Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Sinaasappel kokos taart

by Liefde voor bakken 05/01/2020
written by Liefde voor bakken 05/01/2020
Sinaasappel kokos taart

Het allereerste recept van 2020. Dit jaar eens een keer geen gezond recept (zoals we de afgelopen jaren deden), maar gewoon een heerlijke taart. Zodat je meteen je jaar goed kan beginnen! Deze is met sinaasappel en kokos, een lekkere combinatie. Kijk je snel mee?

Dit taartje is gemaakt van een heel ander deeg dan we vaak gebruiken. Er zit yoghurt in, en verder olie, kokos, jam en witte chocolade. Het is een lekker, smeuïg taartje geworden. Als topping heb ik gekozen voor een roomkaasvulling met witte chocolade. Dan nog wat sinaasappelschijfjes en kokos en op en klaar is het taartje.

Sinaasappel kokos taart

Sinaasappel kokos taart

Liefde voor bakken Het allereerste recept van 2020. Dit jaar eens een keer geen gezond recept (zoals we de afgelopen jaren deden), maar gewoon een… Printen
Cijfer 4.5/5
( 4 gestemd )

Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • snufje zout
  • 50 gram gemalen kokos
  • 100 gram witte chocolade
  • 3 eieren
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 100 ml magere yoghurt
  • 125 gram abrikozenjam
  • 2 theelepels sinaasappelsmaakstof of aroma
  • 3 eetlepels abrikozenjam

Voor de topping:

  • 200 gram roomkaas of zuivelspread naturel
  • 200 gram slagroom
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 60 gram witte chocolade

Voor de verdere decoratie:

  • Geraspte schil van een sinaasappel
  • Sinaasappelpartjes
  • Een beetje fijngemalen kokos

Verder:

  • Een ronde springvorm van ongeveer 22 cm.
  • Vel bakpapier om in de vorm te leggen

Instructies

  1. Leg een vel bakpapier op de bodem van een springvorm en klem de rand er op vast.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  3. Vet de bodem dan in met een beetje margarine en bestuif met wat bloem.
  4. Doe de bloem met het bakpoeder en het zout in een kom. Zeef dit.
  5. Voeg de fijngemalen kokos toe aan het meel. Zet dit opzij.
  6. Hak de witte chocolade in kleine stukjes en zet opzij.
  7. Verwarm de abrikozenjam een beetje en doe dit door een zeef.
  8. Neem een nieuwe kom, doe daar de eieren, de witte chocolade, de olie, de de abrikozenjam, de yoghurt en de sinaasappelsmaakstof in.
  9. Klop dit met een mixer, eerst op de laagste stand tot een homogene massa.
  10. Voeg het bloemmengsel toe en klop dit eerst op een lage stand, en daarna nog 2 minuten op de hoogste stand.
  11. Voeg de stukjes chocolade toe en roer deze door het deeg.
  12. Vulde vorm met het deeg en strijk het glad.
  13. Bak de taart gaar in ongeveer 25 à 30 minuten.
  14. Haal de taart uit de oven. De taart zakt iets in, maar dat is geen probleem.
  15. Verwarm de twee eetlepels jam met een paar eetlepels water. Bestrijk de bovenkant van de taart ermee.
  16. Laat de taart verder afkoelen.
  17. Haal de taart uit de vorm, haal ook het bakpapier er af.
  18. Leg de taart op een mooi bord.
  19. Maak de roomkaas crème: klop de roomkaas zacht in een kom.
  20. Klop in een andere kom de slagroom stijf met een beetje poedersuiker. Voeg bijna op het laatst een zakje slagroom versteviger toe.
  21. Smelt de witte chocolade “au bain marie”. Voeg eventueel wat cacaoboterdrops toe om de chocolade wat vloeibaarder te maken.
  22. Haal de kom van het vuur en laat de witte chocolade een beetje afkoelen, hij moet wel vloeibaar blijven.
  23. Schep telkens een beetje slagroom bij de roomkaas en klop dit heel kort door met de mixer op de laagste stand. Ga door tot alle slagroom is toegevoegd.
  24. Voeg nu telkens een beetje van de vloeibare witte chocolade toe aan het roomkaas mengsel. Schep dit erdoor met een spatel. Ga door tot alle chocolade is toegevoegd. Zorg dat het een homogeen mengsel wordt.
  25. Proef dit, kijk even of je nog wat poedersuiker wil toevoegen voor de smaak. De witte chocolade is ook zoet, dus is dat misschien niet nodig.
  26. Schep het roomkaas mengsel op de taart. Smeer het mooi uit met een paletmes.
  27. Zet dit een tijdje in de koelkast.
  28. Boen de sinaasappel schoon en rasp deze. Doe dit schaafsel in een kom.
  29. Snijd de sinaasappel dan in partjes. Snijd deze eerst met schil en al doormidden. Snijd door de kern met de pit.
  30. Snijd de sinaasappel dan in 4 parten. Snijd de schil er af. En snijd dan ook voorzichtig de rand van het vlies er af. Snijd dit dan in twee of drie parten. Je hebt nu, als het goed is, partjes zonder veel vliezen er aan.
  31. Leg de partjes op de taart.
  32. Bestrooi dit dan met de sinaasappelrasp en nog wat fijngemalen kokos.

Liefs Ria en Laura

0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Terugblik 2019
next post
Nutella koekjes met stukjes hazelnoot

You may also like

Hazelnootschuim-taart met Nutella

03/09/2017

Appeltaartje met amandelmeel en rozijnen

14/02/2021

Appel cheesecake met Nutella

01/11/2020

Chocolade Swiss Roll met kersen

08/10/2017

Klassieke appeltaart

12/01/2016

Vierkante fruitcake

04/07/2021

Video: Appel kwarktaart uit de oven

25/07/2016

Naked cake voor Valentijnsdag

11/02/2018

Karamel dripcake met banaan

08/04/2018

Hartentaart voor Valentijn

11/02/2019

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....