Ga je op bezoek en wil je eens een eigen baksel mee nemen, dan is dit misschien wel een leuk idee! Een mini cakeje. Lekker klein, snel te maken en leuk om te geven! Kijk snel mee!
Regelmatig gaan wij wel eens een leuk stadje bezoeken en afgelopen week zijn we naar Groningen geweest. Een mooie stad met een gezellig centrum. Maar wel met heel veel fietsers, ze vliegen je om de oren! Het is dus heel goed uitkijken waar je loopt, haha. Maar niet erg hoor. Wij gaan dan altijd met de trein. Als je in Groningen op het station uit stapt, dan loopt je rechtdoor richting centrum. Dan kom je al vrij snel in een heel leuk straatje met veel bijzondere winkeltjes. Daar was bijvoorbeeld ook de Pindakaaswinkel. Uiteraard hebben we daar een pot bijzondere pindakaas gekocht. Later maak ik daar een keer een lekker recept mee. Natuurlijk zijn we ook weer even naar de Dille & Kamille geweest. Daar gaan we altijd wel even naar binnen. Dit keer had ik al snel een klein cakevormpje in mijn hand. Wat schattig! Daar wil ik iets mee maken!! En dat heb ik gedaan. Een klein cakeje met een beetje crisppy pearls als vulling!

Ingrediënten
- 125 gram boter of margarine
- 125 gram fijne suiker
- 2 eieren
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- beetje citroensmaakstof of citroenextract
- 75 gram crispy pearls
- 2 eetlepels melk
- 50 ml verse slagroom
- 100 gram melkchocolade
Verder:
- een cakeblik van ongeveer 19 x 9 cm
- een wegwerpspuitzak
Instructies
- Verwarm de oven voor op ca 165 graden.
- Vet het cakeblik in met een beetje boter en bestrooi deze met een klein beetje bloem.
- klop de boter zacht en voeg de suiker toe. Klop dit tot een romig geheel.
- Voeg een ei toe en klop dit door tot het hele ei is opgenomen.
- Voeg ook het tweede ei toe, klop goed door.
- Zeef het bakmeel met het zout.
- Voeg dit in delen toe aan het deeg, klop kort door.
- Voeg ook de melk toe en een beetje citroensmaakstof of citroenextract.
- Voeg de crispy pearls toe en schep deze door het deeg.
- Vul de vorm met het deeg, strijk het glad.
- Zet de cake in de oven. Bak deze gaar in ongeveeer 35 minuten.
- Prik even in de cake om te kijken of de cake gaar is.
- Haal de cake uit de oven en laat deze even afkoelen.
- Haal dan voorzichtig uit de vorm en laat de cake verder afkoelen op een taartrooster.
- Doe de slagroom en de chocolade in een vuurvaste kom en verwarm dit “au bain marie”. Zorg dat het goed vloeibaar wordt.
- Laat het weer heel even afkoelen zodat het niet meer zo heel warm is.
- doe het over in een spuitzak, knip een stukje van de punt af.
- Spuit de chocolade in heen en weer gaande beweging over de cake. Doe dit zoals je het zelf mooi vindt.
- Laat dit een tijdje staan zodat de chocolade stevig wordt.
Liefs Ria
1 comment
Ik hou van deze cake! Nu ga ik hem zelf proberen te maken.