Wij eten met enig regelmaat pannenkoeken. Thuis of in een restaurantje, altijd goed! Maar meestal dus als avondeten. Alleen zie je tegenwoordig iedereen op Instagram van die fantastische pinterest-achtige ontbijtjes met pannenkoekjes delen! Als ik weer zo’n perfect afgemeten stapeltje heerlijkheid zie, begint mijn maag al te knorren. Dus om ook zo’n prachtige foto online te kunnen zetten, maakte ik deze heerlijke kwarkpannenkoekjes met vers fruit.
Nou moet ik even toegeven dat Ria, mijn moeder, altijd veeeel beter is in pannenkoeken bakken. Maar wat wil je, vroeger moest je voor 6 kinderen pannenkoeken bakken, dus ze is inmiddels professional! Niet te dik, niet te dun, precies goed! Maar met de nodige aanwijzingen en pannenkoek-bak-lessen kan ik inmiddels zelf ook een aardig pannenkoekje bakken, dus ging ik aan de slag!

Ingrediënten
- 50 gram maïzena
- 25 gram suiker
- 50 gram margarine
- 1 tot 2 tl citroensap
- snufje zout
- 2 eieren
- 500 gram magere kwark
- 2 el + 70 gram bloem
- olie
Extra: blauwe bessen, banaan en poedersuiker als topping
Instructies
- Doe de margarine, 25 gram suiker, citroensap en een snufje zout in een kom en mix dit even goed door. Doe vervolgens 1 ei en 1 eetlepel bloem erbij, mix weer door. Herhaal dit nog eens met het tweede ei en nog een eetlepel bloem. Als dat goed is vermengd doe je de kwark, de bloem en de maïzena erbij en mix je alles nogmaals goed door. De beslag is klaar!
- Zorg dat je koekenpan goed warm is, en doe hier een scheutje olie in. Je zult merken dat het beslag vrij dik is, dus dat je beslag niet meteen uitspreid in de pan. Hierdoor kun je gemakkelijk met de bolle kant van je lepel je pannenkoek zelf op de gewenste maat uitsmeren. Ik koos voor wat kleinere pannenkoekjes! Bak ze tot beide kanten mooi goud bruin van kleur zijn.
Tip: zorg dat je koekenpan niet té heet is tijdens het bakken. Dan worden je pannenkoeken te snel bruin en wordt de binnenkant niet goed gaar.
Garneer met poedersuiker, plakjes banaan en bosbessen! Ontbijt smakelijk!
Liefs Laura