Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Ontbijt & lunchPasen

Croissantjes met banaan en chocola

by Liefde voor bakken 13/04/201724/09/2018
written by Liefde voor bakken 13/04/201724/09/2018
DSC_0803bn

Dit weekend is het Pasen, dus konden we het natuurlijk niet laten om ook een lekker ontbijt recept te bedenken. Een tijdje terug hadden we al een keer een recept geplaatst waarbij we croissantjes hadden gevuld met ham en kaas. Die zijn super geschikt voor Pasen. Maar wat nou eens als we zoete croissantjes maken, met banaan en chocolade?

Paasontbijtjes zijn echt mijn favoriete onderdeel van Pasen. Dat is waar het allemaal om draait. Heerlijk met zijn alle aan tafel, de geur van warme broodjes en croissantjes, gekookte eitjes. Daar heb ik echt de beste herinneringen aan. Helaas is het alleen nu zo met mijn werk dat ik natuurlijk niet altijd vrij kan zijn met Pasen. De aflopen twee jaar moest ik helaas werken (wat ik oprecht echt super jammer vond, want Paasontbijt is het beste ontbijt van het hele jaar!). Maar dit jaar ben ik vrij! Dus ga ik met Pasen naar het thuisfront, verplicht paasontbijten met mij :)

Dit recept is dus eigenlijk een zoete gevulde croissant. En ik zal je alvast verklappen, de combinatie banaan en pure chocolade is sowieso heel goed. Maar in een croissantje nog veel beter! Een beetje een chocoladebroodje met een twist (en in een andere vorm).

DSC_0803bn

Croissantjes met banaan en chocola

Liefde voor bakken Dit weekend is het Pasen, dus konden we het natuurlijk niet laten om ook een lekker ontbijt recept te bedenken. Een tijdje… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • 1 blik croissantjesdeeg (AH)
  • 1 grote banaan (of twee kleintjes)
  • pure chocolade
  • 1 ei

Instructies

  1. Je begint met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Vervolgens bekleed je de bakplaat met een stuk bakpapier.
  2. Open de blik van het croissantjesdeeg (staat op de verpakking hoe je dat moet doen) en leg de stukken deeg op de bakplaat. Snijd in elk stukje een kleine inkeping.
  3. Snijd je banaan in langere reepjes (zie foto). Snijd ook de chocolade in reepjes. De hoeveelheid chocolade hangt een beetje af van smaak.
  4. Doe de reepjes banaan en chocolade op het croissantjesdeeg en rol het op zoals op de verpakking staat aangegeven. Let wel op: zorg dat je banaan niet té dik is, want dan verliest de croissant een beetje zijn vorm. Op zich niet heel erg, het draait tenslotte om de smaak, maar dan is het echt meer een broodje dan een croissant.
  5. Bestrijk de croissantjes met wat opgeklopt ei voor een mooie glans.
  6. Bak je croissantjes ongeveer 12 minuten op 200 graden, tot ze mooi goudbruin zijn. Eet smakelijk!
Croissantjes met banaan en chocola
Croissantjes met banaan en chocola

Liefs Laura

brunchcriossantcroissantjeslunchontbijtpasen
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Paastaart met mascarponecrème
next post
8x Paas inspiratie

You may also like

Griekse yoghurttaart met notenbodem

08/01/2017

8x tips voor Pasen

09/04/2020

Advocaatvlaai voor Pasen

17/03/2016

Meringue gebakjes met mangocoulis

09/04/2017

Chocoladevlaai voor Pasen

02/04/2017

Granola cups met yoghurt en fruit

28/06/2018

Gezond: ontbijtjar met kwark en aardbeien

22/07/2016

Bananenbrood met bosbessen

04/01/2017

Abrikozencakejes met spiegeleitje

07/04/2017

Dripcake voor Pasen met schuimtorentjes

23/03/2016

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....