Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cakes

Amarettocake met chocolade en stukjes speculaas

by Liefde voor bakken 29/04/201626/04/2016
written by Liefde voor bakken 29/04/201626/04/2016
Amarettocake
Het klinkt misschien een beetje apart, maar deze combinatie is erg lekker! Het idee komt van mijn zus, die had een heerlijke tulband gebakken. Ze wilde eigenlijk iets maken met Amaretto en bitterkoekjes, maar ze kon niet aan bitterkoekjes komen. Toen had ze daarvoor in de plaats speculaasjes gebruikt. Dat was echt lekker! Dus vandaar dat ik daar nu een variatie op heb bedacht. Lees snel verder!
Benodigdheden:
  • Een langwerpige cakevorm
  • 250 gram margarine of boter
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 5 eieren
  • 275 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 40 ml Amaretto
  • 75 gram smeltchocolade drops
  • Een stuk of 8 speculaasjes in kleine stukjes (mag ook meer of minder, dit is naar smaak!)

Recept!

Begin met het invetten van je cakeblik. Bestuif dan met een beetje bloem en zet even opzij.
Dan mix je de boter zacht. Voeg de basterdsuiker toe en mix goed door. Voeg vervolgens het snufje zout toe.

Dan voeg je de eieren één voor één toe, voeg telkens ook een eetlepel van het zelfrijzend bakmeel toe, zodat de eieren gemakkelijker worden opgenomen. Voeg dan de rest van het zelfrijzend bakmeel en de Amaretto toe, en mix nog heel even. Breek de speculaasjes in kleine stukjes en voeg ze toe. Dan nog de chocoladedrops erbij, nog heel even mengen en klaar is het deeg!

Vul de vorm ermee. Bak de cake in circa 1 uur en 5 minuten gaar op circa 160 graden. Prik er even in met een sateprikker, en kijk of hij er droog uitkomt. Dan is hij gaar!

AmarettocakeAmarettocakeAmarettocake met chocolade en stukjes speculaas

Laat de cake ongeveer een kwartiertje rusten in de vorm. Ga dan even langs de randen met een bot mes, en stort de cake op een plank. Als de cake erg bol is aan de bovenkant, kun je hem een beetje bijsnijden en dan omdraaien. Bestuif de cake met decoratiesuiker en smullen maar!

Liefs Ria

amarettocakecakes
2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Video: Bountycupakes
next post
Best bekeken artikelen April

You may also like

Boerenjongens cake

27/01/2017

Roomcake met verse aardbeien

29/09/2017

Cranberry cake

19/04/2017

Frisse advocaatcake

11/11/2016

Rode bessen cake

18/10/2020

Marmercake

14/11/2021

Appelcake met appelfrietjes

12/05/2016

Super chocolade tulband

09/07/2017

Drie kleuren cake

12/02/2020

Appeltjes plaatcake met walnoten

23/09/2018

2 comments

Lianne 29/04/2016 - 11:20

Wauw! Hij ziet er ook echt enorm lekker uit! :) Daar wil ik wel een hapje van proeven.
Doen jullie ook mee met de foodblogswap?

Reply
Liefde voor bakken 29/04/2016 - 11:37

Hey Lianne! Thanks!! Wat is de foodblogswap?

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top