Lasagne is een hartig gerecht dat niet alleen erg lekker is, maar er ook altijd mooi uitziet. Zo’n ovenschaal met al die prachtige laagjes! Nu maken wij altijd heel graag ‘no bake’ taarten. In allerlei soorten en maten. Dus het wordt tijd om ook eens een ‘no bake’ taart te maken in een ovenschaal! Met allemaal verschillende laagjes, net als bij een gewone lasagne. Ik heb dat wel eens vaker gezien op internet. Wil ik ook eens proberen!
Het is een Monchou versie geworden. Lekker met kersen omdat dat nu eenmaal heel goed combineert met Monchou! Op de bodem een lekkere Digestive koekjeslaag. Dan een witte laag, met Monchou en slagroom. Dan een roze laag, met kersenpuree, yoghurt en slagroom. Dan nog een laagje slagroom, omdat het zo leuk is om meerdere witte laagjes te maken. Op het laatst dan nog een laag kersenvulling. Deze is lekker dik, dat staat dan weer mooi op de bovenkant. Al met al wel een beetje een caloriebommetje, maar je kunt altijd wat kleinere stukjes snijden of een stukje invriezen, zodat je later nog een keer een stukje kunt pakken.

Ingrediënten
Materiaal:
- Een ovenschaal van ongeveer 29 x 20 cm.
Laag 1:
- 300 gram digestive koekjes
- 60 gram margarine of boter
- 50 gram melkchocolade
- 60 ml verse slagroom
Laag 2:
- 200 gram Monchou
- 1 zakje klopvast slagroomversteviger
- 300 ml verse slagroom, minimaal 35% vet
- 50 gram suikebakkerspoeder of poedersuiker
- Een potje kersen, hiervan gebruik je voor deze laag ongeveer 10 kersen
Laag 3:
- 5 1/2 blaadjes gelatine
- 100 gram uitgelekte kersen
- 50 ml kersensap van het potje kersen
- 250 ml yoghurt
- 250 ml verse slagroom
- beetje poedersuiker
Laag 4:
- 200 ml verse slagroom, minimaal 35% vet
Laag 5:
- Blikje kersenvulling
Instructies
- Zet de ovenschaal klaar.
- Maal de koekjes fijn met een keukenmachine of een staafmixer.
- Verwarm de chocolade met de slagroom “au bain marie”.
- Smelt de margarine in een pannetje.
- Schenk de gesmolten margarine bij de koekjeskruim, roer erdoor.
- Schenk dan ook het vloeibare chocolademengsel erbij en roer dit er ook door.
- Giet dit koekjesmengsel in de ovenschaal en spreid het uit over de hele bodem. Strijk het mooi glad met een paletmes.
- Laat dit een beetje stevig worden.
- Voor de tweede laag doe je de Monchou in een kom. Klop dit los met een mixer. Voeg de suikerbakkerspoeder toe en klop dit erdoor.
- Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker en een zakje Klopvast.
- Voeg beetje bij beetje de slagroom toe aan het Monchou mengsel, klop erdoor op een lage stand. Ga door tot alle slagroom is toegevoegd.
- Laat de kersen uitlekken en vang het sap op in een kom. Een deel hiervan ga je later nog gebruiken.
- Neem een aantal kersen, ongeveer 10 stuks en snijd deze in kleine stukjes.
- Voeg toe aan het Monchou mengsel en schep er voorzichtig door. Roer hierbij niet teveel, want anders wordt het mengsel roze. Het met wit blijven.
- Schep het geheel op de koekjesbodemlaag. Strijk mooi glad met een paletmes. Laat dit opstijven in de koelkast.
- Voor de derde laag week je de gelatine 10 minuten in koud water.
- Maal de 100 gram kersen fijn met een staafmixer.
- Doe de yoghurt in een kom, klop de fijngemalen kersen erdoor.
- Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker.
- Meng dit beetje bij beetje door het yoghurtmengsel. Klop er voorzichtig door.
- Doe de 50 ml kersensap in een pannetje en breng aan de kook. Zet het vuur uit en laat één minuutje staan.
- Los de uitgeknepen blaadjes gelatine er één voor één door.
- Doe dit door een zeef in een kom en laat zo ongeveer 5 minuutjes afkoelen.
- Meng het dan beetje bij beetje door het yoghurtmengsel.
- Giet het geheel over de stevig geworden Monchoulaag. Zet dit weer een uurtje of anderhalf in de koelkast.
- Klop de 200 ml slagroom stijf met een beetje poedersuiker en een half zakje slagroomversteviger.
- Schep dit op de roze laag en smeer helemaal uit. Dan heb je nu een koekjeslaag, een witte Monchoulaag, een roze yoghurtkersenlaag en bovenop een dun laagje slagroom.
- Voor de vijfde laag schep je de kersenvulling op de slagroomlaag. Smeer het voorzichtig een beetje uit, zodat het er netjes uit blijft zien.
- Zet het geheel in de koelkast totdat je er lekker van gaat smullen!
De taart is super lekker geworden! Was ook erg leuk om te doen, dus jullie kunnen in de toekomst meer van deze zoete lasagne gerechten verwachten!
Liefs, Ria
4 comments
Is het mogelijk om deze taart ook in een ronde springvorm te maken, welke maat raad u dan aan.
Mvg
Hoi Meike, dat kan zeker. Ik denk dat je dan een ronde bakvorm van ongeveer 26 cm zou kunnen gebruiken.
Deze gemaakt dit weekend. Alleen het roze van mij is wel heel licht, dus niet zo’n mooi contrast. De laatste laag slagroom heb ik weggelaten. De smaak is heerlijk!
Hoi Wilma, sorry voor de wat late reactie, ik ben een flinke tijd uit de roulatie geweest. Fijn dat de taart lekker was. ????