Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten zonder oven

Kinder Bueno kwarktaart

by Liefde voor bakken 18/09/201601/05/2020
written by Liefde voor bakken 18/09/201601/05/2020
Kinder Bueno kwarktaart

Omdat ik eind augustus jarig was geweest, wilde ik nog heel graag taart trakteren op mijn werk! En dan kan ik natuurlijk niet aan komen zetten met een supermarkttaartje (waar overigens niets mis mee is), want mijn collega’s zijn een perfect ’test-team’! Dus maakte ik een lekkere kinder bueno kwarktaart!

Kinder Bueno kwarktaart

Kinder Bueno kwarktaart

Liefde voor bakken Omdat ik eind augustus jarig was geweest, wilde ik nog heel graag taart trakteren op mijn werk! En dan kan ik natuurlijk… Printen
Cijfer 5.0/5
( 3 gestemd )

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 230 gram digestive bescuitjes
  • 80 gram boter

Voor de vulling:

  • 1 pakje klopklop
  • 200 ml melk
  • 450 gram magere kwark
  • 3 eetlepels basterd suiker
  • 9 blaadjes gelatine
  • 75 ml water
  • 4 reepjes Kinder Bueno
  • 100 gram Nutella

Voor de topping:

  • 50 gram pure chocolade
  • stukjes kinder bueno

Extra:

  • springvorm van 24 cm doorsnee
  • bakpapier

Instructies

  1. Begin met het vermalen van de koekjes. Ik doe dat met de blender (bij gebrek aan iets beters), maar je kan het ook met de staafmixer. Smelt je boter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe.
  2. Doe bakpapier in de springvorm en vul de bakvorm met het koekkruimel mengsel. Zet 10 minuten in de koelkast.
  3. Week de 9 blaadjes gelatine in circa 10 minuten in koud water. Bereid ondertussen de klop-klop volgens aanwijzing op de verpakking met 200 ml halfvolle melk.
  4. Voeg de kwark toe aan het klop-klop mengsel. Voeg twee eetlepels basterdsuiker toe en mix het geheel even goed door op de laagste stand.
  5. Doe 100 gram Nutella pasta in de magnetron, zodat het wat zachter wordt. Dit kan ook ‘au bain marie’. Als de Nutella wat zachter is kan je het makkelijker door het kwarkmengsel mengen. Voeg de zachte Nutella toe aan het kwarkmengsel en mix even kort erdoorheen.
  6. Maal 4 reepjes Kinder Bueno fijn en voeg deze toe aan het mengsel. Meng deze er ook even doorheen.
  7. Verwarm circa 75 ml water op het vuur, breng dit heel even aan de kook en haal het daarna meteen van het vuur af. Wacht een aantal seconden en voeg dan één voor één de uitgenepen blaadjes gelatine toe. Zorg dat ze goed opgelost zijn voordat je weer een nieuwe toe voegt.
  8. Laat de gelatine heel even een minuutje afkoelen en schenk het dan door een zeef bij het kwarkmengsel. Nog even kort mixen en je vulling is klaar!
  9. Giet het kwarkmengsel over de bodem en laat een paar uur opstijven in de koelkast. De garnering doe je pas als je taart helemaal is opgesteven.
  10. Smelt voor de garnering pure chocolade ‘au bain marie’. Doe deze in een ziplog zakje. Knip hier het puntje vanaf en maak met een zigzag beweging de chocolade versiering. Doe hier als laatst nog een paar stukjes kinderbueno op, en klaar is je taart!

Mijn collega’s hebben genoten van deze taart en ik vond hem zelf ook heel erg lekker! Zeker aan te raden!

Liefs Laura

kinder buenokwarktaart
1 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Mergpijpjes van “Heel Holland bakt”
next post
Deze recepten heb je de afgelopen zomer gemist

You may also like

Kwarktaart met verse aardbeien

26/08/2016

No bake vanille taartje met peer

29/09/2019

Aardbeien yoghurttaart

19/02/2017

Perzik kwarktaart

17/07/2016

Tiramisu !

14/08/2015

No bake yoghurttaartje met kokos en meringues

22/12/2021

IJstaart met walnoot & banaan

22/12/2016

No bake witte chocolade en frambozen cheesecake

18/06/2017

Ananas kwarktaart

08/09/2017

Valentijnskwarktaart met aardbeien en Kitkatbodem

03/02/2019

1 comment

Rowan 18/09/2016 - 12:42

Wat ziet deze taart er weer mooi en lekker uit!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....