Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

CakesKerstmis

Reerug

by Liefde voor bakken 11/12/201710/12/2017
written by Liefde voor bakken 11/12/201710/12/2017
Reerug

We zitten inmiddels al een stuk in december, dus we beginnen ons langzaam voor te bereiden op de kerst. De kerstboom is uitgezocht. De ballen en de lampjes zitten er al in. Nog wat extra kerstversiering in en om het huis en de kerstsfeer komt er goed in! Wij houden erg van kerst en alles wat er mee te maken heeft. Gezellig en knus met veel kaarsen aan! We beginnen met een mooie reerug, die je het hele jaar door kunt maken, maar die toch wel een beetje een kerstachtige uitstraling heeft. Leg er gewoon een paar kerst sterretjes op, en je hebt een prachtige kerstcake!

Deze reerug heb ik al heel vaak voorbij zien komen in receptenboeken, maar ik had die speciale bakvorm niet. Dus is het er nog steeds niet van gekomen om de chocolade amandelcake te maken. Inmiddels heb ik de bakvorm gevonden! En meteen gekocht natuurlijk! Hij is ook nog eens uitschuifbaar, dus je kunt je cake zo groot maken als je zelf wilt! Heb je deze vorm niet, en wil je deze toch graag kopen, dan kan ik deze eventueel voor je bestellen via mijn webwinkeltje. Je kunt natuurlijk ook een gewone cakevorm gebruiken en de cake daar in bakken. Dan moet je de cake, als hij helemaal is afgekoeld, op zijn kop zetten, en bijsnijden, zodat hij de gebogen vorm krijgt, net zoals de reerugvorm.

Dit recept is geschikt voor een reerug van ongeveer 30 cm lang. Als je een cakevorm van 30 cm gebruikt, dan zou ik overal 250 gram van nemen en 5 eieren.

Wat heb je nodig:

  • reerugvorm (eventueel uitschuifbare) of een gewone langwerpige cakevorm.
  • boter, bloem of een bakspraay om de vorm in te vetten
  • 200 gram boter of margarine
  • 200 gram fijne suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 30 gram cacaopoeder
  • 40 ml verse slagroom
  • circa 25 gram amandelen

Voor de decoratie:

  • 125 gram chocolade in kleine stukjes of smeltchocoladecallets
  • 100 ml verse slagroom
  • circa 25 gram amandelen

Zo maak je deze cake:

  1. Verwarm de oven voor op circa 160 graden.
  2. Schuif de reerugvorm in de juiste stand, zodat de vorm circa 30 cm lang is.
  3. Vet de vorm in.
  4. Zet alles klaar: weeg alle ingrediënten af. Zeef het zelfrijzend bakmeel met het zout en de cacaopoeder en het zout.
  5. Mix de boter zacht met de suiker. Klop een paar minuten goed door.
  6. Voeg één voor één de eieren toe en klop erdoor.
  7. Voeg het meelmengsel toe, klop er voorzichtig door. Voeg dan ook de slagroom toe en klop nog heel kort door.
  8. Snijd ongeveer 25 gram amandelen in kleine stukjes en roer dit door het deeg.
  9. Vul de bakvorm met het deeg, strijk het mooi glad.
  10. Zet de vorm in de oven en bak de cake gaar in circa 50 minuten op 160 graden.
  11. Doe eventueel de laatste 10 minuten een stuk aluminiumfolie over de cake zodat deze niet al te hoog rijst.
  12. Prik even in de cake om te kijken of de cake gaar is. De prikker moet droog blijven.
  13. Laat de cake afkoelen.
  14. Snijd de bovenkant van de cake eventueel bij. De bovenkant moet redelijk plat zijn, zodat je deze goed kunt storten en hij mooi recht op een bord of plank ligt.
  15. Doe de 125 gram chocolade in en kom. Verwarm de slagroom tot bijna aan de kook. Zorg dat de slagroom goed heet is, maar nèt niet kookt, anders komt er een vel op. Giet de slagroom over de chocolade. Laat dit even een paar minuten staan, roer de chocolade dan goed door. Zorg dat de chocolade helemaal vloeibaar is. Als er toch nog wat stukjes chocolade in zitten, kun je dit nog even ‘au bain marie’ verwarmen.  Als het helemaal is opgelost, laat je het een minuutje staan,  doe het dan in een kannetje. Zet je cake (op een taartrooster). Giet de vloeibare chocolade lekker royaal over de reerug. Smeer dit eventueel uit met een deegschraper als de chocolade toch wat te dik vloeibaar is.
  16. Laat de chocolade een beetje hard worden.
  17. Snijd smalle stekeltjes van de amandelen.
  18. Prik deze in rijtjes in de cake, zoals op de foto.
  19. Als je deze cake maakt voor de kerst, kun je met een beetje witte rolfondant kleine sterretjes uitsteken.

Veel bakplezier!

Liefs, Ria & Laura

 

 

cakekerstkerstmis
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Brunch brood van croissantjes deeg
next post
Hoe was het Allerhande kerstfestival?

You may also like

Vierkante fruitcake

04/07/2021

Sinaasappel cake

26/01/2018

Wit kerst taartje

16/12/2016

Citroencake met glazuur

18/02/2018

Kerstbrownies met Nutellafudge

20/12/2016

Kerstkransjes

12/12/2018

Cake met Milka chocolade pasta

16/04/2020

Cranberrytaart met pistachenootjes

17/12/2017

Appelcake met appelfrietjes

12/05/2016

Abrikozencakejes met spiegeleitje

07/04/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....