Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

KerstmisOntbijt & lunch

Brunch brood van croissantjes deeg

by Liefde voor bakken 08/12/201707/12/2017
written by Liefde voor bakken 08/12/201707/12/2017
Brunch brood van croissantjes deeg
Het is tijd voor kerstrecepten! Dit jaar trappen we af met een heerlijk brunchbrood gemaakt van croissantjes deeg! Deze krans is gevuld met ham en kaas, dus dat kan eigenlijk al niet meer mis gaan. Zet zit op tafel met je kerstontbijt of kerstbrunch scoor je punten! En is helemaal niet zo moeilijk om te maken.

Zoals ik wel vaker heb verteld vind ik (Laura) de ontbijtjes met de feestdagen altijd super leuk. De geur van heerlijke verse croissantjes en broodjes, kan niet wachten! Daarom vond ik het wel leuk om een recept voor het kerstontbijt of de kerstbrunch te maken. Past goed bij mij en hopelijk vinden jullie het net zo lekker als ik!

Brunch brood van croissantjes deegBrunch brood van croissantjes deegBrunch brood van croissantjes deeg

 

Benodigdheden:

  • 1 AH blik voor  6 croissantjes (voor extra grote croissantjes)
  • geraspte kaas
  • schouder/achter ham
  • 1 ei

Aan de slag!

  1. Leg een stuk bakpapier op bakplaat en verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Haal het croissantjes deeg uit het blik en snijd de plakken los langs alle kartelrandjes. Snijd alle plakjes nogmaals door midden.
  3. Leg alle croissantplakjes in een cirkel, zo dat ze elkaar allemaal iets overlappen (zie foto).
  4. Snijd 3 a 4 plakjes ham in kleine stukjes en verspreid deze over de croissantplakjes.
  5. Strooi hier je geraspte kaas overheen.
  6. Vouw alle plakjes croissantjes dicht, zo dat je een krans krijgt!
  7. Klop je ei en smeer deze over je broodkrans.
  8. Bak je croissantjeskrans eerst 8 a 9 minuten op 200 graden, en vervolgens nog 3 a 4 minuutjes op 160 graden. Let op met een hetelucht oven: hierbij moet je de graden altijd wat lager zetten.

En smullen maar! Dit brood doet het heel goed bij je kerstontbijt of kerstbrunch!

Liefs Laura

broodcroissantkerstontbijt
2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Bladerdeeg gebakjes met mango
next post
Reerug

You may also like

Bosvruchten scroppino / sgroppino

22/12/2019

Twee kleuren kerstkoekjes van zanddeeg

09/12/2016

Video: Ontbijt muffins met havermout en peer

28/09/2016

Kerstkoekjes

23/12/2015

Havermout pannenkoekjes met chocola en aardbei

13/09/2017

8x kerst inspiratie

23/12/2016

Cranberrytaart met pistachenootjes

17/12/2017

Kinder bueno toetjes voor Kerstmis

14/12/2018

Bananenbrood met noten

16/02/2020

Croissantjes met banaan en chocola

13/04/2017

2 comments

cobi 08/12/2017 - 13:46

lijkt me heerlijk!!! kan zelfs ook met gehakt

Reply
Liefde voor bakken 15/12/2017 - 16:30

Hi Cobi! Dat klinkt ook als een goed idee!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 4

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    No-bake mango cheesecake

    11/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top