- Een langwerpige cakevorm
- 250 gram margarine of boter
- 250 gram witte basterdsuiker
- 5 eieren
- 275 gram zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- 40 ml Amaretto
- 75 gram smeltchocolade drops
- Een stuk of 8 speculaasjes in kleine stukjes (mag ook meer of minder, dit is naar smaak!)
Recept!
Begin met het invetten van je cakeblik. Bestuif dan met een beetje bloem en zet even opzij.
Dan mix je de boter zacht. Voeg de basterdsuiker toe en mix goed door. Voeg vervolgens het snufje zout toe.
Dan voeg je de eieren één voor één toe, voeg telkens ook een eetlepel van het zelfrijzend bakmeel toe, zodat de eieren gemakkelijker worden opgenomen. Voeg dan de rest van het zelfrijzend bakmeel en de Amaretto toe, en mix nog heel even. Breek de speculaasjes in kleine stukjes en voeg ze toe. Dan nog de chocoladedrops erbij, nog heel even mengen en klaar is het deeg!
Vul de vorm ermee. Bak de cake in circa 1 uur en 5 minuten gaar op circa 160 graden. Prik er even in met een sateprikker, en kijk of hij er droog uitkomt. Dan is hij gaar!
Laat de cake ongeveer een kwartiertje rusten in de vorm. Ga dan even langs de randen met een bot mes, en stort de cake op een plank. Als de cake erg bol is aan de bovenkant, kun je hem een beetje bijsnijden en dan omdraaien. Bestuif de cake met decoratiesuiker en smullen maar!
Liefs Ria
2 comments
Wauw! Hij ziet er ook echt enorm lekker uit! :) Daar wil ik wel een hapje van proeven.
Doen jullie ook mee met de foodblogswap?
Hey Lianne! Thanks!! Wat is de foodblogswap?