Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten zonder oven

Kwarktaart met verse aardbeien

by Liefde voor bakken 26/08/201626/08/2016
written by Liefde voor bakken 26/08/201626/08/2016
DSCN2982n
Deze kwarktaart heb ik gemaakt voor mijn jongste dochter, Fiona! Ze is 22 jaar geworden en  ik heb beloofd dat ik een taart voor haar zou maken.  Ze is de laatste tijd erg met gezond eten bezig en daar hoort kwark ook bij. Nu wil ik daarmee niet zeggen dat dit een hele gezonde taart is, maar er zitten in ieder geval een aantal gezonde ingrediënten in zoals kwark en verse aardbeien! En maar weinig suiker!
 We hebben al eerder kwarktaarten gemaakt met aardbeien. Maar deze kwarktaart heeft twee verschillende laagjes. Net als onze bosbessenkwarkgebakjes. En een aardbeienspiegellaagje.
Hollandse aardbeien zijn natuurlijk heerlijk en deze zullen niet meer zo lang te krijgen zijn voor een schappelijk prijsje! Dus vandaar dat ik nog even wil profiteren van dit lekkere zomerfruit!
Benodigdheden:Voor de bodem:

  • 280 gram Digestive volkoren koekjes
  • 90 gram margarine

Voor de vulling:

  • 3 zakjes Klopklop ( en 300 ml melk) of 300 ml verse slagroom
  • 600 gram kwark
  • 2  + 3 eetlepels witte basterdsuiker
  • ca 500 gram verse aardbeien
  • 6 + 5 blaadjes Gelatine

Voor de spiegellaag:

  • 150 gram verse aardbeien
  • 50 ml water
  • 2 blaadjes gelatine

Verder:

  • Springvorm van ca 24 cm
  • Bakpapier

Aan de slag!

Begin met bekleden van de bakvorm met bakpapier. Maak vervolgens de koekjesbodem. Hiervoor smelt je 90 gram margarine in een pannetje, laat dit niet te bruin worden. Maal alle koekjes fijn met een staafmixer of keukenmachine en vermeng ze met de gesmolten margarine. Vul de bodem van de bakvorm ermee en strijk het mooi glad met de bolle kant van een lepel. Laat opstijven in de koelkast.

Week 6 blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Klop dan 2 zakjes Klopklop met de melk of 200 ml slagroom. Voeg 300 gram kwark toe, klop dit heel even voorzichtig door.

Maak een aantal aardbeien schoon en pureer ze fijn met de staafmixer. Maak op deze manier 100 ml aardbeienpuree. Zeef de puree.

Voeg de helft van de aardbeienpuree toe aan het kwarkmengsel. De rest van de puree breng je aan de kook in een steelpannetje. Als het kookt, zet je het vuur uit en laat je het even staan. Voeg dan één voor één de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer dit heel goed door. Laat het geheel circa 5 minuten afkoelen en voeg het dan, door een zeef, toe aan het kwarkmengsel. Voeg twee eetlepels witte basterdsuiker toe. Mix alles rustig door. Voeg dan eventueel wat Patidess aardbeiensmaakstof toe, hierdoor wordt de kleur van de kwark wat meer roze. Meng dit er voorzichtig doorheen.

Giet het kwarkmengsel in de vorm, op de koekjesbodem. Laat opstijven in de koelkast.
Als het opgesteven is, steek je voorzichtig een aantal hele aardbeien in het kwarkmengsel.

Kwarktaart met verse aardbeienKwarktaart met verse aardbeien

Voor het tweede witte deel week je 5 blaadjes gelatine in koud water. Klop dan 1 zakje Klopklop met 100 ml  melk of 100 ml slagroom. Voeg 300 gram kwark toe, klop dit heel even voorzichtig door.

Doe 50 ml water in een steelpannetje, breng het even goed aan de kook en zet het vuur weer uit.
Laat één minuutje staan en los er dan de geweekte en uitgeknepen blaadjes gelatine door. Giet door een zeef bij het kwarkmengsel. Voeg nog 3 eetlepels witte basterdsuiker toe. Klop het voorzichtig door tot een glad mengsel. Giet het voorzichtig over de roze laag, het is de bedoeling dat de aardbeien, die je er in hebt gestoken, niet meer zichtbaar zijn. Is dat wel het geval, dan duw je ze nog wat verder naar beneden. Laat weer een paar uur opstijven.

DSCN2927n

Dan nog de spiegellaag:
Pureer 150 gram verse aardbeien. Zorg dat het na het pureren 150 ml is. Zeef deze puree een paar keer, zodat er zoveel mogelijk pitjes uit gaan. Week de gelatine ca 10 min in koud water.
Vul de puree aan met water, tot 200 ml. Roer goed door. Doe de helft van de puree in een steelpannetje, breng goed aan de kook, en laat het daarna ca 1 minuut staan. Los de geweekte blaadjes gelatine er in op. Roer heel goed door en controleer of de gelatine goed is opgelost. Laat dan een tijdje ( c 5 min) afkoelen. Schenk het, door een zeef,  in een kommetje bij de rest van de puree. Laat dit nog even staan. Giet het dan voorzichtig op de bovenste witte kwarklaag. Laat weer heel even staan en zet dan in de koelkast om op te stijven.

Snijd dan een aantal mooie aardbeien in partjes en decoreer je taart ermee. Haal de taart voorzichtig uit de vorm. Ik ga altijd even met een mes langs de rand om deze los te maken. Dan maak ik de zijkant van de springvorm los en haal deze er af. Probeer dan voorzichtig ook de bodem van de springvorm te verwijderen. En als dat niet lukt, laat je die er onder zitten bij het aansnijden!

DSCN2977n

DSCN2986n

DSCN2982n

DSCN2983n

Smul van deze frisse taart!

Liefs, Ria

aardbeienaardbeien kwarktaartkwarktaartno baketaart zonder oven
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Oreo milkshake
next post
Chocolade cupcakes met kokos citroen toef

You may also like

Gezonde frambozen mango kwarktaart

19/08/2018

Aardbeientaartje met lange vingers

02/05/2021

Aardbeien yoghurttaart

19/02/2017

Tiramisu !

14/08/2015

Bastogne kwarktaart met frambozen en mango

07/05/2022

No bake rocky road taartje

10/08/2018

No bake witte chocolade en frambozen cheesecake

18/06/2017

No-bake mango cheesecake

11/12/2015

Nobake taartje met Nutella, Griekse yoghurt en bosvruchten

06/08/2017

Ananas kwarktaart

08/09/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....