Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cakes

Mini cakeje met crispy choco pearls

by Liefde voor bakken 13/03/201912/03/2019
written by Liefde voor bakken 13/03/201912/03/2019
Mini cakeje met crispy choco pearls

Ga je op bezoek en wil je eens een eigen baksel mee nemen, dan is dit misschien wel een leuk idee! Een mini cakeje. Lekker klein, snel te maken en leuk om te geven! Kijk snel mee!

Regelmatig gaan wij wel eens een leuk stadje bezoeken en afgelopen week zijn we naar Groningen geweest. Een mooie stad met een gezellig centrum. Maar wel met heel veel fietsers, ze vliegen je om de oren! Het is dus heel goed uitkijken waar je loopt, haha. Maar niet erg hoor. Wij gaan dan altijd met de trein. Als je in Groningen op het station uit stapt, dan loopt je rechtdoor richting centrum. Dan kom je al vrij snel in een heel leuk straatje met veel bijzondere winkeltjes. Daar was bijvoorbeeld ook de Pindakaaswinkel. Uiteraard hebben we daar een pot bijzondere pindakaas gekocht. Later maak ik daar een keer een lekker recept mee. Natuurlijk zijn we ook weer even naar de Dille & Kamille geweest. Daar gaan we altijd wel even naar binnen. Dit keer had ik al snel een klein cakevormpje in mijn hand. Wat schattig! Daar wil ik iets mee maken!! En dat heb ik gedaan. Een klein cakeje met een beetje crisppy pearls als vulling!

Mini cakeje met crispy choco pearls

Mini cakeje met crispy choco pearls

Liefde voor bakken Ga je op bezoek en wil je eens een eigen baksel mee nemen, dan is dit misschien wel een leuk idee! Een… Printen
Cijfer 5.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

  • 125 gram boter of margarine
  • 125 gram fijne suiker
  • 2 eieren
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • beetje citroensmaakstof of citroenextract
  • 75 gram crispy pearls
  • 2 eetlepels melk
  • 50 ml verse slagroom
  • 100 gram melkchocolade

Verder:

  • een cakeblik van ongeveer 19 x 9 cm
  • een wegwerpspuitzak

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op ca 165 graden.
  2. Vet het cakeblik in met een beetje boter en bestrooi deze met een klein beetje bloem.
  3. klop de boter zacht en voeg de suiker toe. Klop dit tot een romig geheel.
  4. Voeg een ei toe en klop dit door tot het hele ei is opgenomen.
  5. Voeg ook het tweede ei toe, klop goed door.
  6. Zeef het bakmeel met het zout.
  7. Voeg dit in delen toe aan het deeg, klop kort door.
  8. Voeg ook de melk toe en een beetje citroensmaakstof of citroenextract.
  9. Voeg de crispy pearls toe en schep deze door het deeg.
  10. Vul de vorm met het deeg, strijk het glad.
  11. Zet de cake in de oven. Bak deze gaar in ongeveeer 35 minuten.
  12. Prik even in de cake om te kijken of de cake gaar is.
  13. Haal de cake uit de oven en laat deze even afkoelen.
  14. Haal dan voorzichtig uit de vorm en laat de cake verder afkoelen op een taartrooster.
  15. Doe de slagroom en de chocolade in een vuurvaste kom en verwarm dit “au bain marie”. Zorg dat het goed vloeibaar wordt.
  16. Laat het weer heel even afkoelen zodat het niet meer zo heel warm is.
  17. doe het over in een spuitzak, knip een stukje van de punt af.
  18. Spuit de chocolade in heen en weer gaande beweging over de cake. Doe dit zoals je het zelf mooi vindt.
  19. Laat dit een tijdje staan zodat de chocolade stevig wordt.

Liefs Ria

cake
1 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Gezonde no bake bramenvlaai met Griekse yoghurt
next post
Speculoos brownies

You may also like

Kokoscake met frambozen

15/02/2017

Rode bessen cake

18/10/2020

Frisse advocaatcake

11/11/2016

Bananencake met karamel

15/11/2020

Amarettocake met chocolade en stukjes speculaas

29/04/2016

Amandelcake met perzik en ananas

02/06/2019

Laagjescake met citroenkwark

18/05/2018

Super chocolade tulband

09/07/2017

Citroencake met Limoncello

18/07/2019

Lotus speculooscake

30/08/2017

1 comment

Bakken blogger 25/07/2019 - 11:31

Ik hou van deze cake! Nu ga ik hem zelf proberen te maken.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....