Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebak

Appel tarteletjes

by Liefde voor bakken 03/05/202003/05/2020
written by Liefde voor bakken 03/05/202003/05/2020
Appel tarteletjes

Dit keer weer een klein hapje, een tarteletje kun je dit ook wel noemen. Snel te maken en erg lekker. De bodem is van bladerdeeg en de vulling bestaat uit appel, rozijnen en amandelen.

Zoals jullie misschien wel weten heb ik niet zo lang geleden zelf bladerdeeg gemaakt. Daar heb ik een aantal stukken van bewaard in de vriezer. Daar had ik nu profijt van. Ik heb deze appel tarteletjes gemaakt met een stuk van 300 gram bladerdeeg. Dat heb ik de avond ervoor uit de vriezer gehaald en laten ontdooien in de koelkast. De tarteletjes zijn gemaakt in van die kleine, ondiepe aluminium bakjes. Vroeger gebruikten we die om slaatjes in te maken. Ik had nog een heleboel van deze vormpjes liggen uit mijn winkeltje en die zijn nu handig om hiervoor te gebruiken. Het idee van deze tarteletjes komt van de bruiloft van mijn nichtje een paar maanden gelden. Daar kregen we ’s avonds bij de koffie ook zo iets. Dat was erg lekker. Deze zijn wel iets anders, maar ook die waren gemaakt in zo’n folie bakje. Handig om vast te houden en lekker zo in je mond te stoppen! Lekker met appelschijfjes, wat rozijnen en amandelschaafsel. Let er bij het bakken wel op dat je de rozijnen een beetje onder de appelschijfjes legt, anders kunnen ze verbranden tijdens het bakken. Geniet van het bakken!

Appel tarteletjes

Appel tarteletjes

Liefde voor bakken Dit keer weer een klein hapje, een tarteletje kun je dit ook wel noemen. Snel te maken en erg lekker. De bodem… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • Ongeveer 12 stuks aluminiumfolie wegwerp bakjes met laag randje
  • 300 gram bladerdeeg, zelfgemaakt of 1 pakje gekocht uit de winkel.
  • 2 à 3 appels
  • ongeveer 25 gram rozijnen
  • beetje suiker
  • beetje kaneelpoeder
  • 10 gram amandelschaafsel.
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • 2 eetlepels water

 

Instructies

  1. Maak je bladerdeeg volgens dit basisrecept of koop een pakje diepvries bladerdeeg in de winkel. Ik had eerder zelf bladerdeeg gemaakt en verpakt in porties van 300 gram ingevroren. Ik heb de avond hiervoor een pakje van 300 gram uit de vriezer gehaald en ontdooid in de koelkast.
  2. Als je een pakje diepvriesbladerdeeg gebruikt, ontdooi je de blaadjes naast elkaar.
  3. Rol het verse bladerdeeg uit en steek hier rondjes uit van ongeveer 12 cm. Het diepvries bladerdeeg hoef je niet uit te rollen. Steek ook daar rondjes uit van ongeveer 12 cm.
  4. Vet de aluminium bakjes een beetje in met wat margarine of boter.
  5. Bekleed hier de vormpjes met de ronde deeglapjes. Druk een beetje aan, zorg dat het bakje gelijkmatig gevuld is.
  6. Leg dit 30 minuten in de koelkast om weer wat steviger te worden.
  7. P\Haal er weer uit en prik gaatjes in de bodems.
  8. Schil en snijd de appel in vieren. Snijd dan dunne schijfjes en doe deze in een kom. Voeg een klein beetje citroensap toe.
  9. Wel de rozijnen even in heet water. Laat ze daarna goed uitlekken, eventueel op een keukenpapiertje.
  10. Voeg de suiker en de kaneel toe aan de appelschijfjes. Schep even door.
  11. Leg eerst wat rozijnen en dan wat van de appelschijfjes op de deegbodems, leg de schijfjes een beetje over elkaar heen.
  12. Dan nog wat rozijnen er op, maar let op, niet teveel rozijnen op de bovenkant, wan tze kunnen dan mogelijk verbranden.
  13. Leg de tarteletjes op een bakplaat met bakmatje of bakpapier bekleed.
  14. Bak de tarteletjes in een op 210 graden voorverwarmde oven gaar en krokant.
  15. Bak ze ongeveer 20 minuten. Kijk zelf even of ze mooi goudbruine zijn. Je kunt, als je de bakplaat uit de oven neemt, voorzichtig even de onderkant bekijken, of die goed gaar zijn.
  16. Zo niet, dan leg je ze nog even terug.
  17. Mochten de taartjes te donker kleuren, kun je altijd een stukje aluminiumfolie er overheen leggen tijdens de laatste minuten.
  18. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster.
  19. Doe de abrikozenjam met het water in een steelpan. Verwarm dit en roer goed door.
  20. Bestrijk de tarteletjes hiermee, dan gaan ze mooi glanzen.

Liefs, Ria

4 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Bananenbrood met kokos en chocola
next post
Best bekeken recepten april 2020

You may also like

Frambozentaartjes met witte chocoladecrème

28/10/2018

Taartjes in een glaasje!

19/07/2017

Mini choco petit fourtjes

11/04/2019

Choco kokos reepjes

18/10/2017

Limoncello tiramisu

17/06/2018

Bosvruchten gebakjes met mascarpone

13/05/2018

Choco karamel taartjes met banaan

25/10/2020

Mergpijpjes van “Heel Holland bakt”

16/09/2016

Gevulde speculaas

01/12/2017

Bladerdeeg gebakjes met bramen

19/07/2018

4 comments

Patricia 03/05/2020 - 08:26

Leuke minitaartjes, maar ik zie geen recept. Er staat: [penci_recipe] boven de foto’s.
Groet Patricia

Reply
Liefde voor bakken 03/05/2020 - 09:14

Bedankt voor je oplettendheid, ik heb het snel aangepast!

Reply
Anne-Marie van de Wiel 03/05/2020 - 08:36

Dag, ik wil de mini appeltartelettes graag maken maar zie dat er geen recept bijstaat. Kunt u dat svp geven. Mvg Anne-Marie

Reply
Liefde voor bakken 03/05/2020 - 09:15

Hoi Anne Marie, het staat er inmiddels bij hoor!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....