Eind augustus was ik jarig! 27 jaar alweer! En wat ik de laatste jaren doe met mijn verjaardag, is een tafel vol eten! Dus alle receptjes die de komende tijd online komen, hebben wij met mijn bezoek weg gevreten op mijn verjaardag. Vandaag het eerste recept: een plaatpizza!
Dit jaar heb ik het anders gedaan dan de voorgaande jaren. Ik had namelijk een taartjes tafel, met allemaal kleine zoete taartjes. Een beetje high-tea achtig, of ook wel bekend als een sweet table. Daarna had ik een tafel vol avondeten, waaronder deze plaatpizza! Echt super lekker!
Ook goed om te weten: ik heb een nieuwe laptop! Mijn oude was al erg aan het einde van zijn leventje. Heeft jaren goed werk verricht, maar er zaten al een tijdje een soort van inktvlekken in het scherm. Werkte al niet heel lekker meer. Maar uiteindelijk heeft hij vorige week spontaan de geest gegeven, dus nu moest er echt een nieuwe komen! Want ja, ik kan niet zonder laptop! Lvb moet toch onderhouden worden! Gelukkig heb ik een nieuwe en wat is het een beauty! Ik wil gewoon de hele dag door aan de website werken, zodat ik maar aan deze laptop kan zitten haha! Love it!
Op naar het recept!

Ingrediënten
- bladerdeeg rol
- 300 gram verse spinazie
- groene pesto
- bolletje mozzarella
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- grana padano / parmazaanse kaas
- bakje cherry tomaatjes
Instructies
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Rol je bladerdeeg plak uit op de bakplaat. Het voordeel van deze bladerdeeg rol is dat het al op bakpapier zit. Dus je hoeft zelf niet met bakpapier te klooien.
- Smeer de bodem in met groene pesto.
- Snipper je ui, pers je knoflook en fruit beide in een koekenpan. Verdeel dit over de pizza.
- Bak je spinazie en verdeel dit ook over de bodem.
- Snijd je cherry tomaatjes in stukjes en verdeel over de pizza.
- Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel dit ook over de pizza. En als laatste nog een flinke lading grana padano.
- Bak je plaatpizza 20 – 30 minuten in het midden van de oven.
Mijn pizza op de foto is wat kleiner, omdat ik maar een kleine oven heb! Ik moest een stukje eraf snijden en ik heb deze apart nog gebakken. Deze heb ik alleen met oude kaas gemaakt en de mozzarella en parmazaanse kaas weggelaten. Ook deze variant is super lekker! En aan te raden voor de lactose vrije foodies, van een goede oude kaas is namelijk lactose vrij (wel even de verpakking checken)!
Liefs Laura