Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Kerstmis

Meringue kerstboompjes

by Liefde voor bakken 11/12/201910/12/2019
written by Liefde voor bakken 11/12/201910/12/2019
Meringue kerstboompjes

Het is een drukke tijd. Sinterklaas is net het land uit en de kerstbomen worden overal in huis gezet en versierd. Tijd om te bedenken wat we allemaal gaan maken met de kerst!

Deze kerstboompjes zijn leuk voor op de kersttafel. Ze zijn niet moeilijk te maken en wat ook handig is: je kunt ze een paar dagen van te voren al maken! Heb je er met de dagen zelf geen omkijken meer naar en kun je je focussen op de andere gerechten. Ze zijn gemaakt van een meringuedeeg. Dit kleur je dan groen met een beetje gel kleurstof. Met een kartelspuitmondje spuit je dan mooie boompjes op een bakmatje of een bakplaat, bekleed met bakpapier. Steek dan in elke boom een lollystokje. Dan heb je kerstboomlolly’s. Strooi er wat leuke sprinkeltje sop. ik heb zilver en goudpareltjes gebruikt, maar ook wat rood, groen en witte spikkels. Verder had ik nog wat goudkleurige sterretjes. Maar als je andere ideeën hebt is het natuurlijk ook goed! Leuk om samen met de kids te doen!

Meringue kerstboompjes

Meringue kerstboompjes

Liefde voor bakken Het is een drukke tijd. Sinterklaas is net het land uit en de kerstbomen worden overal in huis gezet en versierd. Tijd… Printen
Cijfer 3.7/5
( 16 gestemd )

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • klein beetje citroensap
  • Snufje zout
  • 140 gram fijne suiker
  • 140 gram poedersuiker
  • beetje groene gel kleurstof
  • diverse kerstachtige sprinkels, zoals bijvoorbeeld zilver en goud pareltjes

Verder:

  • spuitzak
  • kartel spuitmondje, bijvoorbeeld 1M van Wilton
  • lollystokjes van ongeveer 10 cm
  • bakplaat met bakpapier of bakmatje

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 90 – 100 graden.
  2. Leg twee bakplaten klaar met een vel bakpapier of een bakmatje.
  3. Splits de eieren.
  4. Maak de kom schoon en vetvrij met een beetje citroensap.
  5. Klop de eiwitten stijf in een kom en met de keukenmachine (stand 6) of een gewone mixer, hoogste stand.
  6. Voeg de fijne tafelsuiker toe en klop 5 minuten, met een gewone mixer op de hoogste stand, of met de keukenmachine (Kitchen Aid) op stand 6.
  7. Zeef de poedersuiker en schep deze met een siliconen spatel door de stijf geklopte eiwitten.
  8. Voeg nu een beetje groene kleurstof gel toe, niet teveel, de meringue mag niet te vloeibaar worden.
  9. Doe de meringue in een spuitzak met een kartelmondje.
  10. Spuit kerstboompjes op het bakpapier. Steek er een lollystokje in.
  11. Spuit ze niet helemaal recht onder elkaar, anders kun je de stokjes er niet meer goed in steken. Er kunnen ongeveer 8 boompjes op een bakplaat, maar dat kunnen er ook meer of minder zijn afhankelijk van de grootte van je boompjes.
  12. Versier de boompjes met zilver en goudpareltjes, musketzaad in kerst kleuren en andere sprinkels
  13. Bak de meringue boompjes circa 2 uur in de oven op 100 graden.
  14. Haal ze dan uit de oven en je hebt schattige kerstboompjes, leuk voor op je kersttafel!

Liefs Ria & Laura

christmaskerstkerstmismeringue
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Broccoli tomaten taartje
next post
Review: Ik hou van Heel Holland Bakt Mee

You may also like

Kerstboom brownies

06/12/2020

Kersttaartje met yoghurt en kersen

20/12/2020

Charlotte met frambozen

23/12/2018

Bladerdeeghapjes met brie en walnoten

20/12/2018

Kerst tulband

16/12/2018

Kerstkransjes

12/12/2018

Chocolate dripcake voor kerstmis

15/12/2015

Kerstboom koekjes

13/12/2020

Tiramisu petit fours voor kerst

18/12/2016

Kinder bueno toetjes voor Kerstmis

14/12/2018

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....