Als je een keer heel druk bent, en niet veel tijd hebt om vlak voor het eten te koken, dan zijn deze taartjes misschien wel een handige tip. Je kunt ze namelijk ruim van te voren al maken. Dan hoef je ze alleen nog maar een kwartiertje of 20 minuten op te warmen in de oven. En deze taartjes zijn lekker herfstig, met pompoen en geitenkaas!
Ik (Ria) ben dol op geitenkaas. Liefst van die witte schijfjes op een rolletje. Lekker in een salade, maar ook in ovenschotel of een hartige taart. Deze hartige taartjes zijn klein, handig, kun je gewoon lekker eten als avondmaaltijd, maar ze zijn ook heel leuk voor een buffet met allerlei hapjes. Je zou ze dan ook nog in vier stukjes kunnen snijden. Het recept is lekker eenvoudig. Zó gemaakt! Geniet ervan! De taartjes zijn echt heel lekker! Als je ze gebruikt voor een maaltijd, dan heb je voldoende aan 2 taartjes per persoon. Ben je met meer personen, maak dan gewoon wat meer.

Ingrediënten
- 10 – 12 plakjes bladerdeeg
- snufje paneermeel
- 1 prei
- halve rode paprika (of een kleine hele)
- 400 gram pompoenblokjes
- 100 gram geitenkaas, dat is één rolletje met schijfjes
- 1 eetlepel honing
- 1 ei
- zout en peper
- 0,5 zakje geraspte kaas (ongeveer 100 gram)
Extra:
- 5 kleine vlaaivormpjes van 12 cm doorsnee
- ronde uitsteker met een doorsnee van 11 à 12 cm.
- beetje boter om de vormpjes in te vetten
Instructies
- Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze naast elkaar ontdooien.
- Snijd de prei doormidden, en was de helften onder de kraan. Snijd ze dan in kleine stukjes.
- Was de halve paprika en snijd ook deze in klein stukjes.
- Kook de pompoenblokjes ongeveer 7 tot 10 minuten in een bodempje water.
- Giet ze af en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
- Bekleed de vormpjes met het bladerdeeg. We gebruiken 5 blaadjes voor de bodem en 5 blaadjes voor de bovenkant.
- Leg in elk vormpje een plakje bladerdeeg, druk dit tegen de bodem en de zijkant aan. Heb je net niet genoeg voor het hele vormpje, gebruik dan de twee extra blaadjes. Snijd daar een stukje af en plak dit op de plaatsen waar nog geen deeg zit.
- Voor de bovenkant van het hartige taartje snijd je met een ronde uitsteker een ronde plak uit. Je houdt dan wat restjes over, die kun je ook gebruiken om de bodems wat extra te bedekken.
- Fruit de prei in een koekenpan met een beetje olie. Voeg na een paar minuten ook de paprika toe.Voeg een eetlepel honing toe en roer erdoor.
- Snijd de stukjes geitenkaas in kleine stukjes. Voeg ze toe aan het prei mengsel. Voeg dan ook de pompoenblokjes toe. Schep het door.
- Strooi wat paneermeel op elke bodem. Strooi daar een beetje van de geraspte kaas op. Schep daar dan de vulling op. Verdeel alle vulling over de 5 taartbodempjes.
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Doe het ei in een kommetje, met een beetje zout en peper. Klop dit met een garde.
- Schep een klein beetje van het eimengsel op elke vulling.
- Strooi daar weer wat geraspte kaas op. Kijk zelf even hoeveel.
- Bedek het taartje dan met de uitgestoken bladerdeeg rondjes. (met de plakkant naar beneden).
- Druk de rand van deze rondjes tegen de onderrand aan. Doe dit met een vork, waardoor je het beter vast drukt en er een mooie rand ontstaat.
- Bestrijk de bovenkant dan met de rest van het eimengsel, met een kwastje.
- Zet de taartjes in de oven en bak ze ongeveer 30 – 35 minuten in de oven. Tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
- Haal ze dan uit de oven, eten maar!
Notities
Tip: Stel dat je deze taartjes eerder maakt, bak ze dan iets korter, ongeveer 25 minuten. Dan zet je ze vlak voordat ze gegeten worden weer in de oven, wel iets lagere temperatuur, ongeveer 175 graden. Verwarm ze dan in ongeveer een kwartier.
Liefs Ria