Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Koekjes

Red Velvet Double chocolate cookies

by Liefde voor bakken 08/03/201704/03/2017
written by Liefde voor bakken 08/03/201704/03/2017
Red Velvet Double chocolate cookies

Chocolate chip cookies, echt zó lekker! We hebben eerder al eens twee varianten gemaakt: gewone chocolate chip cookies en chocolade chocolate chip cookies (ja ze zijn echt anders, klik maar op de linkjes). Nu hebben we een derde variant: Redvelvet double chocolate chip cookies. Yam!

Een paar weken geleden gingen wij (Ria en Jan) weer eens een dagje met de trein op pad. Dat doen we vaker, is erg leuk, we zoeken altijd weer een leuk plekje op ergens in Nederland waar het leuk is vertoeven. Dit keer gingen we naar Zwolle.

Op het station, in zo ’n Kiosk op het perron kochten we thee met een koek. Ze hebben altijd van die lekkere grote chocolate chip cookies, maar nu was er een Redvelvet variant! Nou die hebben we geprobeerd, heerlijk! Dus ja, dan kan ik niet achter blijven. Die moet ik natuurlijk zelf ook maken. Dus dat heb ik nu gedaan! Smaakt natuurlijk weer heel erg goed.

Als je ze ook wilt maken, volg dan ons recept!

Wat heb je nodig:

  • 85 gram bloem
  • 30 gram cacaopoeder
  • 100 gram boter
  • 1/2 tl bakzout
  • 1/2 tl zout
  • 100 gram licht bruine basterd suiker
  • 100 gram fijne kristal suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • rode kleurstof (ik heb de ‘Sugarflair Red Extra’ gebruikt)
  • 75 gram pure callebaut chocolate melts
  • 75 gram melk callebaut chocolate melts

Aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

2. Doe de boter, de licht bruine basterd suiker en de fijne kristalsuiker in een kom. Mix dit even door.

3. Voeg hier de vanille extract, het ei en de eidooier aan toe en mix nog even goed door.

4. Meng de (gezeefde) bloem, de cacaopoeder, het zout en het bakzout in een kom. Voeg dit toe aan je botermengsel. Mix dit geheel nogmaals door. Voeg de rode kleurstof toe en meng erdoor.

5. Voeg de chocoladecallets toe aan  het koekjesdeeg. Meng dit even door met een spatel.

6. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

7. Draai ronde balletjes van het deeg. Als je grote koeken wilt, maak dan de balletjes niet al te klein. Druk ze een beetje plat.

9. Bak de koekjes circa 13-14 minuten in het midden van de oven. Zeker niet te lang, ze garen nog wat na als je ze er uit haalt. Ze moeten een beetje “chewy” blijven aan de binnenkant.

10. Laat de koekjes 5 minuten na garen op de bakplaat. Leg ze vervolgens op een koelrooster om ze verder te laten afkoelen.

Je kunt de koekjes in een koektrommel best een tijdje bewaren, dan heb je de hele week lekkere koekjes bij de thee!

Succes met bakken!

Liefs Ria & Laura

chocoladekoekjes
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Aardbeien-yoghurt schnitt
next post
Kwark pannenkoekjes met banaan en bosbessen

You may also like

Koekjes ijsjes I

24/07/2015

Domino koekjes

23/02/2018

Paaskoekjes met advocaat

28/03/2021

Minikoekjes met Milka

06/04/2018

Pepernotenkoekjes

22/11/2017

Koekjes ijsjes III

05/09/2015

Eierkoekjes

11/10/2017

Kerstkoekjes

23/12/2015

Kokoskoekjes

02/11/2016

Chocolade spritskoekjes

24/02/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....