Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Hartige baksels

Hartige taart met broccoli en brie

by Liefde voor bakken 15/08/201805/10/2018
written by Liefde voor bakken 15/08/201805/10/2018
Hartige taart met broccoli en brie

Wij dachten, het is weer eens tijd voor een hartig taartje. Want al dat zoete spul is hartstikke lekker, maar niet iedereen is daar even gek van. Daarom vandaag een receptje voor een hartige taart of quiche, met brie en broccoli. Moet lekker zijn toch?

Hartstikke leuk zo’n bakblog, maar soms heb ik samen met mijn baan als verpleegkundige niet zoveel tijd over om ook nog flink veel taartjes te bakken. Avondeten moet ik toch. Dus eigenlijk helemaal niet zo’n gek idee om af en toe een hartige taart voor jullie te bedenken. Kan ik meteen een paar avonden van eten en hebben jullie weer een leuk receptje om te proberen! Lekker makkelijk!

Hartige taart met broccoli en brie

Hartige taart met broccoli en brie

Liefde voor bakken Wij dachten, het is weer eens tijd voor een hartig taartje. Want al dat zoete spul is hartstikke lekker, maar niet iedereen… Printen
Cijfer 3.7/5
( 11 gestemd )

Ingrediënten

  • springvorm van 24 cm
  • boter om de bakvorm mee in te vetten
  • 5 à 6 plakjes bladerdeeg
  • snufje paneermeel
  • 500 gram broccoli
  • 50 ml halfvolle melk
  • 4 eieren
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 250 ml kookroom (light)
  • 200 gram brie
  • 50 gram ongezouten cashewnootjes

Instructies

  1. Ontdooi je plakjes bladerdeeg en vet de springvorm in met een stukje boter. Verwarm ondertussen ook de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de broccoli in roosjes en breng een pan met water aan de kook. Kook hierin de broccoli met 5 minuutjes beetgaar. Laat je broccoli goed uitlekken.
  3. Doe de ontdooide bladerdeeg plakjes in de vorm. Doe dit zo, dat je ook een opstaande rand krijgt van ongeveer 5 cm.
  4. Prik hier gaatjes in met een vork en strooi er een beetje paneermeel overheen.
  5. Verdeel de broccoli over de bodem.
  6. Klop vervolgens de kookroom samen met de melk en de eieren. Voeg hier de geraspte kaas aan toe en breng op smaak met zout en peper. Giet dit over de broccoli heen.
  7. Hak je cashewnootjes grof en verdeel ze over de vulling.
  8. Snijd de brie in plakken en leg tegen er overheen. Ook hier kun je nog wat cashewnootjes overheen strooien.
  9. Bak je hartige taart ongeveer 35 tot 45 minuten. Prik even met een satéprikker in de taart, de vulling mag niet meer vloeibaar zijn! De bladerdeeg rand moet mooi goudbruin worden.

Eet smakelijk!

Liefs Laura

hartighartige taart
0 comment
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Hoe maak je een cijfertaart?
next post
Gezonde frambozen mango kwarktaart

You may also like

Pizzarolls

09/11/2016

Pizza vuurwerk hapjes

29/12/2017

Video: spinazie pizza rolls

06/09/2017

Focaccia met spekjes en paprika

04/10/2020

Video: vegetarische mini pizza’s

19/06/2019

Hamkaasprei-taart

07/10/2016

Kaasstengels met spekjes

16/02/2018

Carpaccio pizza

16/01/2019

Avocado snack

29/12/2019

Geitenkaas flapjes met rode bietjes

10/10/2018

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....