Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cakes

Roomcake met verse aardbeien

by Liefde voor bakken 29/09/201724/09/2018
written by Liefde voor bakken 29/09/201724/09/2018
Roomcake met verse aardbeien

Dit keer heb ik een kleine, ronde cake gebakken, in zo’n bakring. Dit wordt ook wel een Savarinvorm genoemd of een rijstrand. Deze heb ik opgevuld met heerlijke verse aardbeien! Zó gemaakt! Als je het lekker vindt kun je hier ook nog toefjes slagroom op spuiten! Kijk snel verder!

Laatst was ik een dagje in Zwolle. Leuke stad, lekker gesnuffeld in de winkeltjes. We zijn natuurlijk ook even naar de grote boekwinkel geweest, “Waanders in den Broeren”. Dat is een supergrote boekhandel in een kerk! Echt heel mooi! Uiteraard heb ik daar ook weer een bakboek gescoord! Kan ik vanavond thuis op de bank lekker in bladeren! En wat ik natuurlijk niet kan overslaan: een bezoekje aan Dille & Kamille. Blijft een leuk winkeltje. Zelf verkoop ik natuurlijk ook bakproducten in mijn webshop “theeentaartspulletjes.nl”, maar zij hebben toch altijd weer dingen die ik niet heb. Dit keer heb ik zo’n ronde bakring (savarinvorm) gekocht, met een opening in het midden. Wij noemden dat vroeger een rijstrand. Daar heb ik nu meteen een cake in gebakken. Het voordeel van deze bakvorm is dat deze wat kleiner is. Hoef je niet een week lang van dezelfde cake te eten. En de baktijd is dus ook wat korter.

Roomcake met verse aardbeien

Roomcake met verse aardbeien

Liefde voor bakken Dit keer heb ik een kleine, ronde cake gebakken, in zo’n bakring. Dit wordt ook wel een Savarinvorm genoemd of een rijstrand.… Printen
Cijfer 5.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

  • savarin vorm (gekocht bij Dille & Kamille)
  • beetje boter om de vorm in te vetten
  • 175 gram boter of margarine
  • 175 gram fijne suiker
  • geraspte schil van een citroen
  • 4 eieren
  • 300 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 30 ml verse slagroom
  • 500 gram verse aardbeien
  • beetje decoratiesuiker of poedersuiker

Instructies

  1. Vet eerst even de springvorm in en bestrooi met een beetje bloem. Zet opzij.
  2. Zet alles klaar: Was de citroen, wrijf deze droog en rasp het bovenste deel van de citroen. Weeg de rest af. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout.
  3. Mix de boter zacht met de suiker en de geraspte schil. Klop even goed door.
  4. Voeg één voor één de eieren toe en klop erdoor.
  5. Voeg het bloemmengsel toe, klop er voorzichtig door. Voeg dan ook de slagroom toe en klop nog heel kort door.
  6. Vul de bakring met het deeg, strijk het mooi glad.
  7. Bak in de op 160 graden, voorverwarmde oven in circa 45- 50 minuten gaar. Een prikker moet er droog uitkomen.
  8. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Stort de cake dan op een taartbord.
  9. Was de aardbeien, haal de kroontjes er af en laat goed uitlekken.
  10. Vul de opening van de cake met de aardbeien. Doe wat decoratiepoeder in een zeef en strooi dan gelijkmatig over de cake en de aardbeien.
  11. Spuit eventueel wat slagroom op de aardbeien.

Zo heb je snel een lekkere cake! Uiteraard kun je ook ander fruit gebruiken. Ik heb aardbeien gekozen, omdat die altijd lekker zijn en er goed uitzagen in de winkel. Maak jij deze cake met een andere fruitsoort, laat het ons weten. Altijd leuk om te weten wat jullie gemaakt hebben! Hopelijk genieten jullie net zo van het bakken als wij!

Wij hebben er dit keer geen slagroom op gedaan, maar houd je niet in, en spuit er gerust mooie toefjes op!

Liefs, Ria

aardbeiencake
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Heel Holland bakt – wij bakken mee! – Utrechtse spritsen
next post
Zachte caramel fudge taartjes

You may also like

Amarettocake met chocolade en stukjes speculaas

29/04/2016

Lotus speculooscake

30/08/2017

Tulband met chocoladezoenen

19/05/2019

Aardbeien kruimelcake

23/08/2017

Sinaasappel tulband

13/10/2019

Stroopwafelplaatcake met karamel

14/04/2019

Amandelcake met perzik en ananas

02/06/2019

Nordicware Heritage Bundtpan: marmercake met Nutellasaus

16/10/2016

Citroencake met Limoncello

18/07/2019

Frisse advocaatcake

11/11/2016

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 4

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    No-bake mango cheesecake

    11/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top