Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Ontbijt & lunch

Granola cups met yoghurt en fruit

by Liefde voor bakken 28/06/201825/09/2018
written by Liefde voor bakken 28/06/201825/09/2018
granola cups

Dit is een receptje voor de ontbijt liefhebbers! Of voor iedereen die van gezonde gebakjes houdt! Deze granola cups kun je vullen met van alles, maar wij kozen voor yoghurt en fruit. Is weer eens wat anders dan een boterhammetje.

Vorige week was ik druk bezig met een lekker ontbijt receptje, maar het was nét niet helemaal geworden wat ik in mijn hoofd had! Soms gebeurt dat natuurlijk als wij recepten maken voor de blog. Het smaakte echt heel goed, maar het qua looks was het gewoon niet wat ik in mijn hoofd had. Dus daarom vandaag tóch een ontbijt receptje, maar dan even totaal wat anders!

Deze granola cups zijn gemaakt van havervlokken en niet met fijne havermout. Omdat havervlokken het gewoon beter doen als je ze in de oven doet! Je mag deze cups vullen met wat je zelf lekker vindt bij je ontbijt. Ik eet tegenwoordig vaak yoghurt met fruit, daarom dat ik voor deze vulling heb gekozen! Vind je gewone magere yoghurt nou niet zo lekker, dan zijn alle andere soorten yoghurt of kwark ook gewoon prima! Kies bijvoorbeeld voor Griekse yoghurt of magere kwark, allemaal prima!

Genoeg gekletst, op naar het recept!

Dit recept is voldoende voor 6 granola cups.

granola cups

Granola cups met yoghurt en fruit

Liefde voor bakken Dit is een receptje voor de ontbijt liefhebbers! Of voor iedereen die van gezonde gebakjes houdt! Deze granola cups kun je vullen… Printen
Aantal: 6 cups
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • 150 gram havervlokken
  • 1 rijpe banaan
  • handje hazelnoten, fijngehakt
  • 1 à 2 eetlepels honing
  • snufje kaneel
  • 3 theelepels kokosrasp
  • je favoriete yoghurt & je favoriete fruit
  • bakvorm voor cupcakes/muffins

Instructies

  1. Prak je banaan in een kom. Voeg hier de havervlokken, de fijngehakte walnoten, de kaneel, de kokosrasp en de honing aan toe. Meng dit goed door elkaar.
  2. Vet je cupcake vorm in. Maak een bodem van de haver-noten mengsel, met een opstaand randje.
  3. Bak je cups ongeveer 15 minuten op 175 graden in het midden van je oven, tot ze mooi goud bruin zijn.
  4. Als je ze uit de oven haalt moet je even met de bolle kant van een lepel de cups aandrukken. Door het bakken komen de cups wat omhoog. Als ze nog warm zijn kun je ze nog makkelijk in de juiste vorm duwen.
  5. Laat je cups afkoelen.
  6. Vul je cups met je favoriete yoghurt en stukjes fruit. Ontbijt smakelijk!

Liefs Laura

ontbijt
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
No bake aardbeien yoghurttaart met Betsie’s Geitenzuivel
next post
Best bekeken recepten juni 2018

You may also like

Brunch brood van croissantjes deeg

08/12/2017

Havermout pannenkoekjes met chocola en aardbei

13/09/2017

Ontbijtsmoothie met amandelmelk en bosvruchten

18/01/2017

Video: Ontbijt muffins met havermout en peer

28/09/2016

Bananen pannenkoekjes met room

24/03/2017

Ontbijt wafels met aardbeien en kokos

05/05/2019

Zelf ham kaas croissantjes maken

25/01/2017

Bananenbrood met Griekse yoghurt en appel-kaneel

05/05/2017

Video: muesli pannenkoekjes

14/05/2020

Pancakes met frambozen en roomkaascrème

26/03/2020

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....