Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Brownie

Oreo brownies

by Liefde voor bakken 22/01/202021/01/2020
written by Liefde voor bakken 22/01/202021/01/2020
Oreo brownies

Wij houden van Oreo. Wij houden van brownies. Dus natuurlijk moeten we een receptje bedenken voor Oreo brownies!

Wij gebruiken voor veel van onze brownie recepten dezelfde brownie basis, omdat ie zo ontzettend goed werkt én heel lekker is. Brownies moeten heerlijk moist en kleffig zijn van binnen. En laat ons basis recept nou precies zo zijn!  Moet je hem wel op tijd uit de oven halen en dat is een precies werkje. Bij het bakken van brownies blijf ik altijd in de buurt van de oven. Iets te lang zorgt voor droge brownies en dat is nou precies wat we niet moeten hebben.

Bij dit recept heb ik ook weer hetzelfde basis recept gebruikt. Alleen heb ik er dit keer Oreo aan toegevoegd. Eigenlijk kun je oneindig variëren met dit soort recepten. Maar, ik vind het ook heel leuk om een nieuw brownie recept uit te vinden. Dus wie weet, als jullie dat leuk vinden, ga ik mij weer verdiepen in de brownie wereld om nieuwe dingen te proberen. Maar tot nu toe vind ik dit het beste brownie recept!

Oreo brownies

Oreo brownies

Liefde voor bakken Wij houden van Oreo. Wij houden van brownies. Dus natuurlijk moeten we een receptje bedenken voor Oreo brownies! Wij gebruiken voor veel… Printen
Cijfer 5.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

  • 150 gram melk chocolade
  • 100 gram pure chocolade
  • 250 gram margarine
  • 300 gram lichte basterd suiker
  • 2 tl vanille extract
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 5 eieren
  • snufje zout
  • 25 gram cacaopoeder
  • ongeveer 220 gram Oreokoekjes
  • aantal flinke lepels Nutella

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden (lager wanneer je een heteluchtoven gebruikt).
  2. Vet de brownievorm in en leg er een stuk bakpapier in. Doe dat laatste zo, dat je de brownie er op het laatst makkelijk uit kan tillen.
  3. Smelt de boter en de chocolade au bain marie (dus met een kom op een pannetje kokend water) of in de magnetron. Belangrijk is dat de chocolade en de boter volledig met elkaar vermengd zijn tot één substantie.
  4. Meng in een andere kom de droge producten met een lepel: dus de cacao, het zelfrijzend bakmeel en de zout.
  5. Mix weer in een andere kom de eieren, de suiker en de vanille.
  6. Voeg hier al mixend steeds beetje bij beetje de droge producten aan toe (let op: verstuivingsgevaar).
  7. Voeg hier dan je chocolademengsel aan toe, en roer dit goed door met een lepel.
  8. Smelt in een kommetje in de magnetron een aantal flinke eetlepels Nutella. Let op: dit is naar smaak! Hoe meer Nutella, hoe beter de Nutella smaak naar voren komt. Doe de gesmolten Nutella bij het mengsel en roer dit goed door.
  9. Doe de helft van je brownie deeg in je brownievorm.
  10. Leg hier een laagje Oreokoekjes overheen.
  11. Doe daar de tweede helft van je browniedeeg overheen.
  12. Had de rest van de Oreo grof en strooi deze over de bovenkant van de brownie.
  13. Bak je brownie ongeveer 40 minuutjes in het midden van de oven.

Notities

Let wel op: dit is heel erg afhankelijk van je oven! Een paar minuutjes of een aantal graden maakt al het verschil tussen een droge of een kleffe brownie. Bij een lagere temperatuur (bijvoorbeeld 150 graden), krijgt je brownie meer een cakechtige structuur. Wil je van binnen liever een iets kleffige brownie, met een krokant korstje bovenop? Zet dan je temperatuur wat hoger (bijvoorbeeld 175 graden).

Twijfel je of je brownie al klaar is? Doe dan de satéprikkertest! Nét geen volledig droge satéprikker betekent een iets kleffige binnenkant. Wil je liever een cakeachtige binnenkant, dan moet je satéprikker helemaal droog zijn.

Liefs Laura

browniebrowniesoreo
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Cijfertaart met Maltesers
next post
Kokos meringue taartjes

You may also like

Sinterklaas brownies

20/11/2019

Mini Brownies met caramel en chocola

02/08/2017

Speculoos brownies

17/03/2019

Brownieblokjes met aardbeien

12/09/2018

Nutella Brownies

11/04/2016

Brownie met walnoten en karamelblokjes

04/11/2018

Nutella brownies met mascarpone crème en rode besjes

09/08/2017

Cheesecake brownies

19/10/2016

Cheesecake Brownies met Advocaat

01/03/2017

Kerstbrownies met Nutellafudge

20/12/2016

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....