Persoonlijk hou ik veel meer van hartige dingen dan van zoete dingen. En toch staan er veel meer zoete dingen op onze blog! Dus hoogste tijd dat ik er weer eens weer iets hartigs aan toe voeg. Dit keer zijn het mini pizza’s. Super leuk voor op een borrel of voor op je buffettafel!
Super leuk nieuwtje wat ik jullie toch echt even wil vertellen voordat we overgaan op het recept van deze heerlijke pizza’s: afgelopen maand ben ik begonnen met een nieuwe opleiding tot geriatrie verpleegkundige! Echt super spannend om weer iets nieuws te starten. En even wennen om weer in de schoolbanken te zitten. Maar wel echt leuk om weer nieuwe dingen te leren. Dit kost wel weer even wat extra tijd en ik moet weer even opnieuw uitzoeken hoe ik het beste het bloggen en bakken kan inplannen. Maar wees niet bang: dat komt allemaal weer goed! Gewoon weer wat creatiever omgaan met tijd! En dat moet ik sowieso al doen met mijn werk!
Zo heb ik deze heerlijke pizza’s afgelopen zondag gebakken en meteen gegeten als avondeten. Zo combineer ik toch mooi het bakken in het dagelijks leven. Want eten moeten we toch allemaal!
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg
- pesto
- teentje knoflook
- 1 klein uitje
- 150 gram kastagne champignons
- 150 gram spinazie
- 20 gram pijnboompitjes
- handje geraspte kaas
Instructies
- Ontdooi de bladerdeeg plakjes op het aanrecht. Snijd deze vervolgens ieder in 4 plakjes.
- Besmeer elk plakje met een beetje pesto. Fruit ondertussen de versnipperde ui en de knoflook in een pan. Voeg hier de kastanje champignons en de pijnboompitjes aan toe en bak dit even mee. Voeg hier vervolgens een handje spinazie aan toe en wok dit even mee, zodat het goed slinkt.
- Doe op elk vierkantje bladerdeeg een schepje van het mengsel. Bestrooi met geraspte kaas. Ik had speciale geraspte kaas voor pizza’s gekocht, maar wat betreft smaak geen verschil! Dus je kan ook gewone geraspte kaas gebruiken!
- Bak de mini pizza’s 15 minuten op 220 graden.
Eet smakelijk! Ik heb er in ieder geval van genoten! :)
Liefs Laura
1 comment
Veel succes met je nieuwe opleiding en dank voor de tijd die je neemt om mensen zoals ik wijzer te maken met lekkere baksels.