Wij zijn laatste tijd helemaal van de hartige taarten. Vroeger hadden we één hartige taart die we voor alle leuke momenten maakten: de ham kaas prei taart. Dit recept hebben we ook al een keer gedeeld. Maar nu we de website hebben worden we helemaal uitgedaagd om allerlei andere hartige taarten te bedenken! Zo nu ook deze hartige vlaai met spek, courgette en paprika. Yum!
Ingrediënten
- vlaaivorm van 26 cm
- 1 rol verse bladerdeeg
- 250 gram spekreepjes
- 1 paprika
- 1 courgette
- 3 eieren
- 50 ml melk
- zout & peper
- 175 gram geraspte kaas
- paneermeel
Instructies
- Bak de spek uit in een koekenpan.
- Vet je vlaaivorm in met een beetje boter. Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Bekleed je bakvorm met het verse bladerdeeg. Bij ons past de rol niet in één keer omdat de plak niet vierkant is. Dus snijden we een stuk van de zijkant af die we gebruiken om het laatste randje op de te vullen. Daar merk je uiteindelijk niets meer van!
- Prik gaatjes in de bodem en strooi hier wat paneermeel over.
- Snijd de courgette en de paprika in stukjes, fruit dit heel even in een pan.
- Klop de eieren samen met de melk. Voeg hier peper en zout toe naar smaak.
- Verdeel de courgette, paprika en spek over de bodem. Verdeel hier het melk ei mengsel over.
- Strooi als laatst er lekker veel kaas overheen (we love cheese haha!).
- Bak je hartige vlaai in het midden van de oven, 30 tot 40 minuutjes op 180 graden. Tot je taart mooi goudbruin van kleur is.
Ziet er goed uit toch? Wij hebben deze hartige vlaai met het gezin samen opgepeuzeld en het was zeker een succes! Dus wij raden jullie aan om deze ook even te maken!
Liefs Ria & Laura