Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Hartige baksels

Hartige taartjes met pompoen en geitenkaas

by Liefde voor bakken 16/10/201916/10/2019
written by Liefde voor bakken 16/10/201916/10/2019
Hartige taartjes met pompoen en geitenkaas

Als je een keer heel druk bent, en niet veel tijd hebt om vlak voor het eten te koken, dan zijn deze taartjes misschien wel een handige tip. Je kunt ze namelijk ruim van te voren al maken. Dan hoef je ze alleen nog maar een kwartiertje of 20 minuten op te warmen in de oven. En deze taartjes zijn lekker herfstig, met pompoen en geitenkaas!

Ik (Ria) ben dol op geitenkaas. Liefst van die witte schijfjes op een rolletje. Lekker in een salade, maar ook in ovenschotel of een hartige taart. Deze hartige taartjes zijn klein, handig, kun je gewoon lekker eten als avondmaaltijd, maar ze zijn ook heel leuk voor een buffet met allerlei hapjes. Je zou ze dan ook nog in vier stukjes kunnen snijden. Het recept is lekker eenvoudig. Zó gemaakt! Geniet ervan! De taartjes zijn echt heel lekker! Als je ze gebruikt voor een maaltijd, dan heb je voldoende aan  2 taartjes per persoon. Ben je met meer personen, maak dan gewoon wat meer.

Hartige taartjes met pompoen en geitenkaas

Hartige taartjes met pompoen en geitenkaas

Liefde voor bakken Als je een keer heel druk bent, en niet veel tijd hebt om vlak voor het eten te koken, dan zijn deze… Printen
Cijfer 4.5/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

  • 10 – 12 plakjes bladerdeeg
  • snufje paneermeel
  • 1 prei
  • halve rode paprika (of een kleine hele)
  • 400 gram pompoenblokjes
  • 100 gram geitenkaas, dat is één rolletje met schijfjes
  • 1 eetlepel honing
  • 1 ei
  • zout en peper
  • 0,5 zakje geraspte kaas (ongeveer 100 gram)

Extra:

  • 5 kleine vlaaivormpjes van 12 cm doorsnee
  • ronde uitsteker met een doorsnee van 11 à 12 cm.
  • beetje boter om de vormpjes in te vetten

Instructies

  1. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze naast elkaar ontdooien.
  2. Snijd de prei doormidden, en was de helften onder de kraan. Snijd ze dan in kleine stukjes.
  3. Was de halve paprika en snijd ook deze in klein stukjes.
  4. Kook de pompoenblokjes ongeveer 7 tot 10 minuten in een bodempje water.
  5. Giet ze af en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
  6. Bekleed de vormpjes met het bladerdeeg. We gebruiken 5 blaadjes voor de bodem en 5 blaadjes voor de bovenkant.
  7. Leg in elk vormpje een plakje bladerdeeg, druk dit tegen de bodem en de zijkant aan. Heb je net niet genoeg voor het hele vormpje, gebruik dan de twee extra blaadjes. Snijd daar een stukje af en plak dit op de plaatsen waar nog geen deeg zit.
  8. Voor de bovenkant van het hartige taartje snijd je met een ronde uitsteker een ronde plak uit. Je houdt dan wat restjes over, die kun je ook gebruiken om de bodems wat extra te bedekken.
  9. Fruit de prei in een koekenpan met een beetje olie. Voeg na een paar minuten ook de paprika toe.Voeg een eetlepel honing toe en roer erdoor.
  10. Snijd de stukjes geitenkaas in kleine stukjes. Voeg ze toe aan het prei mengsel. Voeg dan ook de pompoenblokjes toe. Schep het door.
  11. Strooi wat paneermeel op elke bodem. Strooi daar een beetje van de geraspte kaas op. Schep daar dan de vulling op. Verdeel alle vulling over de 5 taartbodempjes.
  12. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  13. Doe het ei in een kommetje, met een beetje zout en peper. Klop dit met een garde.
  14. Schep een klein beetje van het eimengsel op elke vulling.
  15. Strooi daar weer wat geraspte kaas op. Kijk zelf even hoeveel.
  16. Bedek het taartje dan met de uitgestoken bladerdeeg rondjes. (met de plakkant naar beneden).
  17. Druk de rand van deze rondjes tegen de onderrand aan. Doe dit met een vork, waardoor je het beter vast drukt en er een mooie rand ontstaat.
  18. Bestrijk de bovenkant dan met de rest van het eimengsel, met een kwastje.
  19. Zet de taartjes in de oven en bak ze ongeveer 30 – 35 minuten in de oven. Tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
  20. Haal ze dan uit de oven, eten maar!

Notities

Tip: Stel dat je deze taartjes eerder maakt, bak ze dan iets korter, ongeveer 25 minuten. Dan zet je ze vlak voordat ze gegeten worden weer in de oven, wel iets lagere temperatuur, ongeveer 175 graden. Verwarm ze dan in ongeveer een kwartier.

Liefs Ria

0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Sinaasappel tulband
next post
Tartelettes met jam

You may also like

Champignonragout in bladerdeeg

15/03/2017

Hamkaasprei-taart

07/10/2016

Video: vegetarische mini pizza’s

19/06/2019

Mini pizza’s

02/07/2017

Broccoli tomaten taartje

08/12/2019

Pizza Hawaii rolls

15/05/2019

Avocado snack

29/12/2019

Kaasstengels met spekjes

16/02/2018

Focaccia met spekjes en paprika

04/10/2020

Hartige vlaai met spek

25/10/2018

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....