Dit keer heb ik een kleine, ronde cake gebakken, in zo’n bakring. Dit wordt ook wel een Savarinvorm genoemd of een rijstrand. Deze heb ik opgevuld met heerlijke verse aardbeien! Zó gemaakt! Als je het lekker vindt kun je hier ook nog toefjes slagroom op spuiten! Kijk snel verder!
Laatst was ik een dagje in Zwolle. Leuke stad, lekker gesnuffeld in de winkeltjes. We zijn natuurlijk ook even naar de grote boekwinkel geweest, “Waanders in den Broeren”. Dat is een supergrote boekhandel in een kerk! Echt heel mooi! Uiteraard heb ik daar ook weer een bakboek gescoord! Kan ik vanavond thuis op de bank lekker in bladeren! En wat ik natuurlijk niet kan overslaan: een bezoekje aan Dille & Kamille. Blijft een leuk winkeltje. Zelf verkoop ik natuurlijk ook bakproducten in mijn webshop “theeentaartspulletjes.nl”, maar zij hebben toch altijd weer dingen die ik niet heb. Dit keer heb ik zo’n ronde bakring (savarinvorm) gekocht, met een opening in het midden. Wij noemden dat vroeger een rijstrand. Daar heb ik nu meteen een cake in gebakken. Het voordeel van deze bakvorm is dat deze wat kleiner is. Hoef je niet een week lang van dezelfde cake te eten. En de baktijd is dus ook wat korter.
Ingrediënten
- savarin vorm (gekocht bij Dille & Kamille)
- beetje boter om de vorm in te vetten
- 175 gram boter of margarine
- 175 gram fijne suiker
- geraspte schil van een citroen
- 4 eieren
- 300 gram bloem
- 3 theelepels bakpoeder
- snufje zout
- 30 ml verse slagroom
- 500 gram verse aardbeien
- beetje decoratiesuiker of poedersuiker
Instructies
- Vet eerst even de springvorm in en bestrooi met een beetje bloem. Zet opzij.
- Zet alles klaar: Was de citroen, wrijf deze droog en rasp het bovenste deel van de citroen. Weeg de rest af. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout.
- Mix de boter zacht met de suiker en de geraspte schil. Klop even goed door.
- Voeg één voor één de eieren toe en klop erdoor.
- Voeg het bloemmengsel toe, klop er voorzichtig door. Voeg dan ook de slagroom toe en klop nog heel kort door.
- Vul de bakring met het deeg, strijk het mooi glad.
- Bak in de op 160 graden, voorverwarmde oven in circa 45- 50 minuten gaar. Een prikker moet er droog uitkomen.
- Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Stort de cake dan op een taartbord.
- Was de aardbeien, haal de kroontjes er af en laat goed uitlekken.
- Vul de opening van de cake met de aardbeien. Doe wat decoratiepoeder in een zeef en strooi dan gelijkmatig over de cake en de aardbeien.
- Spuit eventueel wat slagroom op de aardbeien.
Zo heb je snel een lekkere cake! Uiteraard kun je ook ander fruit gebruiken. Ik heb aardbeien gekozen, omdat die altijd lekker zijn en er goed uitzagen in de winkel. Maak jij deze cake met een andere fruitsoort, laat het ons weten. Altijd leuk om te weten wat jullie gemaakt hebben! Hopelijk genieten jullie net zo van het bakken als wij!
Wij hebben er dit keer geen slagroom op gedaan, maar houd je niet in, en spuit er gerust mooie toefjes op!
Liefs, Ria