Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Hartige bakselsSnacks & tussendoortjes

Bladerdeeg rolletjes met mozzarella

by Liefde voor bakken 30/01/202008/02/2020
written by Liefde voor bakken 30/01/202008/02/2020
Bladerdeeg rolletjes met mozzarella

Wij hadden wel weer eens zin in een hartig recept op de site. Soms tussen al dat zoete door, zijn we daar aan toe. Dus bedachten we een receptje voor bladerdeeg rolletjes, maar dan dit keer met mozzarella en tomaatjes. Lekker makkelijk!

Wij houden enorm van dit soort receptjes. Dit maken wij bijvoorbeeld graag als hapje voor een verjaardag of voor bij de borrel. Maar kan eigenlijk ook heel goed bij het avondeten als je een keer lekker simpel voor een soepje gaat. En je hoeft voor deze rolletjes helemaal niet lang in de keuken te staan. Alle ingrediënten op een plak bladerdeeg, oprollen en afbakken maar! Zo simpel!

Deze bladerdeeg rolletjes lopen wel een beetje uit door al het vocht van de tomaatjes. Maar eigenlijk geeft dat helemaal niet, ziet er best grappig uit! De rolletjes zijn het lekkerst als ze warm zijn, je kunt ze altijd weer opnieuw opwarmen in de oven. Maar koud zijn ze ook heerlijk!

Bladerdeeg rolletjes met mozzarella

Bladerdeeg rolletjes met mozzarella

Liefde voor bakken Wij hadden wel weer eens zin in een hartig recept op de site. Soms tussen al dat zoete door, zijn we daar… Printen
Cijfer 4.0/5
( 4 gestemd )

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg (uit de koeling)
  • 1 klein potje groene pesto
  • 1 bakje snoeptomaatjes of cherry tomaatjes
  • 2 pakjes mozzarella à 125 gram
  • peper en zout
  • basilicum
  • 1 ei

Instructies

  1. Leg een bakplaat klaar met daar op een vel bakpapier.
  2. Laat de mozarella uitlekken in een vergiet.
  3. Was de tomaatjes en laat ze uitlekken.
  4. Rol de lap bladerdeeg uit en leg deze op het aanrecht. Er zit een vel bakpapier onder dus je kunt dit gemakkelijk verplaatsen.
  5. Smeer de hele bodem in met de groene pesto.
  6. Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
  7. Snijd de tomaatjes ook in dunne plakjes.
  8. Verdeel de plakjes mozzarella over de pestolaag.
  9. Leg de kleine plakjes tomaat er ook tussen. Zorg dat de hele plak is gevuld.
  10. Strooi hier peper en zout over naar smaak.
  11. Strooi er dan ook nog wat van de basilicum over.
  12. Rol de plak dan voorzichtig op met een beetje hulp van het bakpapier. Zorg ervoor dat je de  vulling op zijn plaats laat zitten en niet helemaal naar voren duwt.
  13. Wikkel het bakpapier even om de rol en leg deze ongeveer een kwartier in de vriezer. Zodat deze wat steviger wordt en dus iets gemakkelijker is om door te snijden.
  14. Verwarm de oven voor op ongeveer 210 graden.
  15. Haal weer uit de vriezer en snijd deze dan in 12 plakjes. Snijd voorzichtig, duw niet te hard.
  16. Leg 6 rolls op de bakplaat.
  17. Kluts het ei in een kommetje en smeer de rolls een beetje in met het ei.
  18. Bak de rolls mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten.
  19. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  20. Leg de andere 6 rolls op een nieuw vel bakpapier op de bakplaat en bak ook deze gaar in ongeveer 20 minuten.

Volg je ons al op Pinterest? Daar kan je heel gemakkelijk dit recept opslaan!

Liefs Ria & Laura

2 comments
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Kokos meringue taartjes
next post
Ricottataartje met sinaasappel

You may also like

Pizza snacks met spek en kaas

19/09/2018

Carpaccio pizza

16/01/2019

Broccoli tomaten taartje

08/12/2019

Focaccia met spekjes en paprika

04/10/2020

Hartige taart met broccoli en brie

15/08/2018

Frozen cheesecake bites

13/04/2018

Bananenbrood met noten

16/02/2020

Bladerdeeg hapjes met spek en paprika

30/12/2016

Pizzarolls

09/11/2016

Kaaskransjes

28/03/2019

2 comments

saskia de troyer 01/04/2020 - 20:44

kan je die tomaatjes ook door iets anders vervangen mocht dat kunnen door wat zou top zijn

Reply
Liefde voor bakken 01/04/2020 - 23:41

Hoi Saskia, ja hoor, dat kan. Je zou het bijvoorbeeld kunnen proberen met zoete puntpaprika.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....