Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Hartige baksels

Hartige vlaai met spek

by Liefde voor bakken 25/10/201824/10/2018
written by Liefde voor bakken 25/10/201824/10/2018
Hartige vlaai met spek

Wij zijn laatste tijd helemaal van de hartige taarten. Vroeger hadden we één hartige taart die we voor alle leuke momenten maakten: de ham kaas prei taart. Dit recept hebben we ook al een keer gedeeld. Maar nu we de website hebben worden we helemaal uitgedaagd om allerlei andere hartige taarten te bedenken! Zo nu ook deze hartige vlaai met spek, courgette en paprika. Yum!

Hartige vlaai met spek

Hartige vlaai

Liefde voor bakken Wij zijn laatste tijd helemaal van de hartige taarten. Vroeger hadden we één hartige taart die we voor alle leuke momenten maakten:… Printen
Cijfer 3.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

  • vlaaivorm van 26 cm
  • 1 rol verse bladerdeeg
  • 250 gram spekreepjes
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 3 eieren
  • 50 ml melk
  • zout & peper
  • 175 gram geraspte kaas
  • paneermeel

Instructies

  1. Bak de spek uit in een koekenpan.
  2. Vet je vlaaivorm in met een beetje boter. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  3. Bekleed je bakvorm met het verse bladerdeeg. Bij ons past de rol niet in één keer omdat de plak niet vierkant is. Dus snijden we een stuk van de zijkant af die we gebruiken om het laatste randje op de te vullen. Daar merk je uiteindelijk niets meer van!
  4. Prik gaatjes in de bodem en strooi hier wat paneermeel over.
  5. Snijd de courgette en de paprika in stukjes, fruit dit heel even in een pan.
  6. Klop de eieren samen met de melk. Voeg hier peper en zout toe naar smaak.
  7. Verdeel de courgette, paprika en spek over de bodem. Verdeel hier het melk ei mengsel over.
  8. Strooi als laatst er lekker veel kaas overheen (we love cheese haha!).
  9. Bak je hartige vlaai in het midden van de oven, 30 tot 40 minuutjes op 180 graden. Tot je taart mooi goudbruin van kleur is.

Ziet er goed uit toch? Wij hebben deze hartige vlaai met het gezin samen opgepeuzeld en het was zeker een succes! Dus wij raden jullie aan om deze ook even te maken!

Liefs Ria & Laura

hartighartige taart
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Battenberg cake
next post
Frambozentaartjes met witte chocoladecrème

You may also like

Hartige vlaai met spinazie en zoete aardappel

14/03/2018

Video: vegetarische mini pizza’s

19/06/2019

Video: spinazie pizza rolls

06/09/2017

Carpaccio pizza

16/01/2019

Geitenkaas flapjes met rode bietjes

10/10/2018

Hartige taartjes met pompoen en geitenkaas

16/10/2019

Vegetarische quiche met spinazie en feta

23/06/2019

Broccoli tomaten taartje

08/12/2019

Pizza Hawaii rolls

15/05/2019

Hamkaasprei-taart

07/10/2016

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....