paar sterren op de bovenkant.
  22. Strooi dan wat goud sprinkels en sterretjes over de taart.

Fijne kerstdagen!

Liefs Ria & Laura

2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Kerstboom koekjes
next post
Kerstinspiratie Kerstmis 2020

You may also like

Kerstboom brownies

06/12/2020

Chocolade dripcake met blauwe bessen

20/05/2018

Snickers cheesecake

01/09/2019

Tiramisu taart

17/03/2017

Perzik karamel taartje

21/03/2021

Naked cake voor Valentijnsdag

11/02/2018

Frambozen laagjes taart met chocoladeganache

31/10/2015

Chocoladetaartje met amandelen

22/10/2017

Twee kleuren bessen taartje met mascarpone

06/09/2020

Chocoladetaartje met hazelnoten

17/09/2017

2 comments

Lianne 22/12/2020 - 10:19

Ziet er smakelijk uit, leuk gedecoreerd met die kerstboompjes aan de zijkant!

Reply
Liefde voor bakken 22/12/2020 - 13:57

Dank je wel!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top