Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Ontbijt & lunch

Kwark pannenkoekjes met banaan en bosbessen

by Liefde voor bakken 10/03/201724/09/2018
written by Liefde voor bakken 10/03/201724/09/2018
Kwarkpannenkoekjes

Wij eten met enig regelmaat pannenkoeken. Thuis of in een restaurantje, altijd goed! Maar meestal dus als avondeten. Alleen zie je tegenwoordig iedereen op Instagram van die fantastische pinterest-achtige ontbijtjes met pannenkoekjes delen! Als ik weer zo’n perfect afgemeten stapeltje heerlijkheid zie, begint mijn maag al te knorren. Dus om ook zo’n prachtige foto online te kunnen zetten, maakte ik deze heerlijke kwarkpannenkoekjes met vers fruit.

Nou moet ik even toegeven dat Ria, mijn moeder, altijd veeeel beter is in pannenkoeken bakken. Maar wat wil je, vroeger moest je voor 6 kinderen pannenkoeken bakken, dus ze is inmiddels professional! Niet te dik, niet te dun, precies goed! Maar met de nodige aanwijzingen en pannenkoek-bak-lessen kan ik inmiddels zelf ook een aardig pannenkoekje bakken, dus ging ik aan de slag!

Kwarkpannenkoekjes

Kwark pannenkoekjes met banaan en bosbessen

Liefde voor bakken Wij eten met enig regelmaat pannenkoeken. Thuis of in een restaurantje, altijd goed! Maar meestal dus als avondeten. Alleen zie je tegenwoordig… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • 50 gram maïzena
  • 25 gram suiker
  • 50 gram margarine
  • 1 tot 2 tl citroensap
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 500 gram magere kwark
  • 2 el + 70 gram bloem
  • olie

Extra: blauwe bessen, banaan en poedersuiker als topping

Instructies

  1. Doe de margarine, 25 gram suiker, citroensap en een snufje zout in een kom en mix dit even goed door. Doe vervolgens 1 ei en 1 eetlepel bloem erbij, mix weer door. Herhaal dit nog eens met het tweede ei en nog een eetlepel bloem. Als dat goed is vermengd doe je de kwark, de bloem en de maïzena erbij en mix je alles nogmaals goed door. De beslag is klaar!
  2. Zorg dat je koekenpan goed warm is, en doe hier een scheutje olie in. Je zult merken dat het beslag vrij dik is, dus dat je beslag niet meteen uitspreid in de pan. Hierdoor kun je gemakkelijk met de bolle kant van je lepel je pannenkoek zelf op de gewenste maat uitsmeren. Ik koos voor wat kleinere pannenkoekjes! Bak ze tot beide kanten mooi goud bruin van kleur zijn.

Tip: zorg dat je koekenpan niet té heet is tijdens het bakken. Dan worden je pannenkoeken te snel bruin en wordt de binnenkant niet goed gaar.

Garneer met poedersuiker, plakjes banaan en bosbessen! Ontbijt smakelijk!

Liefs Laura

lunchontbijtpannenkoekpannenkoeken
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Red Velvet Double chocolate cookies
next post
Appelvlaai met vanilleroom

You may also like

Ontbijtsmoothie met amandelmelk en bosvruchten

18/01/2017

Griekse yoghurttaart met notenbodem

08/01/2017

Appel kaneel muffins met havermout

10/02/2017

Bananenbrood met bosbessen

04/01/2017

Bananen pannenkoekjes met room

24/03/2017

Ontbijtsmoothie met mango en aardbeien

12/07/2017

Havermout pannenkoekjes met chocola en aardbei

13/09/2017

Ontbijt wafels met aardbeien en kokos

05/05/2019

Croissantjes met pure chocolade en frambozen

20/04/2018

Griekse yoghurt pannenkoekjes

05/01/2018

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....