Wij dachten, het is weer eens tijd voor een hartig taartje. Want al dat zoete spul is hartstikke lekker, maar niet iedereen is daar even gek van. Daarom vandaag een receptje voor een hartige taart of quiche, met brie en broccoli. Moet lekker zijn toch?
Hartstikke leuk zo’n bakblog, maar soms heb ik samen met mijn baan als verpleegkundige niet zoveel tijd over om ook nog flink veel taartjes te bakken. Avondeten moet ik toch. Dus eigenlijk helemaal niet zo’n gek idee om af en toe een hartige taart voor jullie te bedenken. Kan ik meteen een paar avonden van eten en hebben jullie weer een leuk receptje om te proberen! Lekker makkelijk!

Ingrediënten
- springvorm van 24 cm
- boter om de bakvorm mee in te vetten
- 5 à 6 plakjes bladerdeeg
- snufje paneermeel
- 500 gram broccoli
- 50 ml halfvolle melk
- 4 eieren
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 250 ml kookroom (light)
- 200 gram brie
- 50 gram ongezouten cashewnootjes
Instructies
- Ontdooi je plakjes bladerdeeg en vet de springvorm in met een stukje boter. Verwarm ondertussen ook de oven voor op 200 graden.
- Snijd de broccoli in roosjes en breng een pan met water aan de kook. Kook hierin de broccoli met 5 minuutjes beetgaar. Laat je broccoli goed uitlekken.
- Doe de ontdooide bladerdeeg plakjes in de vorm. Doe dit zo, dat je ook een opstaande rand krijgt van ongeveer 5 cm.
- Prik hier gaatjes in met een vork en strooi er een beetje paneermeel overheen.
- Verdeel de broccoli over de bodem.
- Klop vervolgens de kookroom samen met de melk en de eieren. Voeg hier de geraspte kaas aan toe en breng op smaak met zout en peper. Giet dit over de broccoli heen.
- Hak je cashewnootjes grof en verdeel ze over de vulling.
- Snijd de brie in plakken en leg tegen er overheen. Ook hier kun je nog wat cashewnootjes overheen strooien.
- Bak je hartige taart ongeveer 35 tot 45 minuten. Prik even met een satéprikker in de taart, de vulling mag niet meer vloeibaar zijn! De bladerdeeg rand moet mooi goudbruin worden.
Eet smakelijk!
Liefs Laura