Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebakSinterklaas

Lemon Curd taartjes met pepernoten

by Liefde voor bakken 01/12/202101/12/2021
written by Liefde voor bakken 01/12/202101/12/2021
Lemon Curd taartjes met pepernoten

Vieren jullie pakjesavond? Dan is dit misschien wel een leuk recept om te maken. Lekkere kleine taartjes met Lemon Curd en kruidnoten.

 

Bijna iedereen is dol op kruidnootjes. Die lekkere kruidige koekjessmaak. Als je ermee begint, kun je vaak niet meer ophouden. Tegenwoordig heb je ook allemaal andere soorten, met chocola er omheen en weet ik wat nog meer. Nee, geef mij maar de ouderwetse kruidnoten, simpel, maar lekker! Dus die heb ik ook hier weer gebruikt. Je kunt ze natuurlijk ook zelf maken, zie het recept Zelf pepernoten makenZelf pepernoten maken. Maar ik dit geval komen ze uit de winkel, ook helemaal prima! Vorige week heb ik natuurlijk die Lemon Curd gemaakt, en deze heb ik gebruikt voor dit receptik gebruikt voor dit recept. Zoals ik toen al aangaf is dit een redelijk milde curd, niet tè zuur. Het recept is verder vrij eenvoudig, goed te maken. Ik heb trouwens door de curd ook nog wat slagroom gedaan, maar dat hoeft natuurlijk niet persé. Je kunt ook de curd zo gebruiken,  zonder de (100 ml) slagroom. Proef gewoon even of je ‘m niet te zuur vindt. Ik heb bakringen gebruikt met een doorsnee van 8 cm. Heb je alleen vormen die ietsje kleiner zijn, dan kan dat natuurlijk ook. Heb je er te weinig, dan kun je ze gewoon nog een keer gebruiken. Gewoon na het bakken heel even af laten koelen, dan de taartbodems voorzichtig uit de vorm halen en klaar voor hergebruik Geniet van het maken van deze leuke gebakjes, en ik wens jullie veel plezier op Sinterklaasavond!

Lemon Curd taartjes met pepernoten

Lemon Curd taartjes met pepernoten

Liefde voor bakken Vieren jullie pakjesavond? Dan is dit misschien wel een leuk recept om te maken. Lekkere kleine taartjes met Lemon Curd en kruidnoten.… Printen
Cijfer 5.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

• 8 stuks bakringen met een doorsnee van 8 cm.
• Spuitzak, wegwerp (voor de Lemon Curd)
• Spuitzak met rond spuitmondje ( voor de slagroomtoefjes)

Voor het Bretons Zanddeeg:

• 250 gram bloem
• 6 gram bakpoeder
• 180 gram zachte boter of plantaardige margarine
• 90 gram fijne suiker
• 90 gram witte basterdsuiker
• 1 eidooier
• Snufje zout
• 1 theelepel citroensap of citroensmaakstof.

Voor de Lemon Curd:

• 3 grote eieren
• 180 gram poedersuiker
• 15 gram maizena
• 25 ml halfvolle melk
• 120 ml sap van verse citroenen (ca. 3 verse citroenen, liefst biologisch)
• 60 ml water
• 125 ml slagroom

Voor de decoratie:

• 100 ml verse slagroom
• 150 ml verse slagroom
• Beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten
• ½ zakje slagroomversteviger
• Een zakje kruidnoten

Instructies

Begin met het maken van de taartbodem van Bretons zanddeeg.
2. Leg de bakringen klaar, vet ze een beetje in aan de binnenkant.
3. Maak het deeg: Doe de bloem en het bakpoeder in een kom en maak een kuiltje in het midden.
4. Doe de zachte boter, de suiker, de basterdsuiker en de eidooier in het kuiltje. Doe hier nog een snufje zout en 1 tl citroensap bij. Vermeng dit met de bloem tot een homogeen deeg.
5. Doe je deegbal in een stuk huishoudfolie en leg deze minimaal een uur in de koelkast.
6. Maak ondertussen de Lemon Curd volgens dit recept.
7. Verwarm de oven voor op 175 graden.
8. Haal het deeg uit de oven en rol het uit tussen twee lagen huishoudfolie.
9. Steek rondje uit van 8 cm doorsnee. Als je dezelfde ringen hebt als ik, dan kun je dit met de bakringen doen, anders moet je een ronde uitsteker van 8 cm gebruiken.
10. Leg de bakringen op een vel bakpapier op een bakplaat. Leg de deegrondjes in de bakringen en druk een klein beetje aan, zodat ze mooi gevuld zijn tegen de zijkant aan.
11. Bak ze gaar in ongeveer 16 tot 18 minuten. Ze moeten een mooi opstaand randje hebben en goudbruin zijn.
12. Haal ze dan uit de oven en laat zr afkoelen. Als je nog deeg over hebt, kun je de bakringen nog een keer gebruiken voor meerdere taartbodems.
13. Ga door tot alle taartjes zijn gebakken.
14. Doe een beetje van de Lemon Curd in de wegwerpspuitzak, knip een puntje er af en spuit op elke taartbodem een klein beetje Lemon Curd.
15. Neem een handje vol kruidnoten en maal deze fijn met een staafmixer.
16. Strooi op elk taartje een beetje van de fijngemalen kruidnoten over de Lemon Curd.
17. Klop de 100 ml verse slagroom stijf met een beetje poedersuiker. Vermeng dit met de Lemon Curd. Hierdoor wordt de smaak van de Lemon Curd nog wat milder.
18. Schep op elk taartje een laagje van deze Curd. Strijk glad met een paletmes.
19. Klop de 150 ml slagroom stijg met een beetje poedersuiker. Klop op het laatst nog het halve zakje slagroomversteviger mee.
20. Doe de slagroom in de spuitzak met rond spuitmondje en spuit mooie, ronde toefjes op het taartje. Doe dit in een cirkel of juist aan één kant.
21. Versier daarna met wat kruidnoten.
22. Neem wat van de kruidnotenpoeder en bestuif de toefjes er mee.

Liefs Ria & Laura

2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Milde Lemon Curd
next post
No bake yoghurttaartje met kokos en meringues

You may also like

Bosvruchten gebakjes met mascarpone

13/05/2018

Mini Schwarzwalderkirsche bolletjes

10/11/2017

Zandtaartjes met aarbeienmousse

03/10/2021

Tiramisu petit fours voor kerst

18/12/2016

Bladerdeeg gebakjes met mango

06/12/2017

Kwark gebakjes voor Pasen

20/03/2016

Mini tulbandjes met gekonfijte vruchtjes

08/11/2017

Choco kokos reepjes

18/10/2017

Mini choco petit fourtjes

11/04/2019

Kletskop mini gebakjes

29/05/2020

2 comments

Mieke 01/12/2021 - 18:16

Dit lijkt mij super lekker kan je ook door ringen van aluminium folie ook bak ringen te maken

Reply
Liefde voor bakken 01/12/2021 - 19:28

Je wilt ringen maken van aluminium folie? Heb ik nog nooit gedaan. De randen moeten wel wat stevigheid hebben lijkt me. Maar proberen kan altijd.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....