Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebak

Bosbessen-kwarkgebakjes

by Liefde voor bakken 04/04/201606/04/2016
written by Liefde voor bakken 04/04/201606/04/2016
Bosbessenkwarkgebakjes

Met Pasen hebben we heerlijke kwarkgebakjes gemaakt! Deze taartjes lijken daar heel erg op! En omdat de cheesecakes en de kwarktaarten bij ons het meest populair zijn, hebben we een bosbessenvariant gemaakt! Heerlijk! Weer met verschillende laagjes, wat er altijd mooi uitziet. Uiteraard kun je de bosbessen ook goed vervangen door ander fruit, bijvoorbeeld aardbeien of frambozen!

Let op: als je deze taart gaat maken, moet je er wel rekening mee houden dat elke laag in de koelkast moet opstijven. Daardoor is de bereidingstijd een stuk langer dan gemiddeld.

Benodigdheden

Voor de bodem:

  • 250 gram digestivekoekjes
  • 85 gram gesmolten margarine, bijvoorbeeld blueband.

Voor de eerste laag:

  • 1 zakje klopklop (instant slagroom) of 125 ml verse slagroom.
  • 3 potjes Activia bosbesssen fruit fusion a 125 gram (dit zijn kleine potjes Activia yogurt)
  • 200 gram monchou (= 2 pakjes) op kamertemperatuur
  • Bakje verse bosbessen (een deel hiervan is voor de toplaag en voor de garnering)
  • 5 blaadjes gelatine
  • 50 ml water
  • Americolor gel kleurstof electric purple

Voor de tweede laag:

  • 1 zakje klopklop of 125 ml verse slagroom
  • 300 ml magere kwark
  • 3 eetlepels witte basterdsuiker
  • 50 ml water

Voor de toplaag:

  • Gepureerde bosbessen
  • 2 blaadjes gelatine

Extra: vierkante bakvorm met losse bodem

Aan de slag!

Vouw een stuk bakpapier om de losse bodem, leg deze weer terug in de vorm en vet een beetje in met margarine.

Voor de bodem maak je alle koekjes fijn met een staafmixer. Doe je gemalen koekjes in een kom. Smelt de margarine en voeg dit toe aan de fijngemalen koekjes. Roer goed door en doe dit in de bakvorm. Druk het aan met de bolle kan van een lepel. Zet je bakvorm in de koelkast.

Dan gaan we nu de laagjes maken. Voor het eerste laagje klop je de slagroom of de Klopklop en zet dit opzij. Klop in een andere kom de Monchou glad. Zorg dat deze niet te koud is, want dan kun je hem niet goed smeuïg kloppen. Klop de Activia yoghurt even glad en meng dan beetje bij beetje bij de Monchou. Als alles goed is opgenomen voeg je het gehele mengsel weer beetje bij beetje bij de slagroom tot alles glad is.

Maak dan een handje vol bosbessen fijn met de staafmixer en zeef het. Mix deze bosbessenpuree bij het Monchoumengsel.

Voeg nu nog een paar druppels Electric purple kleurstof toe, zodat het geheel iets paarser wordt.

Breng de 50 ml water aan de kook, zet het vuur uit, wacht heel even en los de geweekte blaadjes gelatine er één voor één  in op. Zorg dat ze goed opgelost zijn. Laat weer een minuutje staan en voeg dan toe (door de zeef) aan het paarse mengsel. Nog even voorzichtig door mixen en dan kun je het in de vorm gieten op de koekjeslaag. Laat tenminste anderhalf tot twee uur opstijven in de koelkast.

De tweede laag

Eerst de klopklop of de slagroom kloppen. Voeg dan de kwark en de basterdsuiker toe en mix dit door elkaar.

Breng de 50 ml water aan de kook, zet het vuur uit, wacht heel even en los de geweekte blaadjes gelatine er één voor één  in op. zorg dat ze goed opgelost zijn. Laat weer een minuutje staan en voeg dan toe (door de zeef) aan het kwarkmengsel. Giet het over de paarse laag in de bakvorm, laat weer een tijd opstijven.

De toplaag

Pureer de helft van de bosbessen die nu nog over zijn met de staafmixer. De rest is voor garnering. Zeef de bosbessenpuree, eventueel twee keer. Vul deze bosbessenpuree aan tot 200 ml met water. Meng goed door.

Verwarm dit dan, breng heel even aan de kook. Laat weer even staan, zodat het in ieder geval niet meer kookt en los de gelatine er in op.

Laat weer afkoelen. Dit mengsel moet langer afkoelen! Het mag namelijk niet meer warm zijn, voordat je het op de  taart giet. Giet het voorzichtig over de tweede laag taart. Laat dan staan. Zet het pas in de koelkast als het fruitlaagje al een beetje dikker wordt. Anders loopt het er misschien uit.

Als dit laagje helemaal opgesteven is, kun je de taart voorzichtig uit de vorm tillen. Snijd dan de buitenranden bij met een warm mes, zodat de zijkanten van de taart er netjes glad uitzien.
Dan kun je de taart in mooie vierkantjes snijden. Decoreer de gebakjes met de besjes die je nog over hebt gehouden. Geniet ervan!

Bosbessenkwarkgebakjes

Bosbessenkwarkgebakjes

Bosbessenkwarkgebakjes

Bosbessenkwarkgebakjes

 

Liefs van het liefdevoorbakken-team!

bosbessenklein gebakkwark
13 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Best bekeken artikelen maart
next post
Appel-peren slof

You may also like

Valentijncakejes met bosvruchten

08/02/2017

Chocolade cakejes met Kitkat en frambozensaus

27/07/2019

Nutella cheesecake in a jar

20/04/2016

Amandelcakejes met abrikozen

10/06/2020

Sinterklaas petit fourtjes

25/11/2018

Zandtaartjes met aarbeienmousse

03/10/2021

Mokkagebakjes met aardbeien

19/05/2016

Monchou petit fourtjes

27/02/2019

Chocolade karamel cupjes

15/01/2020

Merengue gebakjes met aardbeien

16/09/2018

13 comments

Lianne 04/04/2016 - 10:34

Wauw! Wat zien die er leuk uit! :D Mooie foto’s hebben jullie ervan gemaakt zeg.

Reply
Liefde voor bakken 04/04/2016 - 11:36

Dank je wel Lianne!

Reply
Rowan - sillysis.nl 04/04/2016 - 11:16

Ziet er heerlijk uit! En wat een prachtige foto’s weer! Ik zou willen dat ik dat kon haha. Die kop en schoteltjes zijn ook echt heel schattig!

Reply
Liefde voor bakken 04/04/2016 - 11:38

Dank je wel! Die kop en schotels zijn van mijn andere dochter! Ze heeft een hele verzameling, dus we gaan ze vast nog wel eens gebruiken!

Reply
30x high tea recepten - De Zoetekauw 10/05/2016 - 08:05

[…] Bosbessenkwarkgebakjes (Liefde voor Bakken) […]

Reply
José 21/05/2016 - 20:54

Schattig! Hoe groot is de bakvorm? Of: hoe groot zijn de gebakjes, en hoeveel haal je uit dit recept?

Reply
Liefde voor bakken 24/05/2016 - 09:22

Sorry voor de late reatie! Ik heb hiervoor een vierkante bakvorm, met uitneembare bodem, van 20 cm gebruikt.
Zie http://www.theeentaartspulletjes.nl/Fat-Daddios-ProSeries-Cheesecake-Pan-Square-20cm
En daaruit heb ik dan 16 gebakjes gesneden.

Reply
José 24/05/2016 - 22:36

Dankjewel!!!

Reply
Jantine van Walsem 24/06/2016 - 10:12

Wat een leuk recept! Ga het ook eens proberen.
Maar hoeveel blaadjes gelatine worden er gebruikt voor het tweede laagje?

Reply
Liefde voor bakken 24/06/2016 - 13:42

Het staat er inderdaad niet bij! Gaan we aanpassen! Dat moet 4,5 blaadje zijn.

Reply
Sophia 16/08/2016 - 18:32

Hoeveel gram zit er in een gelatine blaadje. Ik heb namelijk zowel kleine als grote gelatineblaadjes in huis.

Reply
Liefde voor bakken 16/08/2016 - 22:26

Wij gebruiken altijd de pakjes gelatine met 12 blaadjes in een pakje. Deze wegen totaal 20 gram, dus één blaadje weegt dan 1,66 gram.

Reply
Sophia 16/08/2016 - 23:49

Super bedankt voor jullie reactie.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....