Laatste weken moet ik flink hard werken op de corona unit van ons ziekenhuis. Maar daardoor wil ik wel een beetje lekker snacken tijdens de drukke werkdagen. En niet alleen maar chocolaatjes en snoep (we krijgen zoveel lekkers aangeboden). Dus bak ik laatste tijd geregeld een lekker bananenbroodje! Deze is met chocolade en kokos.
Laatst had ik een heel lekker bananenbrood online gezet dat zo goed was gelukt! Dat ik eigenlijk niet kon wachten om er een variant op te maken. Soms heb je gewoon een match met een bepaald recept en wil je eigenlijk eindeloos variëren. Ik heb eerder als eens geprobeerd een bananenbrood met chocolade en kokos te maken, maar die was niet goed gelukt. Daar was ik niet tevreden over. Maar deze is toch lekker! Ik twijfelde in eerste instantie of ik de dadels erin moest laten, dit heb ik wel gedaan en dat was echt een succes. Snel aan de slag dus!

Ingrediënten
- rijpe bananen (3 grote, of 4 kleintjes)
- 3 eieren
- 180 gram bloem
- snufje kaneel
- 0,5 zakje bakpoeder
- 1 tl vanille extract
- 100 gram dadels, ontpit
- 50 gram chocodrops van Dr. Oetker (bakvast)
- 25 gram gemalen kokos
Instructies
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Vet je cakeblik in, doe er een stukje bakpapier in en vet ook het bakpapier in.
- Prak je bananen in een kom. Je kan voor een bananenbrood het beste rijpe bananen gebruiken. Die prakken een stuk makkelijker en de smaak komt beter naar voren.
- Voer hier de bloem, een half zakje bakpoeder, de kaneel, de vanille extract en de eieren aan toe. Mix dit goed door elkaar.
- Snijd de ontpitte dadels in kleine stukjes en mix deze nog even kort door het deeg
- Voeg als laatste de chocodrops en de kokos toe en roer deze er doorheen.
- Doe je deeg in je bakblik. Bak je bananenbrood in het midden van de oven ongeveer 45 – 50 minuutjes gaar op 180 graden. Als je twijfelt of je cake klaar is, doe dan even de saté prikker test!
Liefs Laura