Wij houden van Oreo. Wij houden van brownies. Dus natuurlijk moeten we een receptje bedenken voor Oreo brownies!
Wij gebruiken voor veel van onze brownie recepten dezelfde brownie basis, omdat ie zo ontzettend goed werkt én heel lekker is. Brownies moeten heerlijk moist en kleffig zijn van binnen. En laat ons basis recept nou precies zo zijn! Moet je hem wel op tijd uit de oven halen en dat is een precies werkje. Bij het bakken van brownies blijf ik altijd in de buurt van de oven. Iets te lang zorgt voor droge brownies en dat is nou precies wat we niet moeten hebben.
Bij dit recept heb ik ook weer hetzelfde basis recept gebruikt. Alleen heb ik er dit keer Oreo aan toegevoegd. Eigenlijk kun je oneindig variëren met dit soort recepten. Maar, ik vind het ook heel leuk om een nieuw brownie recept uit te vinden. Dus wie weet, als jullie dat leuk vinden, ga ik mij weer verdiepen in de brownie wereld om nieuwe dingen te proberen. Maar tot nu toe vind ik dit het beste brownie recept!

Ingrediënten
- 150 gram melk chocolade
- 100 gram pure chocolade
- 250 gram margarine
- 300 gram lichte basterd suiker
- 2 tl vanille extract
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 5 eieren
- snufje zout
- 25 gram cacaopoeder
- ongeveer 220 gram Oreokoekjes
- aantal flinke lepels Nutella
Instructies
- Verwarm de oven voor op 165 graden (lager wanneer je een heteluchtoven gebruikt).
- Vet de brownievorm in en leg er een stuk bakpapier in. Doe dat laatste zo, dat je de brownie er op het laatst makkelijk uit kan tillen.
- Smelt de boter en de chocolade au bain marie (dus met een kom op een pannetje kokend water) of in de magnetron. Belangrijk is dat de chocolade en de boter volledig met elkaar vermengd zijn tot één substantie.
- Meng in een andere kom de droge producten met een lepel: dus de cacao, het zelfrijzend bakmeel en de zout.
- Mix weer in een andere kom de eieren, de suiker en de vanille.
- Voeg hier al mixend steeds beetje bij beetje de droge producten aan toe (let op: verstuivingsgevaar).
- Voeg hier dan je chocolademengsel aan toe, en roer dit goed door met een lepel.
- Smelt in een kommetje in de magnetron een aantal flinke eetlepels Nutella. Let op: dit is naar smaak! Hoe meer Nutella, hoe beter de Nutella smaak naar voren komt. Doe de gesmolten Nutella bij het mengsel en roer dit goed door.
- Doe de helft van je brownie deeg in je brownievorm.
- Leg hier een laagje Oreokoekjes overheen.
- Doe daar de tweede helft van je browniedeeg overheen.
- Had de rest van de Oreo grof en strooi deze over de bovenkant van de brownie.
- Bak je brownie ongeveer 40 minuutjes in het midden van de oven.
Notities
Let wel op: dit is heel erg afhankelijk van je oven! Een paar minuutjes of een aantal graden maakt al het verschil tussen een droge of een kleffe brownie. Bij een lagere temperatuur (bijvoorbeeld 150 graden), krijgt je brownie meer een cakechtige structuur. Wil je van binnen liever een iets kleffige brownie, met een krokant korstje bovenop? Zet dan je temperatuur wat hoger (bijvoorbeeld 175 graden).
Twijfel je of je brownie al klaar is? Doe dan de satéprikkertest! Nét geen volledig droge satéprikker betekent een iets kleffige binnenkant. Wil je liever een cakeachtige binnenkant, dan moet je satéprikker helemaal droog zijn.
Liefs Laura