Wij hadden wel weer eens zin in een hartig recept op de site. Soms tussen al dat zoete door, zijn we daar aan toe. Dus bedachten we een receptje voor bladerdeeg rolletjes, maar dan dit keer met mozzarella en tomaatjes. Lekker makkelijk!
Wij houden enorm van dit soort receptjes. Dit maken wij bijvoorbeeld graag als hapje voor een verjaardag of voor bij de borrel. Maar kan eigenlijk ook heel goed bij het avondeten als je een keer lekker simpel voor een soepje gaat. En je hoeft voor deze rolletjes helemaal niet lang in de keuken te staan. Alle ingrediënten op een plak bladerdeeg, oprollen en afbakken maar! Zo simpel!
Deze bladerdeeg rolletjes lopen wel een beetje uit door al het vocht van de tomaatjes. Maar eigenlijk geeft dat helemaal niet, ziet er best grappig uit! De rolletjes zijn het lekkerst als ze warm zijn, je kunt ze altijd weer opnieuw opwarmen in de oven. Maar koud zijn ze ook heerlijk!

Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg (uit de koeling)
- 1 klein potje groene pesto
- 1 bakje snoeptomaatjes of cherry tomaatjes
- 2 pakjes mozzarella à 125 gram
- peper en zout
- basilicum
- 1 ei
Instructies
- Leg een bakplaat klaar met daar op een vel bakpapier.
- Laat de mozarella uitlekken in een vergiet.
- Was de tomaatjes en laat ze uitlekken.
- Rol de lap bladerdeeg uit en leg deze op het aanrecht. Er zit een vel bakpapier onder dus je kunt dit gemakkelijk verplaatsen.
- Smeer de hele bodem in met de groene pesto.
- Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
- Snijd de tomaatjes ook in dunne plakjes.
- Verdeel de plakjes mozzarella over de pestolaag.
- Leg de kleine plakjes tomaat er ook tussen. Zorg dat de hele plak is gevuld.
- Strooi hier peper en zout over naar smaak.
- Strooi er dan ook nog wat van de basilicum over.
- Rol de plak dan voorzichtig op met een beetje hulp van het bakpapier. Zorg ervoor dat je de vulling op zijn plaats laat zitten en niet helemaal naar voren duwt.
- Wikkel het bakpapier even om de rol en leg deze ongeveer een kwartier in de vriezer. Zodat deze wat steviger wordt en dus iets gemakkelijker is om door te snijden.
- Verwarm de oven voor op ongeveer 210 graden.
- Haal weer uit de vriezer en snijd deze dan in 12 plakjes. Snijd voorzichtig, duw niet te hard.
- Leg 6 rolls op de bakplaat.
- Kluts het ei in een kommetje en smeer de rolls een beetje in met het ei.
- Bak de rolls mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten.
- Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
- Leg de andere 6 rolls op een nieuw vel bakpapier op de bakplaat en bak ook deze gaar in ongeveer 20 minuten.
Volg je ons al op Pinterest? Daar kan je heel gemakkelijk dit recept opslaan!
Liefs Ria & Laura
2 comments
kan je die tomaatjes ook door iets anders vervangen mocht dat kunnen door wat zou top zijn
Hoi Saskia, ja hoor, dat kan. Je zou het bijvoorbeeld kunnen proberen met zoete puntpaprika.