Kerstmis, Ontbijt & lunch
comments 2

Brunch brood van croissantjes deeg

Het is tijd voor kerstrecepten! Dit jaar trappen we af met een heerlijk brunchbrood gemaakt van croissantjes deeg! Deze krans is gevuld met ham en kaas, dus dat kan eigenlijk al niet meer mis gaan. Zet zit op tafel met je kerstontbijt of kerstbrunch scoor je punten! En is helemaal niet zo moeilijk om te maken.

Zoals ik wel vaker heb verteld vind ik (Laura) de ontbijtjes met de feestdagen altijd super leuk. De geur van heerlijke verse croissantjes en broodjes, kan niet wachten! Daarom vond ik het wel leuk om een recept voor het kerstontbijt of de kerstbrunch te maken. Past goed bij mij en hopelijk vinden jullie het net zo lekker als ik!

 

Benodigdheden:

  • 1 AH blik voor  6 croissantjes (voor extra grote croissantjes)
  • geraspte kaas
  • schouder/achter ham
  • 1 ei

Aan de slag!

  1. Leg een stuk bakpapier op bakplaat en verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Haal het croissantjes deeg uit het blik en snijd de plakken los langs alle kartelrandjes. Snijd alle plakjes nogmaals door midden.
  3. Leg alle croissantplakjes in een cirkel, zo dat ze elkaar allemaal iets overlappen (zie foto).
  4. Snijd 3 a 4 plakjes ham in kleine stukjes en verspreid deze over de croissantplakjes.
  5. Strooi hier je geraspte kaas overheen.
  6. Vouw alle plakjes croissantjes dicht, zo dat je een krans krijgt!
  7. Klop je ei en smeer deze over je broodkrans.
  8. Bak je croissantjeskrans eerst 8 a 9 minuten op 200 graden, en vervolgens nog 3 a 4 minuutjes op 160 graden. Let op met een hetelucht oven: hierbij moet je de graden altijd wat lager zetten.

En smullen maar! Dit brood doet het heel goed bij je kerstontbijt of kerstbrunch!

Liefs Laura

Facebook0
Youtube78
Pinterest176
Instagram803

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *