Het is altijd erg leuk om een dripcake te maken. Ze zien er altijd erg mooi uit. We hebben dit keer een icecream dripcake gemaakt. Dat is een taart met daarop een ijsje dat op zijn kop is gevallen en waarbij het “ijs” op de taart is uitgelopen.
Grappig toch? Wilden we al lang eens maken. We hebben eerst twee biscuittaartjes gemaakt van 15 cm. De bovenkant zagen we er af. Bewaar dit! Daar maken we later het “ijsje” van. Dan zagen we de beide taartjes doormidden. Deze lagen worden gevuld met fruitvulling en slagroom. Dan wordt de hele taart afgesmeerd met botercrème. Houd dan een beetje botercrème apart voor het ijsje en voor bovenop de taart! De rest van de botercrème maken we dan lichtroze en daarmee smeren we de taart nog een keer helemaal af. Zodat je een mooie roze taart krijgt. We hebben witte chocolade gebruikt voor de drip, deze hebben we geverfd met goudverf. Die kun je kant en klaar kopen, maar je kunt ook goudpoeder vloeibaar maken met een beetje alcohol. Zorg er wel voor dat je de speciale alcohol gebruikt, die hiervoor geschikt is. Kun je hier kopen. Als de drip helemaal is uitgehard, ga je deze voorzichtig goud verven. We maken van de restjes cake samen met een beetje roomkaas een bal, dit wordt het ijsje. Deze smeren we in met de witte botercrème. Dan nog een paar klodders botercrème op de tart en hup, we zetten het ijsje er in. Nu nog wat spikkels erover en klaar!

Ingrediënten
- Een hoge, of 2 lage biscuittaartjes met een doorsnee van 15 cm.
- Een paletmes om de botercrème gelijkmatig op te taart uit te smeren
- Een goudkarton van 20 cm
Voor de vulling:
- 1 blikje aardbeienvulling
- 250 ml slagroom
Voor de botercrème:
- 300 gram boter of margarine
- 575 gram suikerbakkerspoeder
- 2 theelepels citroensmaakstof
- twee eetlepels melk
- lichtroze kleurstof
Voor de drip:
- 100 gram witte chocolade
- 30 ml slagroom
- klein plastic flesje om de drip te spuiten
- goudverf òf
- goudpoeder en een beetje, voor consumptie geschikte alcohol
- dun penseeltje om de drips te verven
Voor verdere decoratie:
- Een puntig ijshoorntje
- Verkruimelde restjes van je taart
- Beetje roomkaas, ca twee theelepels
- Gekleurd musketzaad
Instructies
- Bak eerst je biscuittaart(en). Doe dit volgens je eigen manier of kijk anders hier voor het recept.
- Laat de taartjes afkoelen. Zaag de bovenkant er af zodat de taartjes mooi recht zijn. Bewaar deze restjes voor het ijsje.
- Zaag de taartjes doormidden, zodat je 4 lagen krijgt.
- Maak de botercrème: zorg dat je boter zacht is, maar zeker niet vloeibaar! Doe de boter in een kom. Klop deze 5 minuten zacht met een handmixer. Zeef de suikerbakkerspoeder. voeg deze beetje bij beetje toe aan de luchtige boter. Voeg nog de citroensmaak toe en twee eetlepels melk. Klop dit weer circa 5 minuten. Nu heb je een luchtige, zachte botercrème.
- Leg de onderste plak taart op een bord, spuit een “dijkje” van botercrème op deze laag, vul dan verder met aardbeienvulling. Leg er de tweede laag op. Ga zo door tot de hele taart gevuld is.
- Zet de taart op een draaiplateau. Smeer de taart in met een laagje van de botercème.
- Zet in de koelkast om een beetje stevig te worden.
- Houd dan wat van de botercrème apart voor het ijsje en de decoratie.
- Maak de rest van de botercrème lichtroze met een beetje kleurstof, doe hier voorzichtig mee. Anders wordt t te donker.
- Smeer een laag roze botercrème op de taart. Zorg dat het er mooi gelijkmatig op zit. Strijk mooi af met een gladde schraper. Zet dan weer een tijdje in de koelkast.
- Zet de taart op een goudkarton van 20 cm.
- Dan maak je de witte chocolade ganache: doe de chocolade in kleien stukjes in een kom samen met de slagroom. Verwarm dit “au bain marie”. Zorg dat het goed vloeibaar is.
- Schenk dit in een klein plastic flesje, als je die niet hebt, kun je het ook doen met een wegwerpspuitzak, waar je dan een klein puntje af knipt.
- Spuit dan voorzichtig vanaf de bovenkant mooie druppels witte chocolade, zodat deze naar beneden “lopen”. Hoe meer je spuit , hoe langer de drip wordt.
- Spuit zo de hele taart rond en ook nog een beetje op de bovenkant, zodat je een rand witte chocolade krijgt.
- Laat dit helemaal uitharden in de koelkast. Kan wel meer dan een uur duren.
- Maak ondertussen het ijsje: verkruimel wat van de restjes cake, voeg daar een of twee theelepels roomkaas aan toe. Nèt genoeg dat je er een bal van kunt kneden, maar niet al te plakkerig wordt. Smeer deze in met wat van de witte botercrème.
- Nu ga je de drips voorzichtig goud verven. Wij hebben een goudpoeder gebruikt met een beetje van de Sugarflair alcohol en nog een beetje water.
- Als je de kant en klare goudverf gebruikt, kun je deze ook een beetje verdunnen met water. Dit is een precies werkje. Schilder de witte chocoladerand bovenop ook met goudverf.
- Smeer dan de rest van de bovenkant van de taart in met de overgebleven witte botercrème. Doe dit een beetje slordig. Dit moet het “gesmolten ijs” voorstellen.
- Zet hier op zijn kop het ijsje op. Strooi dan wat gekleurde spikkeltjes over de botercrème en op het ijsje.
Tip: als je het teveel werk vindt om de drips goud te verven, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de witte chocolade een kleurtje te geven, voordat je gaat drippen. Zorg wel dat je heel zuinig bent met de kleurstof, want t wordt snel te fel van kleur!
Veel bakplezier!
Liefs, Ria & Laura