Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Hartige baksels

Plaatpizza

by Liefde voor bakken 02/09/201820/09/2018
written by Liefde voor bakken 02/09/201820/09/2018
Plaatpizza

Eind augustus was ik jarig! 27 jaar alweer! En wat ik de laatste jaren doe met mijn verjaardag, is een tafel vol eten! Dus alle receptjes die de komende tijd online komen, hebben wij met mijn bezoek weg gevreten op mijn verjaardag. Vandaag het eerste recept: een plaatpizza!

Dit jaar heb ik het anders gedaan dan de voorgaande jaren. Ik had namelijk een taartjes tafel, met allemaal kleine zoete taartjes. Een beetje high-tea achtig, of ook wel bekend als een sweet table. Daarna had ik een tafel vol avondeten, waaronder deze plaatpizza! Echt super lekker!

Ook goed om te weten: ik heb een nieuwe laptop! Mijn oude was al erg aan het einde van zijn leventje. Heeft jaren goed werk verricht, maar er zaten al een tijdje een soort van inktvlekken in het scherm. Werkte al niet heel lekker meer. Maar uiteindelijk heeft hij vorige week spontaan de geest gegeven, dus nu moest er echt een nieuwe komen! Want ja, ik kan niet zonder laptop! Lvb moet toch onderhouden worden! Gelukkig heb ik een nieuwe en wat is het een beauty! Ik wil gewoon de hele dag door aan de website werken, zodat ik maar aan deze laptop kan zitten haha! Love it!

Op naar het recept!

Plaatpizza

Plaatpizza

Liefde voor bakken Eind augustus was ik jarig! 27 jaar alweer! En wat ik de laatste jaren doe met mijn verjaardag, is een tafel vol… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • bladerdeeg rol
  • 300 gram verse spinazie
  • groene pesto
  • bolletje mozzarella
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • grana padano / parmazaanse kaas
  • bakje cherry tomaatjes

Instructies

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Rol je bladerdeeg plak uit op de bakplaat. Het voordeel van deze bladerdeeg rol is dat het al op bakpapier zit. Dus je hoeft zelf niet met bakpapier te klooien.
  3. Smeer de bodem in met groene pesto.
  4. Snipper je ui, pers je knoflook en fruit beide in een koekenpan. Verdeel dit over de pizza.
  5. Bak je spinazie en verdeel dit ook over de bodem.
  6. Snijd je cherry tomaatjes in stukjes en verdeel over de pizza.
  7. Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel dit ook over de pizza. En als laatste nog een flinke lading grana padano.
  8. Bak je plaatpizza 20 – 30 minuten in het midden van de oven.

Mijn pizza op de foto is wat kleiner, omdat ik maar een kleine oven heb! Ik moest een stukje eraf snijden en ik heb deze apart nog gebakken. Deze heb ik alleen met oude kaas gemaakt en de mozzarella en parmazaanse kaas weggelaten. Ook deze variant is super lekker! En aan te raden voor de lactose vrije foodies, van een goede oude kaas is namelijk lactose vrij (wel even de verpakking checken)!

Liefs Laura

hartigpizza
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Mini Nutella koekjes
next post
Best bekeken recepten augustus 2018

You may also like

Mini pizza’s

02/07/2017

Bladerdeeg rolletjes met mozzarella

30/01/2020

Hamkaasprei-taart

07/10/2016

Pizzarolls

09/11/2016

Kaasstengels met spekjes

16/02/2018

Video: vegetarische mini pizza’s

19/06/2019

Broccoli tomaten taartje

08/12/2019

Focaccia met spekjes en paprika

04/10/2020

Bladerdeeg hapjes met spek en paprika

30/12/2016

Hartige taart met broccoli en brie

15/08/2018

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....