Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten zonder oven

Monchou kersen lasagne

by Liefde voor bakken 11/11/201803/11/2018
written by Liefde voor bakken 11/11/201803/11/2018
Monchou kersen lasagne

Lasagne is een hartig gerecht dat niet alleen erg lekker is, maar er ook altijd mooi uitziet. Zo’n ovenschaal met al die prachtige laagjes! Nu maken wij altijd heel graag ‘no bake’ taarten. In allerlei soorten en maten. Dus het wordt tijd om ook eens een ‘no bake’ taart te maken in een ovenschaal! Met allemaal verschillende laagjes, net als bij een gewone lasagne. Ik heb dat wel eens vaker gezien op internet. Wil ik ook eens proberen!

Het is een Monchou versie geworden. Lekker met kersen omdat dat nu eenmaal heel goed combineert met Monchou! Op de bodem een lekkere Digestive koekjeslaag. Dan een witte laag, met Monchou en slagroom. Dan een roze laag, met kersenpuree, yoghurt en slagroom. Dan nog een laagje slagroom, omdat het zo leuk is om meerdere witte laagjes te maken. Op het laatst dan nog een laag kersenvulling. Deze is lekker dik, dat staat dan weer mooi op de bovenkant. Al met al wel een beetje een caloriebommetje, maar je kunt altijd wat kleinere stukjes snijden of een stukje invriezen, zodat je later nog een keer een stukje kunt pakken.

Monchou kersen lasagne

Monchou kersen lasagne

Liefde voor bakken Lasagne is een hartig gerecht dat niet alleen erg lekker is, maar er ook altijd mooi uitziet. Zo’n ovenschaal met al die… Printen
Cijfer 3.8/5
( 24 gestemd )

Ingrediënten

Materiaal:

  • Een ovenschaal van ongeveer 29 x 20 cm.

Laag 1:

  • 300 gram digestive koekjes
  • 60 gram margarine of boter
  • 50 gram melkchocolade
  • 60 ml verse slagroom

Laag 2:

  • 200 gram Monchou
  • 1 zakje klopvast slagroomversteviger
  • 300 ml verse slagroom, minimaal 35% vet
  • 50 gram suikebakkerspoeder of poedersuiker
  • Een potje kersen, hiervan gebruik je voor deze laag ongeveer 10 kersen

Laag 3:

  • 5 1/2 blaadjes gelatine
  • 100 gram uitgelekte kersen
  • 50 ml kersensap van het potje kersen
  • 250 ml yoghurt
  • 250 ml verse slagroom
  • beetje poedersuiker

Laag 4:

  • 200 ml verse slagroom, minimaal 35% vet

Laag 5:

  • Blikje kersenvulling

Instructies

  1. Zet de ovenschaal klaar.
  2. Maal de koekjes fijn met een keukenmachine of een staafmixer.
  3. Verwarm de chocolade met de slagroom “au bain marie”.
  4. Smelt de margarine in een pannetje.
  5. Schenk de gesmolten margarine bij de koekjeskruim, roer erdoor.
  6. Schenk dan ook het vloeibare chocolademengsel erbij en roer dit er ook door.
  7. Giet dit koekjesmengsel in de ovenschaal en spreid het uit over de hele bodem. Strijk het mooi glad met een paletmes.
  8. Laat dit een beetje stevig worden.
  9. Voor de tweede laag doe je de Monchou in een kom. Klop dit los met een mixer. Voeg de suikerbakkerspoeder toe en klop dit erdoor.
  10. Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker en een zakje Klopvast.
  11. Voeg beetje bij beetje de slagroom toe aan het Monchou mengsel, klop erdoor op een lage stand. Ga door tot alle slagroom is toegevoegd.
  12. Laat de kersen uitlekken en vang het sap op in een kom. Een deel hiervan ga je later nog gebruiken.
  13. Neem een aantal kersen, ongeveer 10 stuks en snijd deze in kleine stukjes.
  14. Voeg toe aan het Monchou mengsel en schep er voorzichtig door. Roer hierbij niet teveel, want anders wordt het mengsel roze. Het met wit blijven.
  15. Schep het geheel op de koekjesbodemlaag. Strijk mooi glad met een paletmes. Laat dit opstijven in de koelkast.
  16. Voor de derde laag week je de gelatine 10 minuten in koud water.
  17. Maal de 100 gram kersen fijn met een staafmixer.
  18. Doe de yoghurt in een kom, klop de fijngemalen kersen erdoor.
  19. Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker.
  20. Meng dit beetje bij beetje door het yoghurtmengsel. Klop er voorzichtig door.
  21. Doe de 50 ml kersensap in een pannetje en breng aan de kook. Zet het vuur uit en laat één minuutje staan.
  22. Los de uitgeknepen blaadjes gelatine er één voor één door.
  23. Doe dit door een zeef in een kom en laat zo ongeveer 5 minuutjes afkoelen.
  24. Meng het dan beetje bij beetje door het yoghurtmengsel.
  25. Giet het geheel over de stevig geworden Monchoulaag. Zet dit weer een uurtje of anderhalf in de koelkast.
  26. Klop de 200 ml slagroom stijf met een beetje poedersuiker en een half zakje slagroomversteviger.
  27. Schep dit op de roze laag en smeer helemaal uit. Dan heb je nu een koekjeslaag, een witte Monchoulaag, een roze yoghurtkersenlaag en bovenop een dun laagje slagroom.
  28. Voor de vijfde laag schep je de kersenvulling op de slagroomlaag. Smeer het voorzichtig een beetje uit, zodat het er netjes uit blijft zien.
  29. Zet het geheel in de koelkast totdat je er lekker van gaat smullen!

De taart is super lekker geworden! Was ook erg leuk om te doen, dus jullie kunnen in de toekomst meer van deze zoete lasagne gerechten verwachten!

Liefs, Ria

kersenlasagnemonchouno bake
2 comments
6
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Kokos kransen van ‘Heel Holland Bakt’
next post
Video: Chocolate chip bananen pannenkoekjes

You may also like

Pepernoten kwarktaart

19/11/2015

Gezonde taart met ricotta, appeltjes en blauwe bessen

14/01/2018

No bake bosvruchtencake

13/01/2019

Frambozen tiramisu

21/03/2019

No bake vlaai met oreo en bosbessen

21/04/2017

Tiramisu !

14/08/2015

No bake peanut butter vlaai

12/11/2017

Kinder Bueno kwarktaart

18/09/2016

Koffie kwarktaart

19/03/2017

Valentijnskwarktaart met aardbeien en Kitkatbodem

03/02/2019

2 comments

Meike 27/03/2019 - 21:05

Is het mogelijk om deze taart ook in een ronde springvorm te maken, welke maat raad u dan aan.
Mvg

Reply
Liefde voor bakken 29/03/2019 - 09:00

Hoi Meike, dat kan zeker. Ik denk dat je dan een ronde bakvorm van ongeveer 26 cm zou kunnen gebruiken.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....