Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten decorerenTaarten met oven

Icecream dripcake

by Liefde voor bakken 27/05/201825/09/2018
written by Liefde voor bakken 27/05/201825/09/2018
IJsjes dripcake

Het is altijd erg leuk om een dripcake te maken. Ze zien er altijd erg mooi uit. We hebben dit keer een icecream dripcake gemaakt. Dat is een taart met daarop een ijsje dat op zijn kop is gevallen en waarbij het “ijs” op de taart is uitgelopen.

Grappig toch? Wilden we al lang eens maken. We hebben eerst twee biscuittaartjes gemaakt van 15 cm. De bovenkant zagen we er af. Bewaar dit! Daar maken we later het “ijsje” van. Dan zagen we de beide taartjes doormidden. Deze lagen worden gevuld met fruitvulling en slagroom. Dan wordt de hele taart afgesmeerd met botercrème. Houd dan een beetje botercrème apart voor het ijsje en voor bovenop de taart! De rest van de botercrème maken we dan lichtroze en daarmee smeren we de taart nog een keer helemaal af. Zodat je een mooie roze taart krijgt. We hebben witte chocolade gebruikt voor de drip, deze hebben we geverfd met goudverf. Die kun je kant en klaar kopen, maar je kunt ook goudpoeder vloeibaar maken met een beetje alcohol. Zorg er wel voor dat je de speciale alcohol gebruikt, die hiervoor geschikt is. Kun je hier kopen. Als de drip helemaal is uitgehard, ga je deze voorzichtig goud verven. We maken van de restjes cake samen met een beetje roomkaas een bal, dit wordt het ijsje. Deze smeren we in met de witte botercrème. Dan nog een paar klodders botercrème op de tart en hup, we zetten het ijsje er in. Nu nog wat spikkels erover en klaar!

IJsjes dripcake

Icecream dripcake

Liefde voor bakken Het is altijd erg leuk om een dripcake te maken. Ze zien er altijd erg mooi uit. We hebben dit keer een… Printen
Cijfer 5.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

  • Een hoge, of 2 lage biscuittaartjes met een doorsnee van 15 cm.
  • Een paletmes om de botercrème  gelijkmatig op te taart uit te smeren
  • Een goudkarton van 20 cm

Voor de vulling:

  • 1 blikje aardbeienvulling
  • 250 ml slagroom

Voor  de botercrème:

  • 300 gram boter of margarine
  • 575 gram suikerbakkerspoeder
  • 2 theelepels citroensmaakstof
  • twee eetlepels melk
  • lichtroze kleurstof

Voor de drip:

  • 100 gram witte chocolade
  • 30 ml slagroom
  • klein plastic flesje om de drip te spuiten
  • goudverf òf
  • goudpoeder en een beetje, voor consumptie geschikte alcohol
  • dun penseeltje om de drips te verven

Voor verdere decoratie:

  • Een puntig ijshoorntje
  • Verkruimelde restjes van je taart
  • Beetje roomkaas, ca twee theelepels
  • Gekleurd musketzaad

Instructies

  1. Bak eerst je biscuittaart(en). Doe dit volgens je eigen manier of kijk anders hier voor het recept.
  2. Laat de taartjes afkoelen. Zaag de bovenkant er af zodat de taartjes mooi recht zijn. Bewaar deze restjes voor het ijsje.
  3. Zaag de taartjes doormidden, zodat je 4 lagen krijgt.
  4. Maak de botercrème: zorg dat je boter zacht is, maar zeker niet vloeibaar! Doe de boter in een kom. Klop deze  5 minuten zacht met een handmixer. Zeef de suikerbakkerspoeder. voeg deze beetje bij beetje toe aan de luchtige boter. Voeg nog de citroensmaak toe en twee eetlepels melk. Klop dit weer circa 5 minuten. Nu heb je een luchtige, zachte botercrème.
  5. Leg de onderste plak taart op een bord, spuit een “dijkje” van botercrème op deze laag, vul dan verder met aardbeienvulling. Leg er de tweede laag op. Ga zo door tot de hele taart gevuld is.
  6. Zet de taart op een draaiplateau. Smeer de taart in met een laagje van de botercème.
  7. Zet in de koelkast om een beetje stevig te worden.
  8. Houd dan wat van de botercrème apart voor het ijsje en de decoratie.
  9. Maak de rest van de botercrème lichtroze met een beetje kleurstof, doe hier voorzichtig mee. Anders wordt t te donker.
  10. Smeer een laag roze botercrème op de taart. Zorg dat het er mooi gelijkmatig op zit. Strijk mooi af met een gladde schraper. Zet dan weer een tijdje in de koelkast.
  11. Zet de taart op een goudkarton van 20 cm.
  12. Dan maak je de witte chocolade ganache: doe de chocolade in kleien stukjes in een kom samen met de slagroom. Verwarm dit “au bain marie”. Zorg dat het goed vloeibaar is.
  13. Schenk dit in een klein plastic flesje, als je die niet hebt, kun je het ook doen met een wegwerpspuitzak, waar je dan een klein puntje af knipt.
  14. Spuit dan voorzichtig vanaf de bovenkant mooie druppels witte chocolade, zodat deze naar beneden “lopen”. Hoe meer je spuit , hoe langer de drip wordt.
  15. Spuit zo de hele taart rond en ook nog een beetje op de bovenkant, zodat je een rand witte chocolade krijgt.
  16. Laat dit helemaal uitharden in de koelkast. Kan wel meer dan een uur duren.
  17. Maak ondertussen het ijsje: verkruimel wat van de restjes cake, voeg daar een of twee theelepels roomkaas aan toe. Nèt genoeg dat je er een bal van kunt kneden, maar niet al te plakkerig wordt. Smeer deze in met wat van de witte botercrème.
  18. Nu ga je de drips voorzichtig goud verven. Wij hebben een goudpoeder gebruikt met een beetje van de Sugarflair alcohol en nog een beetje water.
  19. Als je de kant en klare goudverf gebruikt, kun je deze ook een beetje verdunnen met water. Dit is een precies werkje. Schilder de witte chocoladerand bovenop ook met goudverf.
  20. Smeer dan de rest van de bovenkant van de taart in met de overgebleven witte botercrème. Doe dit een beetje slordig. Dit moet het “gesmolten ijs” voorstellen.
  21. Zet hier op zijn kop het ijsje op. Strooi dan wat gekleurde spikkeltjes over de botercrème en op het ijsje.

Tip: als je het teveel werk vindt om de drips goud te verven, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de witte chocolade een kleurtje te geven, voordat je gaat drippen. Zorg wel dat je heel zuinig bent met de kleurstof, want t wordt snel te fel van kleur!

Veel bakplezier!

Liefs, Ria & Laura

dripcake
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
IJsjes gemaakt van fruitkwark
next post
Bananen kokos smoothie

You may also like

Schuimtaartje met karamel en banaan

06/01/2019

Latte Macchiato taart

13/03/2016

Semi-naked-dripcake voor de herfst

06/11/2016

Sinterklaastaart

16/11/2016

Kerst Charlotte taart met mango

18/12/2019

Sinaasappel kokos taart

05/01/2020

Appeltaartje met amandelmeel en rozijnen

14/02/2021

Snickers cheesecake

01/09/2019

Rood fruit taartje met abrikozen

12/02/2017

Karamel kwarktaart

21/01/2018

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....